
Työkokemusta opiskelijalle, uusia tuulia työyhteisöön
19.05.2023
Kesätyö on monelle opiskelijalle arvokas kokemus opinnoista valmistumisen ja työelämään siirtymisen välillä. Kesätyössä opiskelija saa soveltaa koulussa oppimiaan asioita käytännössä. Lisäksi opiskelija oppii alan ammattilaisilta paljon sellaista, mitä ei oppikirjoissa kerrota. Kesän tienestit tuovat monelle tietysti myös helpotusta opiskelijan talouteen. Kesätyöstä opiskelija saa arvokasta työkokemusta, jolla voi olla suurikin merkitys, kun hän valmistuttuaan hakee ensimmäistä alan työpaikkaa. Mutta kesätyö ei ole vain opiskelijan eduksi.
Kesätyöntekijät tuovat moneen yritykseen raikkaan ja nuorekkaan tuulahduksen. Kuopion Energialla on perinteisesti pitkiä työsuhteita ja vaihtuvuus on melko pientä, joten kesätyöntekijät uusine tuulineen otetaan ilolla vastaan. He tuovat opiskelumaailmasta mukanaan uusimmat tiedot ja taidot. Opiskelijoilla on usein erittäin hyvät tietotekniset taidot ja heidän valmiutensa oppia uusia ohjelmia ja sovelluksia on todella korkea. Kesätyöntekijät osaavat tarkastella myös meidän työtapojamme uteliaasti ja kriittisesti ja saavat sitä kautta myös oman henkilöstömme tarkastelemaan omia työtapojaan ja mahdollisesti muuttamaan niitä.
Sen lisäksi, että kesätyöntekijät tuovat meille mukanaan paljon uutta, he luonnollisesti mahdollistavat henkilöstömme sujuvamman siirtymisen kesälomille. Kesätyöntekijöiden ansiosta työt eivät kasaannu kesän aikana työssä oleville, eivätkä työt odota kesälomalta palaajia. Kesätyöntekijät ovat äärimmäisen tarpeellisia käsipareja esimerkiksi vuoden vilkkaimpana verkostojen rakentamisaikana.
Kesätyöntekijöitä kohdellaan organisaatiossamme heiltä keräämämme palautteen perusteella erittäin hyvin. Palkkaus määräytyy opintoasteen ja suoritettujen opintovuosien perusteella, ja se on reilu ja tasapuolinen. Kesätyöntekijöiden saapumiseen valmistaudutaan hyvin, työvälineet tilataan hyvissä ajoin ja heidät perehdytetään huolellisesti. Lisäksi järjestämme kaikille uusille työntekijöille perehdytyspäivän, jossa kerrotaan muun muassa koko konsernin toiminnoista, työturvallisuudesta ja tietoturvallisuudesta.
Kesätyöntekijä voi kesätyönsä aikana kiinnostua energia-alasta niin, että hänestä tulee jossain uransa vaiheessa arvokas osaaja organisaatioomme. Ja vaikka suuntautuisikin toisaalle, opiskelija saa kesätyönsä aikana hyödyllistä tietoa energia-alasta ja sen merkityksestä yhteiskunnalle.
Tänä kesänä meillä työskentelee apunamme 17 opiskelijaa. He työskentelevät mm. kaukolämpö- ja sähköverkon rakentamisen ja kunnossapidon parissa, voimalaitoksen konekorjaamolla, sähkö- ja automaatiokorjaamolla sekä polttoaineiden vastaanotossa, ympäristötehtävissä ja viestinnässä. Huikea määrä innokkaita opiskelijoita, joilta meillä on mahdollisuus saada todella paljon uusia tietoja ja taitoja, sekä tietysti sitä konkreettista apua kesäajan töihin. Toivotamme opiskelijat lämpimästi tervetulleeksi!
Hyvää kesää niin kesäisille kuin ympärivuotisille työntekijöillemme!
Teksti: Satu Nurminen
Kuva: Kuopion Energia
Kommentit
Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua!

#energiatehokkuus #energiavinkki #ilmastointi #kotona #lämmitys #lämpö
Muista nämä lämmityskauden päätyttyä
Vaikka vielä on isossa osassa maata pakkasöitä ja koko maassa viileitä päiviä, lähestymme vääjäämättä lämmityskauden päättymistä. Lämmityskauden päättyessä on muutamia asioita, jotka on hyvä muistaa omassa kodissa ja talossa. Taloyhtiöissä ...

#energiantuotanto #energiapolitiikka
Ydinvoiman suosio huippulukemissa
Puhdas sähkö on kansallinen vahvuus, kun kilpaillaan kansainvälisistä investoinneista. Ydinvoima on yksi nykyaikaisista sähköntuotantomuodoista ja sen suosio on uusimman tutkimuksen mukaan huippulukemissa. Jopa 68 prosenttia suomalaisista s...

#energiatehokkuus #energiavinkki #ilmastointi #kotona #lämmitys
Tarkasta ilmalämpöpumppu ennen jäähdytyskauden alkua
Ilmalämpöpumpun moitteeton ja energiatehokas toiminta varmistetaan säännöllisillä tarkastuksilla. Tarkastusten ja huoltojen laiminlyönti kostautuu helposti jäähdytyskyvyn ja energiatehokkuuden laskuna, jotka nostavat sähkönkulutusta.