TET-jakso Kuopion Energialla

TET-jakso Kuopion Energialla

07.11.2023

Valitsin Kuopion Energian TET-paikaksi oman mielenkiinnon vuoksi ja voin sanoa, että oli oikea valinta lähteä tänne. Olen päässyt kahden viikon aikana tutustumaan usealle eri puolelle kuten sähköverkon, kaukolämmön, tuotannon ja hallinnon puolelle. Kaikki työtehtävät ovat olleet kiinnostavia, mutta varmaankin parhaiten mieleeni jäi erilaisten asentajien työt.

Tämä paikka on myös hyvin poikkeava TET-paikaksi, kun yleensä mennään esimerkiksi kauppaan, ravintoloihin, päiväkoteihin tai kouluihin. Lisäksi suurin osa harjoittelijoista täällä on ammattikoulun puolelta. Halusin kuitenkin itse kokea jotain uutta ja erilaista sekä tutustua sellaiseen alaan, mikä ei vielä ole niin tuttu. Päädyin sitten lopulta tänne energia-alalle.

Yllättävintä oli valokuituhitsaus. En ollut edes koko termiä kuullut aikaisemmin ja luulin, että siinä olisi ihan erilaiset laitteet käytössä kuin mitä oikeasti oli. Se on sellaista työtä, että näyttää helpolta vierestä katsottaessa, mutta on yllättävän vaikeaa ja siinä on lähes mahdotonta onnistua ensimmäisellä kerralla. Se vaatii rauhallisuutta, keskittymiskykyä ja harjoittelua moneen kertaan tullakseen siinä hyväksi.

Energia-ala on kuitenkin mielenkiintoinen ja iso työllistäjä. Töitä siis varmasti riittää ja tehtävänimikkeitä on todella paljon mihin voi kouluttautua. Se on myös todella tärkeä ala, koska sillä tietenkin tuotetaan energiaa, joka on välttämätön voimavara yhteiskunnalle, koska nykypäivänä lähes kaikki toimii sähköllä.

Sen verran omasta tulevaisuudesta, että voisin kuvitella työskenteleväni, jopa täällä Kuopion Energialla, mutta ylipäätään energia-alalla. Täällä on todella mukava työyhteisö ja ilmapiiri sekä teet täällä merkittävää työtä.

 

”Sitä se kuopiolaisuus on, elämän lämpöä”

Daniel Mönkkönen
Hatsalan Klassillinen Koulu 9B


Kommentit

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua!

#blogi #kuopionenergia #sentuntee  

Vuoden 2023 tulos ennakoitua parempi

Vuotta 2023 leimasi sähkön pörssihintojen voimakas vaihtelu. Vuoden aikana koettiin korkeita piikkejä ja toisaalta miinusmerkkisiä hintoja. Sähkön hintavaihtelu näkyi myös Kuopion Energian liikevaihtokertymässä. Talousjohtajana seurasin suu...

#kuopionenergia #sentuntee #työ  

Kuopion Energia on Taitaja2024-kilpailun pääyhteistyökumppaneita

Taitaja2024-tapahtuma eli ammattitaidon SM-kilpailut järjestetään Kuopiossa 20.–23.5.2024. Kuopion Energia on mukana muun muassa tuomaroinnissa. Nuorista toivotaan osaajia moneen erilaiseen työtehtävään energiayhtiössä.

#kaukolämpö #kuopionenergia #sentuntee  

Asiakkaat pääsivät osallistumaan kaukolämmön kehittämistyöhön

Kuopion Energia arvioi lämmöntuotantotapojaan ja tulevaisuuden asiakastarpeita osana yhtiön strategiauudistusta, ja näiden suunnittelussa asiakasta kuunnellaan nyt entistä enemmän. Lisää arvokasta asiakastietoa saatiin huhtikuisessa asiakas...

Katso myös nämä aihepiirit!

#astettaalemmas #blogi #energiansäästö #energiantuotanto #energiatehokkuus #energiavinkki #hiilijalanjälki #hyvinvointi #häiriöviestipalvelu #ilmastointi #ilmastonmuutos #kaukolämpö #kotona #kuopionenergia #lämmitys #lämpö #pientuotanto #pääkirjoitus #rakentaminen #sentuntee #sähkö #sähköauto #sähköinen liikenne #sähkönsäästö #sähköpula #sähköverkko #toimitusvarmuus #Tuhkanhyötykäyttö #tulevaisuus #turvallisuus #työ #ympäristö