#kotona #energiavinkki #KUOPIONENERGIA #SENTUNTEE #turvallisuus #kodinkone #laiteuutuudet #kuopionenergia #resepti #energiatehokkuus #blogi #sähköauto #sentuntee #lämpö #vapaalla #viihde-elektroniikka #ilmastonmuutos #sähkö #verkkopalvelu #piha #kaukolämpö #kolumni #hyvinvointi #testi #valaistus #puutarha #kesämökki #sähköinen liikenne #työ #pääkirjoitus #osaaminen #sähköasennukset #sisustus #sähköpalo #sähköverkko #lämmitys #pääsiäinen #tulevaisuus #moottorilämmitys #hiilijalanjälki #sähköpotkulauta #ilmastointi #energiantuotanto #sähkönsiirto #sähkövero #sähkölentokone #Laskiainen #sähköhammasharja #Tuhkanhyötykäyttö #häiriöviestipalvelu #rakentaminen #sähkögrilli #sähköpyörä #pientuotanto #ystävänpäivä #energiapolitiikka

#blogi

Tradenomiopiskelijan seikkailu energia-alalla
Artikkeli 30.08.2021

Tradenomiopintoni kääntyivät loppupuolelle keväällä 2021, ja tuli aika etsiä syventävän harjoittelun harjoittelupaikka. Tilannetta varjosti irtisanomisia ja lomautuksia mukanaan tuonut koronaepidemia, jonka täydellisestä laantumisesta ei vielä keväällä uskaltanut juuri elätellä toiveita. Epidemia ehtikin keväällä sotkea myös monen muun opiskelijan työ- ja harjoittelusuunnitelmat kevään ja kesän osalta.

Energia ja sen hinta
Artikkeli 09.08.2021

Energiasektorilla on käynnissä iso maailmanlaajuinen myllerrys. Uusia lämmön ja sähkön tuotantomuotoja sekä varastointimahdollisuuksia selvitetään. Pilot-hankkeita on meneillään, mutta mitään valtavia läpimurtoja ei ole kuitenkaan vielä saavutettu. Asiat etenevät, mutta askeleet ovat varsin pieniä ja horjahtelevia. Muutoksen on aikaansaanut huoli CO2 -päästöistä ja siitä aiheutuvasta ilmaston lämpenemisestä.

Vuosihuoltojen anatomia
Artikkeli 07.07.2021

Vuosihuolto, revisio, seisakki. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Käytetään tässä yhteydessä nimeä vuosihuolto, sillä se on mielestäni näistä kansantajuisesti osuvin. Mutta miksi näitä vuosihuoltoja yleensä tehdään, ja mitä niillä pyritään saavuttamaan?

Energia kestää vertailun
Artikkeli 08.06.2021

Kuopion Energian huolto- ja toimitusvarmuus on ylpeytemme aihe. Olemme kaupunkilaisille erityisen tärkeä arjen kumppani, jonka olemassaolon huomaa yleensä silloin, jos energianjakelu tilapäisesti häiriintyy. Eli Kuopiossa varsin harvoin. Ajoittain mediassa kuitenkin nousee esiin kansalaisen tai jonkun ryhmän huoli toiminnastamme. Ei ole syytä huoleen, energia kestää vertailun!

Kahvia, kiitos
Artikkeli 07.04.2021

Suomessa kahvi kuuluu erottamattomana osana monen ihmisen päivään. Meillä kahvin kulutus on maailman huippuluokkaa. Suomalainen juo nykyään keskimäärin 160 litraa kahvia vuodessa. Kahvitauko on tärkeä sekä työelämässä että hoivakodeissa. Kahvi on aamiaisen keskipiste ja itsestäänselvyys vieraiden kestitsemisessä. Sankoin joukoin lähdemme liikkeelle markettien ilmaiskahvitapahtumiin.

Kaukolämpö – tuttu, mutta nykyaikainen
Artikkeli 18.03.2021

Kaukolämpö herättää ajatuksia ja erilaisia tuntemuksia useimmissa meissä, mutta vastaavatko oletuksemme nykypäivää?