4 + 1 syytä valita hiilineutraali kaukolämpö

4 + 1 syytä valita hiilineutraali kaukolämpö

18.09.2023

Vuoden 2021 joulukuun 3. päivä merkitsi merkittävää käännekohtaa Suomen energiakentässä. Laki energian alkuperätakuista astui voimaan. Energiavirasto ryhtyi valvomaan lämmityksen ja jäähdytyksen alkuperää tarkemmin, tarjoten valveutuneille kuluttajille mahdollisuuden varmistua siitä, että ostamansa lämpö on tuotettu luvatulla tavalla – uusiutuvilla energianlähteillä.

Me Kuopion Energialla tarjoamme asiakkaillemme mahdollisuuden valita kotinsa lämmitykseen 100 % uusiutuvaa ekokaukolämpöä. Lämpö tuotetaan useita eri energianlähteitä hyödyntämällä, kuten aurinkoenergiaa, biokaasua sekä metsäteollisuuden ja metsänhoidon sivutuotteita.

Fossiilisista polttoaineista irtautuminen vuoteen 2030 mennessä on keskeisimpiä vastuullisuustavoitteitamme. Me yhdessä, sinä ja minä, voimme ottaa merkittävän askeleen kohti kestävämpää tulevaisuutta. Haluan tukea päätöksentekoasi vaihtaa uusiutuvaan energiaan ja olenkin koonnut sinulle viiden kohdan listan, joka valottaa ekokaukolämmön tarjoamia etuja.

Osallistut taisteluun ilmastonmuutosta vastaan

Ilmastonmuutos on koko ihmiskunnan suuri haaste ja on aiheuttanut monille ahdistusta omasta hiilijalanjäljestään. Kaukolämpöyhtiöissä on kuitenkin paljon upeita esimerkkejä siitä, kuinka voimme ehkäistä ilmastonmuutosta bioenergian ja kiertotalouden avulla. ’’Kiertotalous ja vihreät ratkaisut ovat koko Suomelle mahdollisuus, jota ei saa jättää hyödyntämättä’’, totesi myöskin ministeri Lintilä vierailullaan Kokemäen Lämpö Oy:ssä. Kaukolämpöasiakkaana olet osa kiertotaloutta ja taistelua ilmastonmuutosta vastaan. Kysymyshän on lopulta siitä, millaisen maailman haluamme lapsillemme jättää.

Pienellä ja helpolla muutoksella suuri vaikutus

REHTI ja SÄÄSTÖ ekokaukolämpötuotteet on tehty asiakkaita kuunnellen, asiakkaita varten. Kaukolämpöasiakkaana voit helposti ja nopeasti päivittää vanhan lämpötuotteesi 100 % uusiutuvaan lämpöön. Tuotevaihdos ei vaadi teknisiä muutoksia, ja se onnistuu helposti täältä. Vaihtamalla uusiutuvaan SÄÄSTÖ ekokaukolämpöön pientaloasukas voi säästää keskimäärin noin 100 euroa vuositasolla – siis yhden viikon ruokaostosten verran. Mutta tärkeämpää on se, että säästät luontoa!

Tuet aluetaloutta

Kotikaupunkimme Kuopio, ja sitä ympäröivä luonto on meille kaikille rakas. Paikallisena energiantuottajana velvollisuutemme on vaalia elinvoimaisuutta alueellamme. Koska käyttämämme uusiutuvat energialähteet hankitaan 100-prosenttisesti lähialueilta, asiakkaanamme luot myös työpaikkoja ja kokonaisvaltaista hyvinvointia Pohjois-Savoon.

Edistät energiateollisuuden puhdasta siirtymää

Alkuperätakuujärjestelmä velvoittaa energiayhtiöt huolehtimaan, että uusiutuvana ostettu lämpö on tuotettu uusiutuvilla energialähteillä. Lopulta siis myös kuluttajien valinnat ohjaavat energiayhtiöiden polttoainevalintoja. Valitsemalla hiilineutraalin kaukolämmön olet mukana vaikuttamassa kestävän energiatuotannon kehitykseen. Kaukolämpöverkon rooli tulevaisuuden energiaratkaisuille on jatkossa yhä merkittävämpi, kun laajat hukka- ja lauhdelämpöjen talteenotot sekä uusiutuvat energiajärjestelmät kytketään mukaan verkkoon.

+1    Huoli ilmastosta voimavarana

Tutkimuksen mukaan nuoret ja nuoret aikuiset Suomessa kokevat voimakasta ahdistusta ja huolta ilmastonmuutoksesta. Samaan aikaan tutkimukseen osallistuneista maista Suomessa oli eniten positiivista toimintaa ympäristön hyväksi. Negatiiviset tunteet näyttäisivät siis motivoivan ilmastonmuutosta ehkäisevään toimintaan! Kevennä oloasi valitsemalla vihreä kaukolämpö.

Pääset lukemaan jutun tutkimuksesta täältä.


 

Essi Heikkilä
Markkinointipäällikkö
Kuopion Energia


Kommentit

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua!

#energiansäästö #kaukolämpö #kuopionenergia #lämmitys #lämpö #sentuntee  

Älykäs lämmönsäätö osoittautui oikeaksi ratkaisuksi

Kun kuopiolaisen kerrostalon ikääntynyt lämmitysjärjestelmä uusittiin 2022, toiveissa oli entistä energiaviisaampi ratkaisu. Taloyhtiön yhtiökokous päätti yksimielisesti investoida älykkääseen lämmönsäätöön, jolta odotettiin jopa kymmenen p...

#blogi #energiantuotanto #kuopionenergia  

Nopeita muutoksia energiakentässä – poikkeuksellisesti turbiinikin kesälomaili

Energiamarkkinoilla on koettu isoja mullistuksia. Polttoaineiden hinnat ovat räjähtäneet ja energian hintojen muutokset ovat aiheuttaneet poikkeuksellisia tilanteita. Tulevaisuudessa energiaratkaisuilta vaaditaan joustavuutta ja ketteryyttä...

#blogi #kuopionenergia #sentuntee  

Sisällöntuottajaharjoittelijana Kuopion Energialla

Miten muotoilun opiskelija päätyy energia-alalle kesätöihin? Mitä sisällöntuottajaharjoittelijan työnkuva pitää sisällään? Entä millaisia valmiuksia kesätyöt tässä roolissa vaativat?

Katso myös nämä aihepiirit!

#astettaalemmas #blogi #energiansäästö #energiantuotanto #energiavinkki #hiilijalanjälki #hyvinvointi #häiriöviestipalvelu #ilmastointi #ilmastonmuutos #kaukolämpö #kotona #kuopionenergia #lämmitys #lämpö #pientuotanto #pääkirjoitus #rakentaminen #sentuntee #sähkö #sähköauto #sähköinen liikenne #sähkönsäästö #sähköpula #sähköverkko #Tuhkanhyötykäyttö #tulevaisuus #turvallisuus #työ #ympäristö