#kotona #kuopionenergia #sentuntee #energiavinkki #turvallisuus #kodinkone #laiteuutuudet #sähköauto #blogi #resepti #energiatehokkuus #lämpö #ilmastonmuutos #sähkö #viihde-elektroniikka #vapaalla #kaukolämpö #verkkopalvelu #sähköinen liikenne #kolumni #kesämökki #hyvinvointi #piha #testi #energiantuotanto #puutarha #sähköverkko #pääkirjoitus #tulevaisuus #valaistus #osaaminen #pääsiäinen #työ #ilmastointi #sähköpalo #sisustus #sähköasennukset #lämmitys #moottorilämmitys #sähkönsiirto #sähköpyörä #datahub #energiapolitiikka #sähköpotkulauta #sahkolasku #hiilijalanjälki #Tuhkanhyötykäyttö #sähkögrilli #Laskiainen #rakentaminen #pientuotanto #sähköhammasharja #kilpailut #sähkölentokone #sähkövero #ystävänpäivä #häiriöviestipalvelu

#blogi

Katse kääntyy kotimaiseen, turpeelle ei armoa
Artikkeli 27.04.2022

Venäjän hyökkäys Ukrainaan sekoitti pandemiasta toipuvat ja muutenkin murrosvaiheessa olevat energiamarkkinat. Niin EU:n kuin Suomenkin Venäjä-riippuvuuteen liittynyt riski realisoitui. Paine irtautua fossiilienergiasta sai ilmastonmuutoksen torjunnan rinnalle uuden vahvan ajurin.

Vuoden 2021 tulos turvaa tulevaa
Artikkeli 14.04.2022

Vuosi 2021 oli poikkeuksellinen monin tavoin. Elettiin toista koronavuotta - välillä epidemiaa oltiin jo selättämässä ja sitten tilanne taas huononi. Vuosi oli myös säiden puolesta erikoinen. Talvi oli kylmä ja runsasluminen, kesä lämmin ja kuiva. Sähkön tukkumarkkinahinnat lähtivät nousuun historiallisen alhaiselta tasoltaan alkuvuoden 2021 aikana. Sähkönkäyttö kääntyi kasvuun ja samaan aikaan sähköntuotantoon käytettyjen polttoaineiden sekä päästöoikeuksien hintataso moninkertaistui. Lisäksi pohjoismaissa oli kuivaa ja vähätuulista, minkä seurauksena Keski-Euroopan korkea sähkön hintataso siirtyi myös Suomeen. Nämä ilmiöt näkyivät Kuopion Energia Oy:n taloudellisessa tuloksessa vuodelta 2021.

Pidämme sähköt ja lämmöt päällä nyt ja tulevaisuudessa
Artikkeli 11.03.2022

Isomummille sanottiin aikoinaan autokoulussa, että hän nättinä naisena katsoo todennäköisesti muutenkin peiliin, ja sama pitäisi muistaa tien päällä. Näin mekin teimme! Järjestimme webinaarin, jossa loimme taustapeilin kautta silmäyksen tehtyihin ympäristötekoihimme. Katsoimme kartalta myös, mitä edessä häämöttävä energiamatka tuo tullessaan. Hyppää kyytiimme ilmastotiekartalle ja tehdään pieni roadtrip paremman huomisen ilmastotekoihimme. Yhdessä!

Sähkömarkkinoiden kulisseissa tapahtuu
Artikkeli 09.12.2021

Olympiatalvi, jes! Taas päästään jännittämään tuoko Iivo kultaa, kuinka kiekkojoukkueemme pärjäävät ja kuka voittaa mäkihyppykisat. Miten tämä nyt liittyy Suomen sähkömarkkinoihin? Ei varsinaisesti mitenkään, mutta yksi yhdistävä tekijä taustalta kyllä löytyy, valmistautuminen. Urheilijat valmistautuvat seuraaviin olympialaisiin olympiadin ajan, eli antiikin Kreikan määrittelemät neljä vuotta. Jotakuinkin saman ajan sähkömarkkinat ovat valmistautuneet Datahubiin, jonka myötä sähkömarkkinat astuvat uuteen aikaan 21.2.2022. 

Lumituiskua ja lentäviä jäähdytyskontteja
Artikkeli 07.12.2021

Lunta tuiskutti ja tiet olivat jäässä, kun operaation “jäähdytyskontin siirto” oli määrä alkaa. Jäähdytyskontti oli palvellut KPY Novapolista väliaikaisena jäähdytysratkaisuna, mutta nyt kontin jäähdytyslaitteiden oli aika siirtyä uusiin tiloihin.

Turvetuotanto on hallittua toimintaa loppuun asti - mitä tapahtuu poistuville tuotantoalueille?
Artikkeli 15.10.2021

Sade rummuttaa ikkunaan, talvi lähestyy. Tutkin sääennustetta, milloin olisi tiedossa poutaisia päiviä, jotta voisin vielä muutaman kerran pakata autoon dronen sekä eväät ja suunnata suolle. Turvetuotantokausi on päättynyt jo kuukausi sitten, mutta kierrän vielä tarkistamassa tuotantoalueiden kunnon ja kuvaamassa dronella materiaalia kunnossapitosuunnittelun pohjaksi.