Palveluvastaava neuvoo kaukolämpöasioissa

Palveluvastaava neuvoo kaukolämpöasioissa

21.11.2022

Lämmönjakokeskusten tarkastuksia, liittymäsopimuksia, teknistä neuvontaa sekä älykkään lämmönsäädön selvityksiä – niistä koostuvat palveluvastaava Antti Lappalaisen työpäivät.

Hän on koulutukseltaan koneinsinööri, jolla on kokemusta tuotannon työtehtävistä suunnitteluun, laadunvalvontaan ja myyntiin. Antti aloitti Kuopion Energialla palveluvastaavana alkuvuodesta 2021.

Antti nauttii työnsä liikkuvuudesta. Vaikka työtehtävät ovat samanlaisia, asiakaskohtaamiset tekevät työstä kiinnostavaa. Pääasiassa hän neuvoo pientalojen ja taloyhtiöiden kaukolämmitykseen liittyvissä asioissa.

Kaukolämmön 6 000 erilaista asiakasta asettavat kuitenkin palveluvastaavalle haasteen.

– Asiakkailla voi olla erilaisia lämmityslaitteita 70-luvulta tähän päivään. Niistä kaikista pitäisi pysyä kärryillä. Se otti oman aikansa, mutta nyt sekin puoli on hanskassa, sanoo Antti.

– Ei mitään asioita kuitenkaan ratkota yksin, vaan työyhteisöstä on aina apua, hän lisää.

Antin työtehtäviin kuuluu myös myyntiä ja markkinointia. Palveluvastaavaan voi olla yhteydessä kaikkiin kaukolämpöön liittyvissä asioissa.

 

Uusia maisemia sähköpyörän selästä

Antti asuu vaimonsa ja kahden lapsensa kanssa Siilinjärvellä. Viime aikoina miehen vapaa-aikaa on vienyt omakotitalon rakennusprojekti. Mieluisia harrastuksia ovat myös matkustelu ja laskettelu.

– Työnantajan kautta on polkupyöräetu, joka on lompakolle ystävällinen tapa saada mieleinen polkupyörä. Nyt olenkin kulkenut lähimaastossa sähkömaastopyörällä. Lähden kotipihasta ja huomaan yhtäkkiä, että onkin mennyt kolme tuntia metsässä. Se on hyvä tapa löytää ihan uusia paikkoja läheltä!

 

Teksti: Aino Soutsalmi
Kuva: Jape Tiitinen

 


Kommentit

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua!

#kuopionenergia #pääkirjoitus #sentuntee  

Muna vai kana?

Vetytalouden tavoitteena on vähentää hiilidioksidipäästöjä aloilla, joilla muiden keinojen käyttö on haasteellista, kuten teräs- ja kemianteollisuudessa, lento- ja meriliikenteessä sekä raskaassa tieliikenteessä. Vetytaloudesta odotetaan ra...

#kuopionenergia #sentuntee  

Verkkopalvelumaksut alenevat

Kuopion Sähköverkko Oy laskee verkkopalvelumaksuja 1.1.2024 alkaen. Alennus kohdistetaan kaikissa tuotteissa perus- ja siirtomaksuun, joiden hinnat laskevat keskimäärin 7 %. Asiakkaiden verkkopalvelumaksujen kokonaismuutokseen vaikuttaa asi...

#kuopionenergia #sentuntee  

Kaukolämmön hinta nousee

Ukrainassa käytävä sota on nostanut puupohjaisten polttoaineiden hintoja jopa 60 %. Yhdessä kohonneiden päästöoikeuskustannusten kanssa vaikutus lämmöntuotannon kustannuksiin on merkittävä. Tämän vuoksi kaukolämmön hinnat nousevat 1.1.2024 ...

Katso myös nämä aihepiirit!

#astettaalemmas #blogi #energiansäästö #energiantuotanto #energiatehokkuus #energiavinkki #hiilijalanjälki #hyvinvointi #häiriöviestipalvelu #ilmastointi #ilmastonmuutos #kaukolämpö #kotona #kuopionenergia #lämmitys #lämpö #pientuotanto #pääkirjoitus #rakentaminen #sentuntee #sähkö #sähköauto #sähköinen liikenne #sähkönsäästö #sähköpula #sähköverkko #Tuhkanhyötykäyttö #tulevaisuus #turvallisuus #työ #ympäristö