Markkinointipäällikkö muuttaa kaukolämmön imagoa

Markkinointipäällikkö muuttaa kaukolämmön imagoa

21.02.2023

Kun Essi Heikkilä sai kesän 2022 alussa tiedon, että hänet oli valittu Kuopion Energian kaukolämmön markkinointipäälliköksi, hän kiljaisi riemusta. Tähän mennessä työ on täyttänyt odotukset.

– Työni on luovaa ja kaikkia villejäkin ajatuksiani on kuultu ja niiden takana seistään, Essi sanoo.

Kaukolämmön markkinointipäällikön tehtävänä on kaukolämmön imagon muuttaminen todellisuutta vastaavaksi. Essin mukaan kaukolämpöä saatetaan pitää vanhanaikaisena. Mediassa muut lämmitysmuodot saavat enemmän tilaa.

– Pyrin tuomaan energia-asioita esille hauskalla ja asiakaslähtöisellä tavalla niin, ettei lämmitysasioita ajateltaisi vain pakollisena pahana. Ihmiset saavat uutta ja paikallista tietoa esimerkiksi Savon Sanomissa julkaistavista sisältömarkkinoinnin artikkeleistamme, hän sanoo.

Myös tuotteiden lanseeraus ja pientalojen lämmitysratkaisujen myynti ovat Essin työpöydällä. Hän kehottaa etenkin pientaloasiakkaita ottamaan häneen yhteyttä ja kertomaan toiveistaan.

 

Fiktiolla irti arjesta

Uudessa työssään Essi on tutustunut kaukolämpöön, jotta hän tietää mitä markkinoi. Aiemmassa työpaikassaan Alma Median myyntipäällikkönä hän suunnitteli markkinointia monelle toimialalle, joten lähtökohdat ovat hyvät.

– Valintaani vaikutti varmaankin se, että puhun samaa kieltä kuin asiakkaamme, hän sanoo.

Kauppatieteiden maisterin työkalupakissa on myös esihenkilökokemusta ja johtajakoulutusta.

Työ on Essille tärkeä osa identiteettiä, mutta hänen elämäänsä mahtuu myös harrastuksia kuten sisustus ja lumilautailu. Kuopiolainen paluumuuttaja irtautuu arjesta omassa sohvannurkassaan tv-sarjojen ja elokuvien parissa. Myös tietokirjojen kuuntelu on mieluista puuhaa.

Essin post-it -lappujen täyttämässä työhuoneessa soi jatkuvasti musiikki, joka jaksottaa ajatustyötä. Mielikuvat kaukolämmöstä eivät muutu sormia napsauttamalla.

– Tulevaisuudessa toivon, että kynnys oman lämpöyhtiön ja asiakkaiden välillä mataloituu. Ensi kesänä jalkaudumme tapahtumiin ja tulemme tutuksi kuopiolaisille, Essi hymyilee.

 

Teksti: Aino Soutsalmi
Kuva: Jape Tiitinen

 


Kommentit

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua!

#aurinko #aurinkopaneeli #energiatehokkuus #kotona #turvallisuus  

Aurinkopaneelien sijoittelussa huomioitava kiinteistöjen huoltotyöt

Katoille asennetut aurinkosähköjärjestelmät näkyvät myös muiden alojen toimijoiden arjessa, kun paneelit yleistyvät niin pientalojen kuin suurempienkin kiinteistöjen katoilla ja läheisyydessä. Katoilla tehtävät huoltotyöt on mahduttava teke...

#sähkönsiirto #sähköverkko #verkkopalvelu  

Sähköverkko on tasapainoinen kokonaisuus

Suomen sähköverkko koostuu voimalaitoksista, kantaverkosta, suurjännitteisestä jakeluverkosta, sekä paikallisesta jakeluverkosta, johon kodit ja valtaosa muista sähkönkäyttäjistä on liittyneenä. Kuulostaa helpolta, mutta kokonaisuus on moni...

#sähkönsiirto #sähköverkko #verkkopalvelu  

Sähköverkkoyhtiöitä valvotaan tarkasti

Sähkönjakelu eli verkkopalvelu on yksi maamme vahvimmin säännellyistä aloista. Myös verkkopalvelun hinnoittelu on tiukasti säänneltyä. Toiminta ja sääntely perustuu sähkömarkkinalakiin, jonka toimeenpanosta ja valvonnasta vastaa Energiavira...

Katso myös nämä aihepiirit!

#kotona #vapaalla #kolumni #verkkopalvelu #ilmastonmuutos #energiavinkki #viihde-elektroniikka #sähköverkko #sähkö #energiatehokkuus #turvallisuus #kuopionenergia #sentuntee #kaukolämpö #työ #sähkönsiirto #osaaminen #kesämökki #hyvinvointi #energiantuotanto #resepti #energiansäästö #laiteuutuudet #energiapolitiikka #puutarha #sähköpula #sähkönsäästö #astettaalemmas #ympäristö #tulevaisuus #lämpö #piha #kodinkone #datahub #aurinkopaneeli #aurinko #lämmitys #testi #tekoäly #Laskiainen #sähköasennukset #ystävänpäivä #pääsiäinen #sisustus #pääkirjoitus #ilmastointi #valaistus #sähkövero #kilpailut #sahkolasku