#kotona #energiavinkki #KUOPIONENERGIA #SENTUNTEE #turvallisuus #kodinkone #laiteuutuudet #kuopionenergia #resepti #energiatehokkuus #blogi #sähköauto #sentuntee #lämpö #vapaalla #viihde-elektroniikka #ilmastonmuutos #sähkö #verkkopalvelu #piha #kaukolämpö #kolumni #hyvinvointi #testi #valaistus #puutarha #kesämökki #sähköinen liikenne #työ #pääkirjoitus #osaaminen #sähköasennukset #sisustus #sähköpalo #sähköverkko #lämmitys #pääsiäinen #tulevaisuus #moottorilämmitys #hiilijalanjälki #sähköpotkulauta #ilmastointi #energiantuotanto #sähkönsiirto #sähkövero #sähkölentokone #Laskiainen #sähköhammasharja #Tuhkanhyötykäyttö #häiriöviestipalvelu #rakentaminen #sähkögrilli #sähköpyörä #pientuotanto #ystävänpäivä #energiapolitiikka

#sentuntee

Tradenomiopiskelijan seikkailu energia-alalla
Artikkeli 30.08.2021

Tradenomiopintoni kääntyivät loppupuolelle keväällä 2021, ja tuli aika etsiä syventävän harjoittelun harjoittelupaikka. Tilannetta varjosti irtisanomisia ja lomautuksia mukanaan tuonut koronaepidemia, jonka täydellisestä laantumisesta ei vielä keväällä uskaltanut juuri elätellä toiveita. Epidemia ehtikin keväällä sotkea myös monen muun opiskelijan työ- ja harjoittelusuunnitelmat kevään ja kesän osalta.

Sähkön pientuotanto lisääntynyt Kuopiossa
Artikkeli 20.08.2021

Sähkön tuotanto on globaalisti kiinnostava ja keskustelua herättävä aihe. Tuotantomuotoja kehitetään taloudellisuus- ja ympäristönäkökulmat kärkenään. Maailmanlaajuisesti pientuotanto on kasvanut tasaisesti ja yhä useamman kuopiolaisenkin talon katolla näkyvät aurinkopaneelit.

Energia ja sen hinta
Artikkeli 09.08.2021

Energiasektorilla on käynnissä iso maailmanlaajuinen myllerrys. Uusia lämmön ja sähkön tuotantomuotoja sekä varastointimahdollisuuksia selvitetään. Pilot-hankkeita on meneillään, mutta mitään valtavia läpimurtoja ei ole kuitenkaan vielä saavutettu. Asiat etenevät, mutta askeleet ovat varsin pieniä ja horjahtelevia. Muutoksen on aikaansaanut huoli CO2 -päästöistä ja siitä aiheutuvasta ilmaston lämpenemisestä.

Vuosihuoltojen anatomia
Artikkeli 07.07.2021

Vuosihuolto, revisio, seisakki. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Käytetään tässä yhteydessä nimeä vuosihuolto, sillä se on mielestäni näistä kansantajuisesti osuvin. Mutta miksi näitä vuosihuoltoja yleensä tehdään, ja mitä niillä pyritään saavuttamaan?

Tuhka osana kiertotaloutta
Artikkeli 12.03.2021

Kiertotalous on talousmalli, jossa ei tuoteta jatkuvasti lisää tavaroita. Sen keskeisenä tavoitteena on säästää luonnonvaroja ja hyödyntää materiaalit tehokkaasti ja kestävästi.

Palvelukeskuksen ensimmäinen vuosi
Artikkeli 28.01.2021

Kuopion Energian ja Savon Voiman yhteinen palvelukeskus on ollut toiminnassa vuoden verran, ja nyt onkin hyvä muistella, mitä uuden palvelukeskuksen ensimmäinen, koronan sävyttämä vuosi toi tullessaan.