Kuopion Energia tukemassa tanssin iloa – jo vuodesta 1997

Kuopion Energia tukemassa tanssin iloa – jo vuodesta 1997

27.09.2023

Kuopion Energia on tukenut jo pitkään Kuopio Tanssii ja Soi -tanssifestivaalia ja mahdollistanut tanssin ilon tuomisen lähemmäksi kuopiolaisia. Tänä kesänä sponsoroinnin avulla järjestettiin uusi tapahtuma, joka sai kävijöiltä hyvää palautetta.

Kuopion Energia on tehnyt yhteistyötä Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin kanssa vuodesta 1997. Tapahtuma on Pohjoismaiden vanhin, suurin ja tunnetuin tanssifestivaali. Yhteistyö energiayhtiön kanssa on jatkunut puolet siitä ajasta, kun festivaali on ollut olemassa.

– Meillä markkinointiin ja näkyvyyteen panostaminen alkoi, kun sähkömarkkinat avattiin kilpailulle, kertoo Kuopion Energian toimitusjohtaja Esa Lindholm yhteistyön alkamisesta.

Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin toiminnanjohtaja Salima Peippo katsoo yhteistyötä nykyhetken näkökulmasta hyvillä mielin.

– Tämä kesä onnistui mielettömän hyvin. Olen iloinen, että isot yritykset kantavat vastuuta paikallisesta kulttuurielämästä. Sillä on suuri vaikutus alueellisesti.

 

Salima Peippo on työskennellyt Kuopio Tanssii
ja Soi -festivaalien toiminnanjohtajana viime
syksystä lähtien. Kuva: Kuopio Tanssii ja Soi

Koko Kuopio tanssii

Kuopio Tanssii ja Soi on yksi Euroopan suurimpia tanssifestivaaleja. Kävijöitä on viikon aikana 35 000 ja heistä suurin osa on Suomesta. Festivaalin esiintyjät puolestaan ovat kansainvälisiä huippuammattilaisia. Salima Peipon mielestä tapahtumassa on parasta sen ainutlaatuisuus.

– Se on kuopiolainen ilmiö, joka vaikuttaa kaupungissa ihan kaikkeen. Tapahtuman ympärillä alueen yritykset ovat tulleet mukaan. On nimikkoleivosta kauppahallissa ja nimikkojuomaa paikallisella panimolla. Ei missään ole vastaavaa, hän hymyilee.

Festivaalin pääohjelmisto on maksullista.

– Lipputuloilla maksetaan esiintyjien matkoja ja palkkoja. Olemme voittoa tavoittelematon taho, Peippo selventää.

Ilmainen ohjelmatarjonta maksullisten esitysten ympärillä on kirjava. Oma foorumi löytyy jokaiselle sukupuoleen, ikään tai taitotasoon katsomatta. Tänä kesänä festivaaliohjelmaan kuului muun muassa pyörätuolitanssin kurssi ja kilpailu.

– Järjestämme myös vapaan pääsyn seminaareja esimerkiksi terveyteen ja liikuntaan liittyvistä aiheista sekä tanssikursseja aloittelijoista ammattilaisille. Moni tuntee meidän festivaalista vain jonkun tietyn osion, Peippo mainitsee.

 

Elämän lämpöä tanssin kautta

Ilmainen ohjelmatarjonta kaupunkilaisille on mahdollista nimenomaan sponsorien avulla. Kuopion Energian lisäksi tapahtumaa sponsoroivat muun muassa Genelec, Savonia ja OP Pohjois-Savo. Tänä vuonna Kuopion torille pystytettiin tanssiteltta, jossa oli päivittäin vaihtuvan teeman mukaista ohjelmaa. Joka päivää sponsoroi eri taho. Kahtena päivänä seitsemästä järjestettiin Kuopion Energian avustuksella Elämän lämpö -päivätanssit.

– Paikallislehteen oli haastateltu päivätanssien kävijöitä ja palaute oli todella hyvää. Tanssit oli toivottu uudistus ja ainoa negatiivinen palaute oli, että eihän tunnissa ehdi!, Peippo kertoo.

Kuopion Energian mukanaoloa festivaaleilla osaavat odottaa jo vierailijatkin. Kuopion Energian dinosaurusmaskotit, jotka kuvaavat siirtymää fossiilittomiin polttoaineisiin, ovat olleet paikalla jo kahtena vuonna. Ne ovat odotettuja vieraita torilla festivaalin aikaan.

– Emme pärjäisi enää ilman niitä, Peippo naurahtaa.

 


Kuopion Energian toimitusjohtaja Esa Lindholm poseeraa festivaaleilla dinosaurusmaskottien kanssa. Dinoilla on oma paikkansa toriohjelmassa ihmisten tanssittajina. Kuva: Kuopio Tanssii ja Soi

 

Sponsorointi ei ole vain numeroita

Kuopion Energian Esa Lindholm muistuttaa, että vaikka energiayhtiö mittaa tarkasti sitä, mitä kautta saa parhaiten näkyvyyttä, numerot eivät ole ainoa peruste sponsoroinnille.

– Pitää ajatella sitäkin kautta, että meidän tuotteemme ovat paikallisia, ja toimimme nimenomaan Kuopiossa. Haluamme korostaa, että olemme läsnä kuopiolaisten arjessa. Vain medianäkyvyyttä mittaamalla sitä ei pystytä arvioimaan, hän sanoo.

Kuopio Tanssii ja Soi -festivaali onkin loistava tapa tuoda viestiä esiin, sillä se on näkyvä ilmiö koko Kuopion keskustassa. Peippo haluaa varmistaa, että sponsoriyhteistyö on mielekästä.

– En usko sponsorointipaketteihin, joissa sovitaan tietty hinta, jolla saadaan oma logo johonkin tiettyyn paikkaan. Mieluummin suunnittelen yhdessä sponsorin kanssa, mikä on se heidän viestinsä, jonka he haluavat pääsevän esille, Peippo sanoo.

Sponsorin ja sponsoroitavan täytyy myös jakaa samat arvot.

– Vaikea kuvitellakaan, että meillä olisi Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin kanssa mitään riskiä arvojen suhteen, Lindholm sanoo.

– Meillä ja Kuopion Energialla on samoja arvoja, mitä tulee vaikka ekologisuuteen. Olemme selvittäneet omaa hiilijalanjälkeämme, meillä on vastuuta tapahtumanjärjestäjänä, Peippo kertoo.

Festivaalien toiminnanjohtaja toivoo hedelmällisen yhteistyön jatkuvan tulevaisuudessakin.

– Elämän lämpö -päivätanssit nostivat Kuopion Energian yhteistyön uudelle tasolle ja tansseille toivotaan ehdottomasti jatkoa ensi vuonna. Ideoin mielelläni myös uutta, hän hymyilee.

 

Teksti: Aino Soutsalmi

 


Kommentit

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua!

#kotona #sähkö  

Pörssihintaisten sähkösopimusten osuus nousussa

Sähkösopimuksiin on tullut uutta valinnanvaraa. Määräaikainen sähkösopimus on suomalaisissa kodeissa suosituin valinta. Toistaiseksi voimassa olevien sopimusten määrä on selkeässä laskussa, samalla kun pörssihintaisten sopimusten osuus nous...

#energiatehokkuus #energiavinkki #kesämökki #turvallisuus #vapaalla  

Kesäkoti käyttöön maltilla

Ilmojen lämmetessä ja kesän lähestyessä myös kesämökkejä otetaan käyttöön ja vietetään enemmän aikaa kesäkodissa. Suomalaisista mökeistä on noin 90 prosenttia sähköistetty. Valtaosa näistä on kytketty paikalliseen sähköverkkoon. Osalla möke...

#kaukolämpö  

Kaukolämpö sopii öljylämmittäjälle

Öljylämmittäjien on luovuttava omakoti- ja paritaloissa nykyisestä lämmitysmuodostaan viimeistään vuonna 2030. Kaukolämpö korvaa suoraan öljylämmön ja kaukolämpö onkin erinomainen vaihtoehto kohteissa, joissa kaukolämpöä on saatavilla. Luop...

Katso myös nämä aihepiirit!

#kotona #energiatehokkuus #energiavinkki #kuopionenergia #sentuntee #vapaalla #turvallisuus #sähkö #kolumni #kaukolämpö #viihde-elektroniikka #verkkopalvelu #sähköverkko #ilmastonmuutos #kodinkone #resepti #energiansäästö #työ #energiantuotanto #laiteuutuudet #tulevaisuus #hyvinvointi #osaaminen #sähköinen liikenne #lämpö #sähkönsiirto #kesämökki #lämmitys #ympäristö #piha #puutarha #aurinko #sähkönsäästö #sähköauto #aurinkopaneeli #valaistus #sisustus #ilmastointi #astettaalemmas #pääkirjoitus #energiapolitiikka #sähköpula #testi #datahub #hiilijalanjälki #kinkkutemppu #sähkövero #sähköasennukset #Laskiainen #tekoäly #pääsiäinen #ystävänpäivä #toimitusvarmuus #sahkolasku