Tee kanssamme arjen helppo ilmastoteko vähentämällä paperipostia

Tee kanssamme arjen helppo ilmastoteko vähentämällä paperipostia

05.07.2022

Me Kuopion Energialla kannamme vastuuta kotikaupunkimme ja ympäristön hyvinvoinnista asiakkaidemme arjen helpottamisen ohessa. Haluamme tarjota asiakkaillemme ilmastoystävällisiä vaihtoehtoja asioida kanssamme. Asiakaspalvelumme kanssa voit asioida kesällä mm. chatissa ja puhelimella. Nyt haluamme nostaa kuitenkin erityisesti esiin konkreettisen arjen ekoteon, jonka toteuttamiseen on useita vaihtoehtoja. Vähennä kotiin kannettavan paperipostin määrää vastaanottamalla laskut digitaalisesti.

Käytössäsi on useita sähköisen laskun kanavia: e-lasku, Kivra, Ropo Online, Väppi. Voit valita mieluisimman ja samalla varmistaa, että saat laskusi heti tietoosi ilman laskun painamista paperille ja aikaa sekä rahaa vievää kuljettamista maanteitse.

Monille ehkä tutuin sähköisen laskun vastaanottaminen on oman pankin kautta saatava e-lasku. Lasku tulee suoraan verkkopankkiisi. Jos valitset automaattisen maksun, sinun ei tarvitse huolehtia eräpäivistäkään. Voit myös valita, että käyt tarkastamassa laskun ennen kuin laitat sen maksuun. Tee e-laskusopimus omassa verkkopankissasi. E-laskun tilaamista varten tarvitset viimeisimmästä sähkö- tai kaukolämpölaskusta verkkopankin pyytämän yksilöivän tiedon.

Kehitämme aktiivisesti myös digitaalisia palvelukanaviamme. Yksi tarjolla oleva vaihtoehto sähköisiin laskuihin on digipostipalvelu Kivra, jolla voi vastaanottaa, maksaa ja arkistoida laskut missä vain oletkin. Kivra on ilmainen digipostipalvelu, joka kokoaa kaikki tärkeät dokumentit yhteen helppokäyttöiseen ja turvalliseen paikkaan. Kun otat Kivran käyttöön, saat jatkossa laskumme paperipostin sijaan sähköisesti.

Jokainen palvelun kautta toimitettu ja vastaanotettu lasku on hyvä teko ympäristölle ja pienentää ilmastokuormitusta. Lue lisää palvelusta ja sen käyttöönotosta kivra.fi:

Aina laskun vastaanottaminen ja arkistointi ei ole haastavin osuus. Joskus elämäntilanteet vaihtelevat ja laskujen maksamiseen tai järjestelyihin voi tarvita apua. Maksuneuvontaa saa ympäri vuoden yhteistyökumppanimme Ropo Capitalin asiakaspalvelusta p. 09 4246 1324 (pvm/mpm, arkisin klo 8–20, lauantaisin klo 10–15). Ropo Online 24/7 verkkopalvelusta onnistuu laskujen haku, laskun tilan tarkastaminen, maksaminen tai vaikka eräpäivän siirto. Verkkopalveluun kuuluu myös chat, josta saa monenlaista apua.

Laskut muodostuvat luonnollisesti kulutustietojen mukaan. Väppi puolestaan tuo sinulle hyödyllistä tietoa lähes reaaliaikaisesta energiankulutuksesta. Voit seurata esimerkiksi, miten tekemäsi muutokset sähkönkäytössä näkyvät kulutuksessa. Väpistä näet toki myös avoinna olevat sekä maksetut energialaskusi. Väppi on ehdottoman hyvä apu lisäämään tietämystä omasta energiankäytöstäsi ja se auttaa sinua löytämään säästökohteita. Palvelu on asiakkaillemme täysin ilmainen. Lue lisää.

Vaihda paperilaskusi sähköiseen ja vietä huoleton kesä!

Lähetämme vuosittain yli 200.000 laskua Kuopion Energian ja Kuopion Sähköverkon asiakkaille. Mitä enemmän asiakkaamme ottavat käyttöönsä digitaalisia kanavia ja luopuvat paperiasioinnista, sitä enemmän pienenee sekä meidän että asiakkaidemme hiilijalanjälki. Pystymme yhdessä pienentämään ilmastokuormitusta pienillä teoilla!

Näin kesälomien kynnyksellä haluamme erityisesti nostaa esiin sähköisiä vaihtoehtoja laskujen vastaanottamiseen ja käsittelyyn. Digitaalinen posti saapuu paperipostia nopeammin perille ja kulkee mukanasi kesälläkin, joten sinä voit keskittyä huolettomaan kesänviettoon. Sähköisten tietojen käsittely ei vaadi juuri näppäimistöjen näpyttelyä, joten kun homma on hallussa, lisääntyy mielenrauha.

Aloita pienillä teoilla ja jatka suuremmilla. Kaikilla teoilla on väliä.

 

Teksti: Pauliina Pietikäinen, talousjohtaja, Kuopion Energia Oy
Kuva: Jape TiitinenKommentit

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua!

#blogi #hiilijalanjälki #ilmastonmuutos #kaukolämpö #kuopionenergia #lämmitys #sentuntee  

4 + 1 syytä valita hiilineutraali kaukolämpö

Vuoden 2021 joulukuun 3. päivä merkitsi merkittävää käännekohtaa Suomen energiakentässä. Laki energian alkuperätakuista astui voimaan. Energiavirasto ryhtyi valvomaan lämmityksen ja jäähdytyksen alkuperää tarkemmin, tarjoten valveutuneille ...

#energiansäästö #kaukolämpö #kuopionenergia #lämmitys #lämpö #sentuntee  

Älykäs lämmönsäätö osoittautui oikeaksi ratkaisuksi

Kun kuopiolaisen kerrostalon ikääntynyt lämmitysjärjestelmä uusittiin 2022, toiveissa oli entistä energiaviisaampi ratkaisu. Taloyhtiön yhtiökokous päätti yksimielisesti investoida älykkääseen lämmönsäätöön, jolta odotettiin jopa kymmenen p...

#blogi #energiantuotanto #kuopionenergia  

Nopeita muutoksia energiakentässä – poikkeuksellisesti turbiinikin kesälomaili

Energiamarkkinoilla on koettu isoja mullistuksia. Polttoaineiden hinnat ovat räjähtäneet ja energian hintojen muutokset ovat aiheuttaneet poikkeuksellisia tilanteita. Tulevaisuudessa energiaratkaisuilta vaaditaan joustavuutta ja ketteryyttä...

Katso myös nämä aihepiirit!

#astettaalemmas #blogi #energiansäästö #energiantuotanto #energiavinkki #hiilijalanjälki #hyvinvointi #häiriöviestipalvelu #ilmastointi #ilmastonmuutos #kaukolämpö #kotona #kuopionenergia #lämmitys #lämpö #pientuotanto #pääkirjoitus #rakentaminen #sentuntee #sähkö #sähköauto #sähköinen liikenne #sähkönsäästö #sähköpula #sähköverkko #Tuhkanhyötykäyttö #tulevaisuus #turvallisuus #työ #ympäristö