#kotona #kuopionenergia #sentuntee #energiavinkki #turvallisuus #kodinkone #laiteuutuudet #energiatehokkuus #resepti #sähköauto #blogi #lämpö #vapaalla #viihde-elektroniikka #ilmastonmuutos #kaukolämpö #verkkopalvelu #kolumni #sähkö #piha #testi #sähköinen liikenne #hyvinvointi #puutarha #kesämökki #pääkirjoitus #valaistus #työ #sähköpalo #osaaminen #energiantuotanto #sähköasennukset #sähköverkko #moottorilämmitys #lämmitys #pääsiäinen #sisustus #tulevaisuus #hiilijalanjälki #datahub #sähköpotkulauta #ilmastointi #energiapolitiikka #sahkolasku #sähköhammasharja #pientuotanto #sähköpyörä #ystävänpäivä #sähkönsiirto #Tuhkanhyötykäyttö #Laskiainen #häiriöviestipalvelu #rakentaminen #sähkögrilli #sähkölentokone #sähkövero

#sentuntee

Sähkömarkkinoiden kulisseissa tapahtuu
Artikkeli 09.12.2021

Olympiatalvi, jes! Taas päästään jännittämään tuoko Iivo kultaa, kuinka kiekkojoukkueemme pärjäävät ja kuka voittaa mäkihyppykisat. Miten tämä nyt liittyy Suomen sähkömarkkinoihin? Ei varsinaisesti mitenkään, mutta yksi yhdistävä tekijä taustalta kyllä löytyy, valmistautuminen. Urheilijat valmistautuvat seuraaviin olympialaisiin olympiadin ajan, eli antiikin Kreikan määrittelemät neljä vuotta. Jotakuinkin saman ajan sähkömarkkinat ovat valmistautuneet Datahubiin, jonka myötä sähkömarkkinat astuvat uuteen aikaan 21.2.2022. 

Lumituiskua ja lentäviä jäähdytyskontteja
Artikkeli 07.12.2021

Lunta tuiskutti ja tiet olivat jäässä, kun operaation “jäähdytyskontin siirto” oli määrä alkaa. Jäähdytyskontti oli palvellut KPY Novapolista väliaikaisena jäähdytysratkaisuna, mutta nyt kontin jäähdytyslaitteiden oli aika siirtyä uusiin tiloihin.

Mistä asiakas maksaa? - Verkkopalvelumaksuihin ei korotuksia ensi vuodelle
Artikkeli 22.11.2021

​​​​​​​Verkkopalvelumaksut (ent. siirtomaksut) yltävät puheenaiheeksi tavan takaa. Sähköverkkoa tarvitaan siirtämään sähköä sitä tarvitseville.

Kaukolämmön asiakkaan ei tarvitse olla asiantuntija – perusasiat on silti hyvä tietää
Artikkeli 22.11.2021

Kaukolämmön säädöt voivat hämmentää tottumatonta käyttäjää. Mitä mistäkin venttiilistä ja napista tapahtuu? Huomioitavaa on niin sisällä asunnossa kuin lämmönjakokeskuksessakin.

Lisää kilpailukykyä oppilaitosyhteistyöstä
Artikkeli 22.11.2021

Oppilaitosyhteistyö on osa Kuopion Energian yritysvastuuta. Se hyödyttää opiskelijoita ja oppilaitoksia samalla kun se vahvistaa yhtiön omia menestymisen edellytyksiä. Kiertokysely eri toiminnoista vastaaville kertoo monipuolisesta yhteistyöstä. 

Energiakriisi on markkinahäiriö
Artikkeli 22.11.2021

Eurooppaa ja osaa Aasiasta koettelee energiakriisi. Maailma pyörii fossiilisten polttoaineiden voimalla. Polttoaineiden tarjonta on jäänyt koronasta toipuvan talouden vauhdista.