Teoista sanoiksi

Teoista sanoiksi

14.02.2024

Sinussa ja minussa, meissä yhdessä on voima luoda hyvää ympärillemme. Kuopion Energia kehittää puhtaampaa paikallista energiantuotantoa vastuullisesti.

Kuopion Energia -konserni julkaisee ensimmäisen vastuullisuusraporttinsa keväällä 2024. Lakisääteinen raportointivelvollisuutemme alkaa vuodesta 2025, mutta haluamme jo kertoa tekemästämme vastuullisuustyöstä. Vastuullisuus on ollut mukana teoissamme aina, mutta nyt se kootaan sanoiksi ”yksien kansien” väliin.

Kuopion Energia on vastuullinen palveluntarjoaja, työnantaja, yhteistyökumppani ja alueellinen vaikuttaja. Kaupungin omistamana yhtiönä paikallisuus on meille tärkeä arvo. Olemme ylpeitä varmistaessamme osaltamme toimivan infran ylläpitoa. Huolehdimme henkilöstöstämme, ympäristöstämme sekä kumppaneistamme.

Työllistämme yli 130 energia-alan ammattilaista. Tuomme työpaikkoja ja hyvinvointia lähialueellemme ostamalla pääosan käyttämästämme biopolttoaineesta sekä turpeesta pohjoissavolaisilta toimijoilta. Vuosi 2023 oli Kuopion Energialla ennätysvuosi, sillä voimalaitoksella käytetystä polttoaineesta noin 73 % oli uusiutuvaa biopolttoainetta.

Haluamme varmistaa, että alalla riittää osaajia tulevaisuudessakin. Teemme oppilaitosten kanssa yhteistyötä tarjoamalla opiskelijoille harjoittelupaikkoja sekä opinnäytetyöprojekteja.

Tarjoamme monipuolisia mahdollisuuksia saada ensikosketus työelämään tai syventää osaamista.

Vaalimme elämän energiaa. Kuopion Energian ilmastotiekartta kuvaa ilmasto- ja ympäristövaikutusten vähentämiseksi tekemäämme työtä. Tavoitteenamme on päästä eroon energiantuotannon hiilidioksidipäästöistä vuoteen 2030 mennessä. Saavutamme tavoitteemme yhdessä asiakkaiden kanssa. Paljon on tehty, tuloksia saatu ja kehitys jatkuu. Uusia, polttamista korvaavia tapoja tuottaa kaukolämpöä selvitetään jatkuvasti.

Pidämme lämpötilan sopivana ja sähköt päällä lähes 100 %:n varmuudella kaikissa olosuhteissa. Kuopiossa koettujen sähkökatkojen kesto on ollut selvästi alle valtakunnan keskiarvon. Myös kaukolämmön toimitusvarmuus on erinomainen, eivätkä mahdolliset lyhyet katkokset välttämättä vaikuta ihmisten elämään lainkaan.

Konsernin taloutta hoidetaan vastuullisesti ja näin varmistetaan jatkuvuutta ja vakavaraisuutta. Tällä mahdollistetaan tulevia investointeja puhtaampaan energiantuotantoon sekä puskuria haasteellisiin vuosiin.

Teoista sanoiksi siis - vastuullisuusraporttimme vuodelta 2023 julkaistaan keväällä verkkosivuillamme. Käy tutustumassa sivuillamme jo nyt muun muassa ilmastotiekarttaamme.

Pauliina Pietikäinen
talousjohtaja


Kommentit

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua!

#energiatehokkuus #energiavinkki #kodinkone #kotona  

Kuivata pyykit energiatehokkaasti

Pyykin käsittelyssä narukuivaaminen ulkona on energiatehokkain tapa kuivata pyykki. Se ei kuitenkaan aina onnistu. Narukuivaukseen sisällä ei ole aina tilaa ja lämmityskaudella se vie energiaa sekä tuo kosteutta asuntoon. Nykyaikaiset ilmap...

#energiatehokkuus #energiavinkki #ilmastointi #kotona  

Raikkautta ja energiatehokkuutta

Keväinen aurinko muistuttaa kaikkia kiinnittämään huomion kodin ilmastointilaitteisiin. Lämpötilojen noustessa ja viimeistään katupölyjen vähennyttyä, on aika siirtää ilmastointi kesäsäädöille ja uusia suodattimet. Huoltotoimet raikastavat ...

#energiatehokkuus #energiavinkki #kotona  

Kevätaurinko lämmittää ja valaisee

Ikkunoiden pesu keväällä on ekoteko. Likaiset ikkunat voivat laskea ikkunoiden valotehoa jopa 40 prosenttia. Puhtaat ikkunat vähentävät valaistuksen tarvetta ja tuovat lämpöä kotiin. Samalla pienenee energiankulutus.

Katso myös nämä aihepiirit!

#kotona #energiatehokkuus #energiavinkki #kuopionenergia #sentuntee #vapaalla #turvallisuus #sähkö #kolumni #viihde-elektroniikka #kaukolämpö #verkkopalvelu #ilmastonmuutos #sähköverkko #kodinkone #resepti #energiansäästö #energiantuotanto #työ #laiteuutuudet #hyvinvointi #tulevaisuus #lämpö #osaaminen #sähköinen liikenne #sähkönsiirto #lämmitys #ympäristö #kesämökki #piha #puutarha #sähkönsäästö #aurinkopaneeli #valaistus #aurinko #sähköauto #ilmastointi #sisustus #sähköpula #astettaalemmas #energiapolitiikka #pääkirjoitus #datahub #hiilijalanjälki #testi #ystävänpäivä #tekoäly #kilpailut #sähköasennukset #sähkövero #Laskiainen #pääsiäinen #toimitusvarmuus #kinkkutemppu #sahkolasku