#kotona #kuopionenergia #sentuntee #energiavinkki #energiatehokkuus #turvallisuus #kodinkone #laiteuutuudet #resepti #lämpö #blogi #sähköauto #vapaalla #kaukolämpö #viihde-elektroniikka #astettaalemmas #sähkö #piha #energiansäästö #sähköinen liikenne #hyvinvointi #ilmastonmuutos #energiantuotanto #sähkönsäästö #sähköverkko #verkkopalvelu #kolumni #sähköpula #testi #puutarha #kesämökki #työ #valaistus #pääkirjoitus #tulevaisuus #lämmitys #sähkönsiirto #sisustus #ilmastointi #osaaminen #aurinko #moottorilämmitys #pääsiäinen #sähköpalo #sähköasennukset #aurinkopaneeli #hiilijalanjälki #ympäristö #datahub #sähköpyörä #energiapolitiikka #sähköpotkulauta #sahkolasku #sähkögrilli #Tuhkanhyötykäyttö #tekoäly #Laskiainen #sähkövero #ystävänpäivä #häiriöviestipalvelu #rakentaminen #sähkölentokone #sähköhammasharja #kotivara #pientuotanto

#kuopionenergia

Kuopion Energia on edelläkävijä pienydinvoimassa
Artikkeli 19.05.2023

Kuopion Energia selvittää pienydinvoiman mahdollisuuksia kaukolämmön tuotannossa ensimmäisten joukossa Suomessa. Kehitystyötä tehdään esimerkiksi Lappeenrannan-Lahden teknillisessä yliopistossa LUTissa ja Teknologian tutkimuskeskus VTT:llä, jotta pienreaktoreiden turvallisuus varmistetaan. Pienydinvoiman käyttö voisi näillä näkymin olla mahdollista 2030-luvulla.

Yhteistyöllä kohti kestävämpää huomista
Artikkeli 19.05.2023

Kiertotalous säästää luontoa ja luo uusia mahdollisuuksia yrityksille. Kuopion Energia ja Jätekukko etsivät keinoja hyödyntää tuhkaa, kaatopaikkakaasua ja kierrätyspuuta kiertotalouden materiaaleina.

Kuopion Energia rakentaa uutta ja uudistaa vanhaa kesällä 2023
Artikkeli 19.05.2023

Laajenevassa Kuopiossa tehdään tulevana kesänä saneeraustöitä sekä rakennetaan uutta sähkö-, kaukolämpö- ja jäähdytysverkkoa. Rakennustyöt varmistavat asukkaiden luotettavan sähkön, lämmön ja jäähdytyksen jakelun jatkossakin. Lisäksi on luvassa uusia latauspisteitä sähköautoille.

Työkokemusta opiskelijalle, uusia tuulia työyhteisöön
Artikkeli 19.05.2023

Kesätyö on monelle opiskelijalle arvokas kokemus opinnoista valmistumisen ja työelämään siirtymisen välillä. Kesätyössä opiskelija saa soveltaa koulussa oppimiaan asioita käytännössä. Lisäksi opiskelija oppii alan ammattilaisilta paljon sellaista, mitä ei oppikirjoissa kerrota. Kesän tienestit tuovat monelle tietysti myös helpotusta opiskelijan talouteen. Kesätyöstä opiskelija saa arvokasta työkokemusta, jolla voi olla suurikin merkitys, kun hän valmistuttuaan hakee ensimmäistä alan työpaikkaa. Mutta kesätyö ei ole vain opiskelijan eduksi.

Kesät talvet, yötä päivää - aina sopiva sisälämpötila
Artikkeli 12.05.2023

Päivällä alkaa ulkolämpömittari näyttämään yli 20 asteen lukemia. Monella se tarkoittaa auton ilmastoinnin päälle laittamista parkista lähdettäessä. Parin korttelin ajomatkan jälkeen auton sisälämpötila alkaa viilentyä ja autossa on viihtyisä taittaa matkaa. Kotiinsa palatessaan moni meistä huomaa, että sisälämpötila on alkanut nousemaan yli viihtyisän 21–22 asteen ja sisällä pärjääkin jo pelkissä shortseissa. Paljonko on kodin sisälämpötila, kun heinäkuun helteet saapuvat?

Vuoden 2022 tuloksesta pohjaa tuleville investoinneille
Artikkeli 14.04.2023

Vuosi 2022 jää monilla tavoin historian kirjoihin, myös Kuopion Energialla. Ukrainan sota ja siitä aiheutuneet pakotteet muuttivat toimintaympäristöä merkittävästi. Kuopion Energia joutui korvaamaan Venäjältä tuodut polttoaineet, joita oli vuositasolla noin neljännes, kokonaisuudessaan kotimaisella polttoaineella. Kotimaisen polttoaineen kysynnän kasvu on lähes kaksinkertaistanut puupolttoaineiden hankintakustannukset sekä lisännyt epävarmuutta polttoaineiden riittävyyteen.