#kotona #kuopionenergia #sentuntee #energiavinkki #turvallisuus #kodinkone #laiteuutuudet #energiatehokkuus #resepti #sähköauto #blogi #lämpö #vapaalla #viihde-elektroniikka #ilmastonmuutos #kaukolämpö #verkkopalvelu #kolumni #sähkö #piha #testi #sähköinen liikenne #hyvinvointi #puutarha #kesämökki #pääkirjoitus #valaistus #työ #sähköpalo #osaaminen #energiantuotanto #sähköasennukset #sähköverkko #moottorilämmitys #lämmitys #pääsiäinen #sisustus #tulevaisuus #hiilijalanjälki #datahub #sähköpotkulauta #ilmastointi #energiapolitiikka #sahkolasku #sähköhammasharja #pientuotanto #sähköpyörä #ystävänpäivä #sähkönsiirto #Tuhkanhyötykäyttö #Laskiainen #häiriöviestipalvelu #rakentaminen #sähkögrilli #sähkölentokone #sähkövero

#blogi

Sähkömarkkinoiden kulisseissa tapahtuu
Artikkeli 09.12.2021

Olympiatalvi, jes! Taas päästään jännittämään tuoko Iivo kultaa, kuinka kiekkojoukkueemme pärjäävät ja kuka voittaa mäkihyppykisat. Miten tämä nyt liittyy Suomen sähkömarkkinoihin? Ei varsinaisesti mitenkään, mutta yksi yhdistävä tekijä taustalta kyllä löytyy, valmistautuminen. Urheilijat valmistautuvat seuraaviin olympialaisiin olympiadin ajan, eli antiikin Kreikan määrittelemät neljä vuotta. Jotakuinkin saman ajan sähkömarkkinat ovat valmistautuneet Datahubiin, jonka myötä sähkömarkkinat astuvat uuteen aikaan 21.2.2022. 

Lumituiskua ja lentäviä jäähdytyskontteja
Artikkeli 07.12.2021

Lunta tuiskutti ja tiet olivat jäässä, kun operaation “jäähdytyskontin siirto” oli määrä alkaa. Jäähdytyskontti oli palvellut KPY Novapolista väliaikaisena jäähdytysratkaisuna, mutta nyt kontin jäähdytyslaitteiden oli aika siirtyä uusiin tiloihin.

Turvetuotanto on hallittua toimintaa loppuun asti - mitä tapahtuu poistuville tuotantoalueille?
Artikkeli 15.10.2021

Sade rummuttaa ikkunaan, talvi lähestyy. Tutkin sääennustetta, milloin olisi tiedossa poutaisia päiviä, jotta voisin vielä muutaman kerran pakata autoon dronen sekä eväät ja suunnata suolle. Turvetuotantokausi on päättynyt jo kuukausi sitten, mutta kierrän vielä tarkistamassa tuotantoalueiden kunnon ja kuvaamassa dronella materiaalia kunnossapitosuunnittelun pohjaksi.

Asenne ratkaisee
Artikkeli 22.09.2021

Löysin arkistojen kätköistä erään asiakaskirjeen vuodelta 2011, jossa asiakas ilmoitti sähkösopimuksensa päättymisestä ja uudesta osoitteestaan. Vaikka kirje oli kirjoitettu vaatimattomasti ruutupaperille, se oli kuitenkin varsin muodollinen ja hyvin kohtelias sisällöltään. Kirjeen lopussa oli asiakkaan allekirjoitus, nimenselvennys ja yhteystiedot, eli olemme voineet olla vielä asiakkaaseen yhteydessä ja saaneet vastata hänelle, että hänen asiansa on hoidettu.

Tradenomiopiskelijan seikkailu energia-alalla
Artikkeli 30.08.2021

Tradenomiopintoni kääntyivät loppupuolelle keväällä 2021, ja tuli aika etsiä syventävän harjoittelun harjoittelupaikka. Tilannetta varjosti irtisanomisia ja lomautuksia mukanaan tuonut koronaepidemia, jonka täydellisestä laantumisesta ei vielä keväällä uskaltanut juuri elätellä toiveita. Epidemia ehtikin keväällä sotkea myös monen muun opiskelijan työ- ja harjoittelusuunnitelmat kevään ja kesän osalta.

Energia ja sen hinta
Artikkeli 09.08.2021

Energiasektorilla on käynnissä iso maailmanlaajuinen myllerrys. Uusia lämmön ja sähkön tuotantomuotoja sekä varastointimahdollisuuksia selvitetään. Pilot-hankkeita on meneillään, mutta mitään valtavia läpimurtoja ei ole kuitenkaan vielä saavutettu. Asiat etenevät, mutta askeleet ovat varsin pieniä ja horjahtelevia. Muutoksen on aikaansaanut huoli CO2 -päästöistä ja siitä aiheutuvasta ilmaston lämpenemisestä.