#kotona #kuopionenergia #sentuntee #energiavinkki #turvallisuus #kodinkone #laiteuutuudet #energiatehokkuus #blogi #resepti #sähköauto #lämpö #vapaalla #sähkö #viihde-elektroniikka #ilmastonmuutos #kaukolämpö #verkkopalvelu #piha #kolumni #hyvinvointi #sähköinen liikenne #testi #energiantuotanto #kesämökki #astettaalemmas #työ #puutarha #sähköverkko #tulevaisuus #ilmastointi #pääkirjoitus #osaaminen #valaistus #lämmitys #pääsiäinen #sähköpalo #sähköasennukset #sisustus #sähkönsiirto #moottorilämmitys #energiapolitiikka #sähköpyörä #hiilijalanjälki #datahub #sähköpotkulauta #sahkolasku #sähkögrilli #energiansäästö #sähköhammasharja #sähkönsäästö #sähkövero #rakentaminen #häiriöviestipalvelu #ystävänpäivä #pientuotanto #Tuhkanhyötykäyttö #Laskiainen #ympäristö #sähkölentokone #kilpailut

#kuopionenergia

Suunnitellut sähkökatkot talvella melko todennäköisiä
Artikkeli 26.09.2022

Sähköpula voi talvella olla tosiasia, jos kovat pakkaset jatkuvat useita päiviä tai viikkoja. Kun kulutus on huipussaan, sähköstä joudutaan maksamaan paljon tavallista enemmän. Pahimmassa tapauksessa sitä ei edes ole markkinoilta riittävästi hankittavissa.

Energiapulaan on varauduttu jo pitkään
Artikkeli 26.09.2022

Venäjän sotatoimista seurannut sähköpulan uhka ja energian hinnannousu ovat herättäneet paljon huolta. Nyt varaudutaan jo sähkön säännöstelyyn talvipakkasilla, vaikka vielä äskettäin puhuttiin Suomen pian olevan omavarainen energian suhteen. Kuopion Energian asiantuntijat tunnistavat mahdolliset uhat, mutta eivät ole menettäneet yöuniaan. Tilanteeseen on varauduttu.

Lämmön alkuperätakuulla valinnanvaraa vastuulliselle kuluttajalle
Artikkeli 26.09.2022

Suomessa on tänä vuonna otettu käyttöön lämmön alkuperän takuujärjestelmä. Se on heinäkuun alusta alkaen edellyttänyt lämmön alkuperän varmennusvelvoitetta myös uusiutuvana markkinoiduille ja myydyille kaukolämpötuotteille. Kuopion Energia on hakenut uusiutuvalle kaukolämmölleen Energiaviraston sertifikaattia, joka toimii samaan tapaan kuin uusiutuvan sähkön alkuperätakuu.

Helpotusta helteiseen kesään Kallaveden syvänteestä – Kallan kylmä toimii moitteettomasti
Artikkeli 26.09.2022

Kallaveden syvänteestä saatava kylmäenergia on viilentänyt KPY Novapoliksen tiloja Savilahdessa helteisen kesän ajan. Kaukojäähdytysjärjestelmä hyödyntää uusiutuvaa lähialueen syvänteen kylmäenergiaa ja pienentää sähkönkulutusta.

Energian hinta hipoo pilviä tulevana talvena
Artikkeli 24.08.2022

Kuopion Energian energiapäällikkö Hannu Parkkonen seuraa ja ennakoi sähkömarkkinoiden kehitystä ammatikseen. Työ on viime aikoina ollut aiempaa stressaavampaa, eikä näköpiirissä ole helpotusta jyrkkien hinnanvaihteluiden tuomiin haasteisiin vielä pitkään aikaan. Totuttua korkeampien energian hintojen kanssa eletään todennäköisesti lähivuodet.

Ajatuksia maaseudulta voimalaitokselle
Artikkeli 19.08.2022

Kotiterassilta on kiva katsella näkyvää maisemaa. Pellolla lyövät keltaiset laineet, järvenpinta väreilee sinisenä. On tuulinen päivä, silti tuuli on lämmin. Kesä on tullut takaisin syksyisen viime viikon jälkeen. Tulin tarkoituksella kirjoittamaan ulos. Jotenkin näkymä rauhoittaa. Kypsyvä kaurapelto muistuttaa silti tulevasta. Kohta on sadonkorjuun aika. Keväällä tehtiin kovasti töitä, karhittiin ja kylvettiin peltoja, jotta kuluvan syksyn sato olisi ajallaan valmis ja runsas. Sadosta saaduilla tuloilla voidaan suunnitella seuraavan kevään kylvöjä ja lannoituksia. Jotta olisi jotain, jota taas seuraava syksynä voitaisiin myydä.