#kotona #kuopionenergia #sentuntee #energiavinkki #energiatehokkuus #turvallisuus #kodinkone #laiteuutuudet #resepti #lämpö #blogi #sähköauto #vapaalla #kaukolämpö #viihde-elektroniikka #astettaalemmas #sähkö #piha #energiansäästö #sähköinen liikenne #hyvinvointi #ilmastonmuutos #energiantuotanto #sähkönsäästö #sähköverkko #verkkopalvelu #kolumni #sähköpula #testi #puutarha #kesämökki #työ #valaistus #pääkirjoitus #tulevaisuus #lämmitys #sähkönsiirto #sisustus #ilmastointi #osaaminen #aurinko #moottorilämmitys #pääsiäinen #sähköpalo #sähköasennukset #aurinkopaneeli #hiilijalanjälki #ympäristö #datahub #sähköpyörä #energiapolitiikka #sähköpotkulauta #sahkolasku #sähkögrilli #Tuhkanhyötykäyttö #tekoäly #Laskiainen #sähkövero #ystävänpäivä #häiriöviestipalvelu #rakentaminen #sähkölentokone #sähköhammasharja #kotivara #pientuotanto

#kaukolämpö

Kaukolämmön kysyntä nousussa: Nyt kannattaa hyödyntää investointiavustukset
Artikkeli 12.05.2023

Energiakriisi on nostanut kaukolämmön kysyntää. Kysyntä on noussut selvimmin öljylämmityksestä kaukolämpöön siirtyvien omakotitalojen kohdalla. Lämmitysmuotoa vaihtaville on tarjolla myös tukea. Myös lämmönjakokeskusta vaihtaville on tarjolla avustusta, kun samalla siirrytään matalalämpöiseen kaukolämpöön.

Kesät talvet, yötä päivää - aina sopiva sisälämpötila
Artikkeli 12.05.2023

Päivällä alkaa ulkolämpömittari näyttämään yli 20 asteen lukemia. Monella se tarkoittaa auton ilmastoinnin päälle laittamista parkista lähdettäessä. Parin korttelin ajomatkan jälkeen auton sisälämpötila alkaa viilentyä ja autossa on viihtyisä taittaa matkaa. Kotiinsa palatessaan moni meistä huomaa, että sisälämpötila on alkanut nousemaan yli viihtyisän 21–22 asteen ja sisällä pärjääkin jo pelkissä shortseissa. Paljonko on kodin sisälämpötila, kun heinäkuun helteet saapuvat?

Puhdas energia vaatii toimivat energiaverkot
Artikkeli 21.03.2023

Sähkö- ja muiden energiaverkkojen merkitys yhteiskunnalle kasvaa koko ajan. Onneksi Suomessa on vahva ja kunnossa oleva sähköverkko sekä toimiva kaukolämpöverkko. Molempien merkitys on korvaamaton siirryttäessä päästöttömään energiaan. Ne pelastivat maamme myös vallitsevassa energiakriisissä. Tulevaisuudessa toimivat energiaverkot ovat pohja hyvinvoinnille ja investoinneille.

Uunit ulos, atomimiilut sisään – pienydinreaktorit tulevaisuuden lämmönlähteenä?
Artikkeli 08.03.2023

Suomessa kaupunkien lämmitys on perustunut, ja tulee perustumaankin vielä pitkään, voimalaitoksilla tuotettuun kaukolämpöön. Kaukolämmitys on vanha ja luotettava, tuotantotavasta riippumaton menetelmä kaupunkien lämmityksessä.

60 vuotta kaukolämpöä: Kaukolämpö on ollut ympäristöteko alusta alkaen
Artikkeli 22.02.2023

Kuopiolainen kaukolämpö täyttää tänä vuonna pyöreitä. Kuuteenkymmeneen vuoteen mahtuu nopeaa kasvua ja pitkäjänteistä kehitystyötä. Hyvin hoidettu kaukolämpöverkko vastaa lämmönjakelun tarpeisiin nyt ja tulevaisuudessa uusien energiantuotantomuotojen kehittyessä.

Kuopiolaisperhe vaihtoi öljyn kaukolämpöön
Artikkeli 22.02.2023

Huoleton ja toimintavarma kaukolämpö vakuutti Juho Rissasen. Energiaremontin ansiosta perheen ekologiset huolet helpottuivat merkittävästi ja talo lämpiää nyt tasaisemmin ilman pelkoa öljyn loppumisesta.