Harjoittelusta käytännön osaamista HR-tehtäviin

Harjoittelusta käytännön osaamista HR-tehtäviin

06.06.2024

Olen Sonja Vepsäläinen, viimeisen vuoden wellness-tradenomiopiskelija. Tänä keväänä olen päässyt toteuttamaan viiden kuukauden mittaisen harjoittelun Kuopion Energialla.

On ollut mahtavaa olla Kuopion Energian ensimmäinen HR-harjoittelija. Harjoittelupaikka on tarjonnut ainutlaatuisen näköalapaikan energia-alalle ja olen oppinut valtavasti uutta sekä toimialasta että henkilöstöpalveluiden työtehtävistä. Harjoittelu alkaa olla nyt loppusuoralla, ja kevät on vierähtänyt siivillä.

Pääpaino harjoittelussani on ollut toteuttaa erilaisia verkkokoulutuksia organisaation omaan verkkokoulutusympäristöön sekä organisoida ja järjestää henkilöstölle koulutuksia yhdessä yhteistyökumppanin kanssa. Kevään aikana olen rakentanut verkkokoulutusympäristöön esihenkilöiden koulutuskokonaisuuden, jonka tavoitteena on tukea henkilöstön työhyvinvointia. Koulutus koostuu erilaisista osioista, joissa aiheena on muun muassa palautteen antaminen ja vastaanottaminen, turvallinen työilmapiiri, ajankäytön hallinta ja itsensä johtaminen, työkyvyn tuen toimintamalli sekä valmentava johtaminen.

Harjoittelun aikana olen päässyt tutustumaan monipuolisesti erilaisiin henkilöstöhallinnon työtehtäviin. Minulle on muodostunut erinomainen kuva siitä, mitä kaikkea työskentely vastaavanlaisissa tehtävissä sisältää. Lisäksi harjoittelun aikana osallistuimme mm. Megatärskyille ja sain hoitaa Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelijoiden rekrytoinnit alusta loppuun, tämä oli erityisen antoisa työtehtävä. Meille haki suuri määrä mielettömän upeita nuoria töihin ja oli äärimmäisen vaikeaa tehdä valinta yli sadan hakijan joukosta. Oli ilo lukea nuorten hakemuksia, he olivat hienosti panostaneet hakemuksiin ja pohtineet, miksi haluaisivat tutustua juuri energia-alaan. Samalla sain itse erinomaisen kokemuksen rekrytointiprosessin kokonaisvaltaisesta toteuttamisesta. Harjoittelun lopulla pääsin osallistumaan vielä Taitaja2024 -tapahtumaan, jossa Kuopion Energia toimi pääyhteistyökumppanina.

Työyhteisössä minut otettiin alusta saakka erittäin hyvin vastaan, koin olevani tervetullut ja kaikki kohtelivat minua tasavertaisena työkaverina. Työskentely minulle annettujen tehtävien parissa on ollut antoisaa. Pääsin alusta saakka työskentelemään melko itsenäisesti ja olen pitänyt siitä paljon.  Koin että minuun ja taitoihini luotettiin, mutta apua ja tukea oli kuitenkin aina saatavilla ja sitä oli helppo pyytää. Vaikka pidän itsenäisestä työskentelystä, olen ehdottomasti tiimityöskentelijä ja on ollut mahtavaa, että olemme päässeet yhdessä ideoimaan ja kehittämään toimintaa.

Harjoittelun ohella olen kirjoittanut opinnäytetyötä, jonka toteutan toimeksiantona Kuopion Energialle. Opinnäytetyön aiheena on esihenkilötyön vaikutus työhyvinvointiin Kuopion Energialla ja siinä käsittelen paljon samoja teemoja kuin rakentamissani verkkokoulutuksissa. Toteuttamassani tutkimuksessa selvitin esihenkilötyön kehittämiskohteita henkilöstön näkökulmasta. Tulosten pohjalta on tehty ja suunniteltu toimenpiteitä työhyvinvoinnin kehittämiseksi.  Harjoittelun ja opinnäytetyön samanaikainen toteuttaminen on ollut ajankäytöllisesti haastavaa, mutta projektit ovat tukeneet hienosti toisiaan.

Voin lämpimästi suositella Kuopion Energiaa harjoittelupaikkana. Yhteiskunnan kannalta kriittisellä toimialla työskentely on tuntunut erityisen merkitykselliseltä ja asiantuntevassa työyhteisössä oma osaaminen on kehittynyt huimasti. Kuopion Energia on opiskelijamyönteinen yritys, ja se tarjoaa monipuolisia harjoittelupaikkoja eri alojen opiskelijoille. Jos sinulla on harjoittelupaikka etsinnässä, kannattaa olla matalalla kynnyksellä yhteydessä.


 

Sonja Vepsäläinen
HR-harjoittelija
Kuopion Energia Oy


Kommentit

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua!

#blogi #kuopionenergia #sentuntee #työ  

Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelusta kipinä energia-alalle

Olen Elmo Eskelinen, lukion ensimmäisen vuoden opiskelija. Kesäkuun aikana olen ollut mukana Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelussa Kuopion Energialla. Harjoittelun aikana olemme päässeet tutustumaan monipuolisesti energia-alaan ja Ku...

#kesämökki #kuopionenergia #sentuntee #vapaalla  

Lähdössä kesälomareissuun? Muista tehdä ainakin nämä, niin vältyt ikäviltä yllätyksiltä kotiin palatessasi

Ennen lomalle lähtöä on monta asiaa muistettavana. Listasimme tärkeimmät, jotta sinä voit nauttia huolettomasti lomastasi.

#kuopionenergia #osaaminen #sentuntee #tulevaisuus #työ  

Taituruutta lähietäisyydeltä – Taitaja2024-kilpailu tarjoili maistiaisia energia-alan moninaisista työtehtävistä

Kuopiossa järjestetty Taitaja2024-finaali tarjosi haastetta ja käytännön kokemusta energia-alan laajalta työkentältä. Ammattitaidon SM-kilpailut huipentuivat Kuopiossa 20.–23. toukokuuta. Taitaja2024-finalisti Aatu Hakkarainen, 18, pääsi nä...

Katso myös nämä aihepiirit!

#astettaalemmas #blogi #energiansäästö #energiantuotanto #energiatehokkuus #energiavinkki #hiilijalanjälki #hyvinvointi #häiriöviestipalvelu #ilmastointi #ilmastonmuutos #kaukolämpö #kesämökki #kotona #kuopionenergia #lämmitys #lämpö #osaaminen #pientuotanto #pääkirjoitus #rakentaminen #sentuntee #sähkö #sähköauto #sähköinen liikenne #sähkönsäästö #sähköpula #sähköverkko #toimitusvarmuus #Tuhkanhyötykäyttö #tulevaisuus #turvallisuus #työ #vapaalla #ympäristö