Yhdessä kohti nollaa

Yhdessä kohti nollaa

18.04.2024

Viime viikolla vietimme Kuopion Energialla Nolla tapaturmaa -teemaviikkoa. Nolla tapaturmaa on luonnollisesti ollut tavoitteenamme vuosikausia, mutta tänä vuonna se on nostettu konsernimme tulostavoitteeksi. Teemaviikon tavoitteena oli herätellä ajatuksia, pohtia yhdessä tavoitteen tärkeyttä, jakaa vinkkejä ja kannustaa jokaista kiinnittämään entistä enemmän huomiota työturvallisuuteen.

Teemaviikkoa suunniteltiin yhteistyössä turvallisuuspäällikön ja eri osastoilta valittujen työsuojeluvaltuutettujen kanssa. Kun ideointia ja suunnittelua on tekemässä henkilöt, jotka työskentelevät aivan erilaisissa tehtävissä, tulee asioita pohdittua monelta eri kantilta. Yhdessä ne parhaat ideat syntyvät.

Nolla tapaturmaa -tavoite edellyttää koko työyhteisön sitoutumista tavoitteeseen. Ei riitä, että vain johto ja työsuojelusta sekä turvallisuudesta vastaavat näyttävät esimerkkiä. Aivan jokaisen työyhteisön jäsenen on hoidettava oma osuutensa.

Tytäryhtiömme Kuopion Sähköverkko Oy:n toimitusjohtaja Kari Väänänen kuvailee hyvin työturvallisuutta ja Nolla tapaturmaa -tavoitetta teemaviikkomme avanneessa videossa:

"Tämä ei ole lyhyen matkan juoksu, vaan jatkuvaa parantamista - pitkän matkan maraton".

Nolla tapaturmaa ei tavoitteena tarkoita pelkästään tapaturmien ehkäisemistä, vaan myös:

- nolla työstä johtuvaa sairauspoissaoloa

- nolla haitallista altistumista

- nolla työturvallisuudesta tietämätöntä esihenkilöä ja työntekijää

- nolla työuupumustapausta

- nolla sujumatonta työpäivää

- nollatoleranssi kiusaamiselle.

Nolla tapaturmaa -tavoitteeseen sitoutuminen vaatii jatkuvaa valppautta, koulutusta ja ennen kaikkea avointa ja rehellistä viestintää. On tärkeää, että työntekijät jakavat tietoa, oppivat toisiltaan ja tukevat toisiaan joka päivä. Kun kaikki ovat sitoutuneet samaan tavoitteeseen, on mahdollista rakentaa yhdessä turvallinen ja terveellinen työympäristö.

Yksikin tapaturma on liikaa. Jokainen meistä ansaitsee palata kotiin terveenä jokaisen työpäivän jälkeen. Esitimme hiljattain henkilöstöllemme kysymyksen ”Miksi sinä haluat päästä ehjänä kotiin?”. Vastauksissa korostui, että kotona odottaa perhe, lemmikit, harrastukset jne. Jokainen meistä haluaa varmasti päästä ehjänä kotiin.

Meillä on tavoitteena, että teemme yhdessä työpaikastamme paikan, jossa nolla tapaturmaa ei ole vain tavoite, vaan todellisuus. Ja uskon vahvasti, että yhdessä voimme myös tehdä sen.


 

Satu Nurminen
Henkilöstö- ja työsuojelupäällikkö
Kuopion Energia Oy


Kommentit

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua!

#blogi #kuopionenergia #sentuntee  

Vuoden 2023 tulos ennakoitua parempi

Vuotta 2023 leimasi sähkön pörssihintojen voimakas vaihtelu. Vuoden aikana koettiin korkeita piikkejä ja toisaalta miinusmerkkisiä hintoja. Sähkön hintavaihtelu näkyi myös Kuopion Energian liikevaihtokertymässä. Talousjohtajana seurasin suu...

#energiantuotanto #kuopionenergia #sentuntee #toimitusvarmuus  

Puuterminaaliverkosto parantaa toimitusvarmuutta entisestään

Kuopion Energia on panostanut toimitusvarmuuteen kehittämällä puupolttoaineen hankintaverkostoa. Lähellä sijaitsevien puuterminaalien ja sopivien yhteistyökumppaneiden avulla monimutkaisesta verkostosta saadaan sujuva ja luotettava.

#kuopionenergia #sentuntee #työ  

Kuopion Energia on Taitaja2024-kilpailun pääyhteistyökumppaneita

Taitaja2024-tapahtuma eli ammattitaidon SM-kilpailut järjestetään Kuopiossa 20.–23.5.2024. Kuopion Energia on mukana muun muassa tuomaroinnissa. Nuorista toivotaan osaajia moneen erilaiseen työtehtävään energiayhtiössä.

Katso myös nämä aihepiirit!

#astettaalemmas #blogi #energiansäästö #energiantuotanto #energiatehokkuus #energiavinkki #hiilijalanjälki #hyvinvointi #häiriöviestipalvelu #ilmastointi #ilmastonmuutos #kaukolämpö #kotona #kuopionenergia #lämmitys #lämpö #pientuotanto #pääkirjoitus #rakentaminen #sentuntee #sähkö #sähköauto #sähköinen liikenne #sähkönsäästö #sähköpula #sähköverkko #toimitusvarmuus #Tuhkanhyötykäyttö #tulevaisuus #turvallisuus #työ #ympäristö