Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelusta kipinä energia-alalle

Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelusta kipinä energia-alalle

17.06.2024

Olen Elmo Eskelinen, lukion ensimmäisen vuoden opiskelija. Kesäkuun aikana olen ollut mukana Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelussa Kuopion Energialla. Harjoittelun aikana olemme päässeet tutustumaan monipuolisesti energia-alaan ja Kuopion Energian liiketoimintaan.

Päädyin hakemaan Kuopion Energialle kesäharjoitteluun, kun huomasin koulun kautta tulleessa Wilma-viestissä Tutustu työelämään ja tienaa -ilmoituksen. Energia-ala on kiinnostanut itseäni jo aiemmin ja halusin tutustua asiaan tarkemmin. Hakuprosessi harjoitteluun oli tehty erittäin helpoksi ja selkeäksi hakijalle sekä hakuprosessin edistymisestä informoitiin todella hyvin. Lopulta haastattelun kautta pääsin harjoitteluun ja jäin innolla odottamaan kesää.

Harjoittelu alkoi Kuopion Energian ja Savon Voiman perehdytyspäivillä ja ne olivat mielestäni todella hyödyllisiä: niissä sai hyvän perustason ymmärryksen energia-alan tilanteesta sekä Kuopion Energian liiketoiminnasta ja sen eri osa-alueista. Oli myöskin ilo huomata, miten lämpimästi kaikki otti meidät uudet harjoittelijat vastaan yrityksen johdosta lähtien. Tämä antoi jo heti ensimmäisenä päivänä todella hyvän kuvan Kuopion Energiasta työpaikkana ja yrityksen kulttuurista.

Harjoittelun aikana vierailimme yhdessä Savon Voiman harjoittelijoiden kanssa esim. Juankosken vesivoimalaitoksella, Haapaniemen voimalaitoksella ja sähköverkon työmaalla. Koko harjoittelun ajan pääsimme siis näkemään todella paljon erilaisia paikkoja, mikä oli mielestäni erittäin hienoa. Pääsimme myös konkreettisesti töihin voimalaitoksen sähköautomaatiokorjaamolla sekä tavaroiden järjestelyssä. Kokonaisuutena harjoittelun ohjelma oli mielestäni suunniteltu ja toteutettu erittäin hyvin.

Itselläni oli jonkinlainen peruskäsitys energia-alasta jo ennen harjoittelua, mutta opin valtavasti uutta alasta erityisesti energian tuotannosta ja energiayhtiöiden liiketoiminnasta. Yllätyin myös, miten monipuolinen energia-ala on ja kuinka paljon se työllistää ihmisiä eri koulutuksista. Harjoittelusta on vaikeaa nimetä tiettyä mukavinta asiaa, koska niitä oli paljon. Itselleni kuitenkin eniten mieleenpainuvia hetkiä harjoittelussa oli vierailut lukuisissa eri paikoissa, koska niissä näki konkreettisesti, miten energiaa tuotetaan ja mitä kaikkea alaan kuuluu.

Olen itse harkinnut lukion jälkeen meneväni opiskelemaan tuotantotaloutta. Vaikka olin kiinnostunut energia-alasta jo ennen harjoittelua, pohdin, voiko tutasta työllistyä energia-alalle. Olen kuitenkin saanut paljon tietoa eri ihmisiltä harjoittelun aikana, millaisiin työtehtäviin kyseisellä tutkinnolla voisi energia-alalla päätyä ja yllätyin hiukan, miten paljon mahdollisia urapolkuja voi olla. Kiinnostus energia-alaa kohtaan, siis kiitos Kuopion Energian ja Savon Voiman työntekijöiden, heräsi entisestään ja näen yhtenä todennäköisenä mahdollisuutena, että työllistyisin energia-alalle. (Toivottavasti juuri Kuopion Energialle)

Voin siis lämpimästi suositella harjoittelua kaikille nuorille. Kuopion Energian työilmapiiri on erittäin hyvä ja energia-ala erittäin mielenkiintoinen.


 

Elmo Eskelinen
Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelija
Lukiolainen


Kommentit

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua!

#blogi #kuopionenergia #sentuntee #työ  

Tutustumassa energia-alan moniin eri ammatteihin

Olen Emma Lång ja jatkan syksyllä opiskelujani lukiossa. Olen päässyt kahden viikon ajan tutustumaan monipuolisesti energia-alaan Kuopion Energian Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelujakson aikana.

#blogi #kuopionenergia #sentuntee #työ  

Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelusta kipinä energia-alalle

Olen Elmo Eskelinen, lukion ensimmäisen vuoden opiskelija. Kesäkuun aikana olen ollut mukana Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelussa Kuopion Energialla. Harjoittelun aikana olemme päässeet tutustumaan monipuolisesti energia-alaan ja Ku...

#kesämökki #kuopionenergia #sentuntee #vapaalla  

Lähdössä kesälomareissuun? Muista tehdä ainakin nämä, niin vältyt ikäviltä yllätyksiltä kotiin palatessasi

Ennen lomalle lähtöä on monta asiaa muistettavana. Listasimme tärkeimmät, jotta sinä voit nauttia huolettomasti lomastasi.

Katso myös nämä aihepiirit!

#astettaalemmas #blogi #energiansäästö #energiantuotanto #energiatehokkuus #energiavinkki #hiilijalanjälki #hyvinvointi #häiriöviestipalvelu #ilmastointi #ilmastonmuutos #kaukolämpö #kesämökki #kotona #kuopionenergia #lämmitys #lämpö #osaaminen #pientuotanto #pääkirjoitus #rakentaminen #sentuntee #sähkö #sähköauto #sähköinen liikenne #sähkönsäästö #sähköpula #sähköverkko #toimitusvarmuus #Tuhkanhyötykäyttö #tulevaisuus #turvallisuus #työ #vapaalla #ympäristö