#kotona #kuopionenergia #sentuntee #energiavinkki #turvallisuus #kodinkone #energiatehokkuus #laiteuutuudet #blogi #resepti #lämpö #sähköauto #vapaalla #viihde-elektroniikka #sähkö #astettaalemmas #ilmastonmuutos #kaukolämpö #kolumni #verkkopalvelu #piha #hyvinvointi #sähköinen liikenne #testi #energiantuotanto #kesämökki #sähköpula #sähköverkko #työ #puutarha #pääkirjoitus #sähkönsäästö #ilmastointi #valaistus #osaaminen #energiansäästö #tulevaisuus #pääsiäinen #sisustus #lämmitys #sähköasennukset #sähköpalo #sähkönsiirto #moottorilämmitys #hiilijalanjälki #sähköpyörä #energiapolitiikka #datahub #sähköpotkulauta #sahkolasku #sähkögrilli #sähköhammasharja #kotivara #sähkövero #rakentaminen #häiriöviestipalvelu #ystävänpäivä #pientuotanto #Tuhkanhyötykäyttö #Laskiainen #ympäristö #sähkölentokone #kilpailut

#sentuntee

Kysyntä, tarjonta ja vihreä siirtymä
Artikkeli 21.11.2022

Energian tuonnin loppuminen Venäjältä kiihdyttää siirtymistä uusiin kestävämpiin energiamuotoihin. Valitettavasti siirtyminen ei tapahdu kivuttomasti.

Arvailun tilalle faktaa ja älykästä lämmönsäätöä
Artikkeli 21.11.2022

Urpo Hirvonen esittelee tyytyväisenä Saarijärventie 13:n uutta lämmönjakokeskusta ja sen älykästä lämmönsäätöä. – Nyt on nykyaikaiset vehkeet viimeistä huutoa. Tulee säästöä ja saadaan ‘mutun’ tilalle faktatietoa lämpötiloista ja kulutuksesta, hän kiittelee. Edullinen rahoitusmalli jätti taloyhtiölle varaa muihinkin välttämättömiin uudistuksiin.

Kaukolämmön uudet tuotteet vastaavat muuttuviin tarpeisiin
Artikkeli 21.11.2022

Kaukolämmön tuotteet uudistuvat vuoden vaihteessa. Tuoteuudistuksen lähtökohtana on ollut Kuopion Energian halu vastata asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin. Kaukolämmön uusi alkuperätakuujärjestelmä mahdollistaa ilmastotietoisen eli hiilineutraalin lämmöntuotannon viranomaisen myöntämällä sertifikaatilla.  

Näin varaudut mahdollisiin sähkökatkoksiin talvella
Artikkeli 21.11.2022

Ensi talvena on todennäköisesti luvassa sähkön säännöstelytoimia, kun kylmät säät lisäävät sähkön tarvetta. Kuopion Sähköverkon asiantuntijat muistuttavat, että heillä on hyvät suunnitelmat poikkeustilanteisiin. Silti varautuminen katkoksiin on myös jokaisen omalla vastuulla. Otetaan rauhallisesti, sillä mahdolliset suunnitellut katkokset kestävät kuitenkin korkeintaan kaksi tuntia kerrallaan.

Sähköverkon uudet palvelut mahdollistavat säästöt
Artikkeli 21.11.2022

Sähkön pientuottajan asema vahvistuu vuoden 2023 alusta, kun netotus ja energiayhteisöt otetaan käyttöön. Sähköverkkoon siirtyvä ylijäämäsähkö pienentää pientuottajan laskua, kunhan sen myynnistä on sovittu oman sähkönmyyjän kanssa. Myös yökuormien siirtäminen myöhempään vuorokaudenaikaan tarjoaa mahdollisuuksia säästöihin. 

Palveluvastaava neuvoo kaukolämpöasioissa
Artikkeli 21.11.2022

Lämmönjakokeskusten tarkastuksia, liittymäsopimuksia, teknistä neuvontaa sekä älykkään lämmönsäädön selvityksiä – niistä koostuvat palveluvastaava Antti Lappalaisen työpäivät.