#kotona #kuopionenergia #sentuntee #energiavinkki #energiatehokkuus #turvallisuus #kodinkone #kaukolämpö #laiteuutuudet #blogi #resepti #lämpö #vapaalla #sähköauto #sähkö #energiansäästö #viihde-elektroniikka #sähköinen liikenne #energiantuotanto #hyvinvointi #lämmitys #astettaalemmas #sähköverkko #tulevaisuus #piha #ilmastonmuutos #kolumni #sähkönsäästö #verkkopalvelu #työ #valaistus #kesämökki #pääkirjoitus #sähköpula #ilmastointi #testi #puutarha #sisustus #sähkönsiirto #osaaminen #aurinkopaneeli #aurinko #ympäristö #hiilijalanjälki #pääsiäinen #moottorilämmitys #sähköasennukset #sähköpalo #toimitusvarmuus #datahub #energiapolitiikka #sähköpyörä #sähköpotkulauta #kinkkutemppu #sahkolasku #sähkögrilli #häiriöviestipalvelu #tekoäly #sähköhammasharja #sähkövero #rakentaminen #ystävänpäivä #pientuotanto #Tuhkanhyötykäyttö #Laskiainen #sähkölentokone #kotivara

#blogi

Vuoden 2023 tulos ennakoitua parempi
Artikkeli 14.05.2024

Vuotta 2023 leimasi sähkön pörssihintojen voimakas vaihtelu. Vuoden aikana koettiin korkeita piikkejä ja toisaalta miinusmerkkisiä hintoja. Sähkön hintavaihtelu näkyi myös Kuopion Energian liikevaihtokertymässä. Talousjohtajana seurasin suurella mielenkiinnolla tätä poikkeuksellista pörssihintojen poukkoilua.

Kaukolämpö Aasta Ööhön
Artikkeli 06.05.2024

Kaukolämpö on Suomen kaupunkien yleisin lämmitysmuoto, mutta mitä kaikkea se oikein pitää sisällään? Lähdetään yhdessä tutkimusmatkalle.

Yhdessä kohti nollaa
Artikkeli 18.04.2024

Viime viikolla vietimme Kuopion Energialla Nolla tapaturmaa -teemaviikkoa. Nolla tapaturmaa on luonnollisesti ollut tavoitteenamme vuosikausia, mutta tänä vuonna se on nostettu konsernimme tulostavoitteeksi. Teemaviikon tavoitteena oli herätellä ajatuksia, pohtia yhdessä tavoitteen tärkeyttä, jakaa vinkkejä ja kannustaa jokaista kiinnittämään entistä enemmän huomiota työturvallisuuteen.

Onnettomuuksien ennaltaehkäisyn ammattilaisesta turvallisuuspäälliköksi
Artikkeli 14.03.2024

Marraskuussa tapahtui yksi oman työurani uusimmista loikkauksista, kun vaihdoin lakien ja asetusten toteutumisen valvonnasta niin sanotusti toteuttavalle puolelle. Ajattelin vähän avata, mitä osaamista tuon mukanani aiemmasta työnkuvastani.

Tyyntä myrskyn edellä
Artikkeli 05.02.2024

Energiasektorilla sattuu ja tapahtuu. Ala on muutoksen kynnyksellä, mutta ensimmäisen askelman syvyyttä on vaikea edelleenkin ennustaa ja sen mukaan tehdä oikeat valinnat pitkälle tulevaisuuteen. Tämä vihreäksi tai puhtaaksi siirtymäksikin nimitetty tapahtuma tarjoaa paljon mahdollisuuksia, mutta sisältää myös lukuisia haasteita ja riskejä - varsinkin niin sanotuille miinan polkijoille uutta tekniikkaa käyttöönotettaessa.

Vasta vai jo 30-vuotias - aika vaihtaa lämmönjakokeskus?
Artikkeli 04.01.2024

Mietityttääkö milloin lämmönjakokeskus kannattaisi uusia? ”Onhan tuo vanha laitteisto huolehtinut talon lämmityksestä ongelmitta jo lähes 30 vuotta?” Ihmiset kärsivät kuulemani mukaan ajoittain ikäkriisistä, mutta kyllä ikääntyminen laitteidenkin kunnon päälle käy.