#kotona #kuopionenergia #sentuntee #energiavinkki #turvallisuus #energiatehokkuus #kodinkone #laiteuutuudet #blogi #resepti #lämpö #sähköauto #vapaalla #kaukolämpö #viihde-elektroniikka #astettaalemmas #sähkö #energiansäästö #ilmastonmuutos #hyvinvointi #sähköverkko #sähkönsäästö #sähköinen liikenne #verkkopalvelu #kolumni #energiantuotanto #sähköpula #piha #testi #kesämökki #pääkirjoitus #työ #lämmitys #sähkönsiirto #ilmastointi #puutarha #valaistus #tulevaisuus #osaaminen #pääsiäinen #moottorilämmitys #sisustus #sähköasennukset #sähköpalo #hiilijalanjälki #ympäristö #aurinkopaneeli #datahub #aurinko #sähköpyörä #energiapolitiikka #sähkögrilli #sähköpotkulauta #sahkolasku #sähköhammasharja #rakentaminen #Tuhkanhyötykäyttö #tekoäly #Laskiainen #kotivara #häiriöviestipalvelu #pientuotanto #sähkölentokone #sähkövero #kilpailut #ystävänpäivä

#blogi

Uunit ulos, atomimiilut sisään – pienydinreaktorit tulevaisuuden lämmönlähteenä?
Artikkeli 08.03.2023

Suomessa kaupunkien lämmitys on perustunut, ja tulee perustumaankin vielä pitkään, voimalaitoksilla tuotettuun kaukolämpöön. Kaukolämmitys on vanha ja luotettava, tuotantotavasta riippumaton menetelmä kaupunkien lämmityksessä.

Millainen on mielikuvasi kaukolämmöstä? Testaa, ovatko mielikuvasi totta vai tarua
Artikkeli 10.02.2023

Kaukolämmön mielikuvaa ohjaa vahvasti media. Mediakeskustelua taas ohjaa vahvimmin muun muassa pääkaupunkiseudun suuret energiayhtiöt. On tutkittu, että mielikuvat ohjaavat osto- ja kulutuskäyttäytymistämme – siksi mielikuvat on tärkeää tunnistaa, ja tarpeen tullen erottaa faktoista.

Meillä tehdään merkityksellistä työtä
Artikkeli 10.01.2023

Hiljattain tuli kuluneeksi kahdeksan vuotta siitä, kun tulin töihin Kuopion Energialle. Omassa työhistoriassani työsuhde on pisin jo tässä vaiheessa, mutta verrattuna Kuopion Energialla työskentelevien työsuhteiden keston keskiarvoon, joka oli vuoden 2021 lopussa 14,6 vuotta, eihän tuo vielä kovin kummoinen saavutus ole. Puhumattakaan siitä, että vuoden 2021 lopussa meillä työskenteli 13 henkilöä, jotka olivat olleet talossa jo yli 30 vuotta. Löytyypä meiltä pari henkilöä, joilla on jo 40 vuotta tullut täyteen. Aikamoisia saavutuksia ja aikamoista sitoutumista työnantajaan.

Sähköautoilijan mietteitä - energiatehokkuus ratkaisee
Artikkeli 15.12.2022

Sähköautoilua on omalla kohdallani takana kohta kaksi vuotta ja 40 000 kilometriä. Ajosuorite on kertynyt melko tasaisesti osin maantiellä, osin taajamassa ja kaupungissa. Peräkärryäkin on tullut aina toisinaan vedettyä. Autona Teslan karvalakkimalli, takavetoinen ja pikkuakkuinen Model 3 on vastannut kaikin puolin odotuksiani. WLTP-toimintamatkaksi ilmoitetaan jonkun verran yli 400 kilometriä, ja todellisuus pyörii olosuhteista riippuen 300 kilometrin molemmin puolin.

Väppi - työkalu energiansäästämisen tueksi
Artikkeli 26.10.2022

Talvi lähestyy. Lisäksi elämme hyvin poikkeuksellisessa ajassa, minkä vuoksi energiasta on tullut ajankohtainen puheenaihe. Taustasyyt keskustelun vilkastumiselle ovat karmaisevia. Energiasta on tullut ase, jonka edessä koko Eurooppa on helisemässä ja vaikutukset yltävät myös Savon sydämeen. Energian hinta on kivunnut pilviin ja talvi on vasta edessä. Lisäksi energian riittävyys Suomessa on nyt suurennuslasin alla. Vaikeilla hetkillä on monesti syytä pysähtyä pohtimaan, miten vaikeudet voitetaan. Nyt alkanutta energiakriisiä ei kuitenkaan voiteta pelkästään pohtimalla, vaan se vaatii meiltä jokaiselta tekoja, pieniäkin.

Tätä et tiennyt kaukolämmöstä
Artikkeli 14.10.2022

Kaukolämpö on Suomen suosituin lämmitysmuoto sen helppouden, varmuuden ja turvallisuuden vuoksi. Etenkin täällä maapallon huipulla lämmityskausi on pitkä, joten siihen varautuminen ja siitä selviäminen lämpimin varpain on pakonkin edessä saanut meidät suomalaiset kehittämään toinen toistaan tehokkaampia ratkaisuja kotiemme lämmittämiseen. Ei siis ole ihme, että juuri Suomi on kansainvälisestikin kaukolämmön edelläkävijöitä ja asiantuntijuuttamme arvostetaan joka puolella maailmaa. Ehkä sinunkin kotonasi pöhisee jo kotimainen ja huoleton kaukolämpö?