#kotona #kuopionenergia #sentuntee #energiavinkki #turvallisuus #kodinkone #laiteuutuudet #sähköauto #blogi #resepti #energiatehokkuus #lämpö #vapaalla #sähkö #viihde-elektroniikka #ilmastonmuutos #verkkopalvelu #kaukolämpö #piha #kolumni #testi #hyvinvointi #sähköinen liikenne #kesämökki #puutarha #sähköverkko #pääkirjoitus #energiantuotanto #työ #osaaminen #valaistus #pääsiäinen #sähköpalo #tulevaisuus #sähköasennukset #moottorilämmitys #lämmitys #sähkönsiirto #energiapolitiikka #datahub #sisustus #hiilijalanjälki #ilmastointi #sähköpotkulauta #sahkolasku #rakentaminen #sähkögrilli #pientuotanto #Tuhkanhyötykäyttö #sähköhammasharja #Laskiainen #ystävänpäivä #sähköpyörä #sähkölentokone #sähkövero #häiriöviestipalvelu

#sähköinen liikenne

Sähköautoilija, etene jouhevasti joululiikenteessä
Artikkeli 22.12.2021

Joulun- ja uudenvuodenaika nostaa liikennemääriä maanteillä. Samalla myös maamme pikalatausverkoston kysyntä tulee varmasti kasvamaan. Sähköautoilijat ry:n kokemusperäisillä ohjeilla pidetään jonot pika- ja suurteholatausasemilla pieninä ja matkanteko nopeana.

Hiilineutraali tulevaisuus vaatii vahvan sähköverkon
Artikkeli 19.11.2021

Ilmastonmuutoksen hillitseminen lisää sähkönkäyttöä kaikkialla ympärillämme. Tämä vaatii paljon sähkönjakelulta, jossa toimitaan eturintamassa siirryttäessä kohti hiilineutraalia tulevaisuutta. Samalla energiatehokkuus paranee huomattavasti esimerkiksi liikennekäytössä.

Sähköautojen latauspisteet yhteistyössä naapuritaloyhtiöiden kanssa
Artikkeli 28.10.2021

Monessa vierekkäisessä taloyhtiössä mietitään parhaillaan sähköautojen latauspisteiden suunnittelua ja toteutusta. Yhteistyö lähellä sijaitsevien taloyhtiöiden kanssa voi helpottaa sekä suunnittelua että vähentää kustannuksia, kun urakalle saadaan useampi maksaja.

Suurin osa rekisteröidyistä linja-autoista sähkökäyttöisiä
Artikkeli 02.09.2021

Teillämme kulkee jo reilusti yli 80.000 ladattavaa autoa. Henkilöautoissa sähköautojen, täyssähköautojen sekä ladattavien hybridien osuus oli elokuussa 28 prosenttia ja niiden osuus on kasvamassa yli 30 prosentin tänä vuonna. Tänä vuonna rekisteröidyistä linja-autoista on jo suurin osa sähkökäyttöisiä.

Kotona sähköauto ladataan hidas- tai peruslatauksella
Artikkeli 01.09.2021

Kotilataus on osa sähköautoilun mukavuutta. Kotona, työpaikalla ja muissa paikoissa, joissa auto seisoo pitkään, riittää hidaslataus tai peruslataus. Nyt myös kiinteistöihin asennettavia latauslaitteita on alettu tilastoimaan ja tänä vuonna kesäkuun loppuun mennessä niitä on asennettu jo yli 20.000 kappaletta.

Sähköautoilua pääteiden ulkopuolella
Artikkeli 31.08.2021

Kokemuksen puutteessa monia askarruttaa sähköauton hankinnassa liikkuminen taajamien ja pääteiden ulkopuolella. Aivan turhaan! Kesällä yli 4000 kilometrin lomamatkan Länsi-, Pohjois- ja Itä-Suomen pikkuteillä tehnyt Marko Saarenketo ei kaipaa polttomoottoriautoaikaa missään olosuhteissa.