Kuopion Energia on Taitaja2024-kilpailun pääyhteistyökumppaneita

Kuopion Energia on Taitaja2024-kilpailun pääyhteistyökumppaneita

14.05.2024

Taitaja2024-tapahtuma eli ammattitaidon SM-kilpailut järjestetään Kuopiossa 20.–23.5.2024. Kuopion Energia on mukana muun muassa tuomaroinnissa. Nuorista toivotaan osaajia moneen erilaiseen työtehtävään energiayhtiössä.

Ammattitaidon SM-kilpailuissa kilpailee hieman yli 400 ammatillista opiskelijaa 49 kilpailulajissa. Lisäksi noin 100 yläkoululaista ottaa mittaa toisistaan omassa kisassaan. Kuopion Energia osallistuu Taitaja2024-tapahtumaan yhtenä pääyhteistyökumppaneista.

”Yrityskumppanit mahdollistavat kilpailulajit ja kilpailujen toteutuksen. Esimerkiksi laitteita ja asiantuntijuutta saadaan yrityskumppaneilta”, kertoo tapahtuman kilpailujohtaja Petteri Makkonen. 

Kuopion Energia tarjoaakin asiantuntemustaan kilpailun käyttöön. Kuopion Energian asiantuntijat tuomaroivat kahdessa kilpailulajissa, sähköasennuksessa sekä koneenasennuksessa ja -kunnossapidossa.

Tuomareista toinen, Kuopion Sähköverkko Oy:n käyttöinsinööri Jani Mielonen tuntee kisan omakohtaisesti, sillä hän on hopeamitalisti vuodelta 2005. Kunnossapitopäällikkö Sami Koponen puolestaan on ollut suunnittelemassa koneenasennus ja -kunnossapito -kilpailutehtävän laitetta ja hän on tuomaroimassa tehtävän suorittamista.

”Tuomareilta toivotaan vahvaa työelämäotetta. Siksi käytämme mahdollisuuksien mukaan yritysten asiantuntijoita. Silloin jalkautetaan opetukseen tietoa siitä, mitä työelämässä vaaditaan”, Makkonen tiivistää.


Energia-ala tarvitsee monenlaisia ammattilaisia

Tapahtuman koordinoinnista Kuopion Energialla vastaava henkilöstö- ja työsuojelupäällikkö Satu Nurminen kertoo, että tapahtumassa energiayhtiölle on tärkeää tuoda esille alalla tarvittavia taitoja.

”Kuopion Energialle tarvitaan monenlaisia osaajia sähkö- ja automaatioalan tehtäviin, laboratorioon, logistiikkaan, prosessipuolelle ja niin edelleen”, hän sanoo.

Makkonen on samaa mieltä.

”Minutkin yllätti se, kuinka monia eri alan osaajia Kuopion Energia tarvitsee. Esimerkiksi metallipuolelta tarvitaan osaajia, kun rakennetaan tai suunnitellaan sähköverkkoa. Raaka-aineiden kuljettaminen kiinnostaa itseäni, sillä minulla on logistiikkatausta. Lisäksi hallinnossa tarvitaan eri alojen osaajia”, Makkonen pohtii.

Yksi energiayhtiön tärkeimpiä tavoitteita tapahtumassa on tuoda esille sitä, että Kuopion Energia on helposti lähestyttävä ja hyvä työpaikka.

”Haluamme, että nuoret tietävät, millainen yritys olemme”, Nurminen sanoo.

”Tapahtumassa tuomme esille myös energiansäästöä ja energiantuotannossamme käytettäviä polttoaineita. Tapahtuman ajan Paremman huomisen energiaa -pelin avulla jokainen paikalla olija voi kokeilla, miten voisi säästää energiaa. Parhaat pelaajat palkitaan”, hän kertoo.

 

Kilpailu osaajista kiristyy koko ajan

Taitaja-tapahtuma pidetään Kuopiossa toista kertaa. Vuonna 2011 tapahtuma järjestettiin Kuopio-hallilla, jossa on tänäkin vuonna joidenkin lajien kilpailuja. Toinen tapahtumapaikka on Savon ammattiopiston Savilahden kampuksella.

Kuopion Energialla päätös lähteä Taitaja2024-kilpailun pääyhteistyökumppaniksi syntyi nopeasti. Kun kilpailu osaavasta työvoimasta kiristyy, on oltava esillä siellä, missä tulevaisuuden osaajat kokoontuvat.

”Koko energia-alan yhteinen kehitystavoite on viestiä työllistymismahdollisuuksista tällä alalla. Olemme panostaneet oppilaitosyhteistyöhön”, kertoo Kuopion Energian toimitusjohtaja Esa Lindholm.

Savon ammattiopistosta tuleekin tasaisin väliajoin harjoittelijoita.

”Harjoittelijat saavat arvokasta työkokemusta omalta alaltaan”, Nurminen sanoo.

 

Arvot ovat hyvä perusta yhteistyölle

Esa Lindholm kuvaa, että energiayhtiön ja Taitaja2024-tapahtuman arvot sopivat hyvin yhteen. Kuopion Energian arvoihin kuuluvat empatia, mielenrauha ja sitoutuminen. Nämä ohjaavat energiayhtiön tavoitteita lisätä alueellista hyvinvointia sekä kehittymään ja rakentamaan parempaa perintöä tuleville sukupolville.

Petteri Makkonen kertoo, että yhtenä tapahtuman teemoista on vastuullisuus.

”Kuopion Energia on paikallinen yritys, joka on kehittänyt omaa toimintaansa vastuullisempaan suuntaan ja haluaa olla edelläkävijä omalla alallaan. Me haluamme tapahtuman kautta tuoda esille yhteistyökumppaniemme arvoja ja jatkaa yhteistyötä tapahtuman jälkeenkin”, Makkonen sanoo.

“Haluan toivottaa kaikki tervetulleeksi Taitaja2024-tapahtumaan toukokuussa”, hän lisää. 

 

Teksti: Aino Soutsalmi
Kuva: Jape Tiitinen


Kommentit

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua!

#blogi #kuopionenergia #sentuntee  

Vuoden 2023 tulos ennakoitua parempi

Vuotta 2023 leimasi sähkön pörssihintojen voimakas vaihtelu. Vuoden aikana koettiin korkeita piikkejä ja toisaalta miinusmerkkisiä hintoja. Sähkön hintavaihtelu näkyi myös Kuopion Energian liikevaihtokertymässä. Talousjohtajana seurasin suu...

#kuopionenergia #sentuntee #työ  

Kuopion Energia on Taitaja2024-kilpailun pääyhteistyökumppaneita

Taitaja2024-tapahtuma eli ammattitaidon SM-kilpailut järjestetään Kuopiossa 20.–23.5.2024. Kuopion Energia on mukana muun muassa tuomaroinnissa. Nuorista toivotaan osaajia moneen erilaiseen työtehtävään energiayhtiössä.

#kaukolämpö #kuopionenergia #sentuntee  

Asiakkaat pääsivät osallistumaan kaukolämmön kehittämistyöhön

Kuopion Energia arvioi lämmöntuotantotapojaan ja tulevaisuuden asiakastarpeita osana yhtiön strategiauudistusta, ja näiden suunnittelussa asiakasta kuunnellaan nyt entistä enemmän. Lisää arvokasta asiakastietoa saatiin huhtikuisessa asiakas...

Katso myös nämä aihepiirit!

#astettaalemmas #blogi #energiansäästö #energiantuotanto #energiatehokkuus #energiavinkki #hiilijalanjälki #hyvinvointi #häiriöviestipalvelu #ilmastointi #ilmastonmuutos #kaukolämpö #kotona #kuopionenergia #lämmitys #lämpö #pientuotanto #pääkirjoitus #rakentaminen #sentuntee #sähkö #sähköauto #sähköinen liikenne #sähkönsäästö #sähköpula #sähköverkko #toimitusvarmuus #Tuhkanhyötykäyttö #tulevaisuus #turvallisuus #työ #ympäristö