Kerro mielipiteesi sähköverkon kehittämisestä

Kerro mielipiteesi sähköverkon kehittämisestä

05.05.2022

Sähkö on tulevaisuuden energiaa, joka vaatii toimivat sähköverkot. Olemme Kuopion Sähköverkko Oy:llä saaneet valmiiksi laajan kehittämissuunnitelman, johon toivomme myös kommentteja asiakkailtamme. Kommentoiminen on helppoa sähköisellä kuulemisalustalla.

Aurinkopaneelit oman kiinteistön katolla, tuulivoima ja muut uudet sähkön tuotantotavat ja jopa sähkön varastointi ovat tulevaisuutta. Sähköala kehittyy vauhdilla. Puhtaampi ja toimivampi tulevaisuus vaativat toimivat sähköverkot. Samalla myös energiaverkkojen huoltovarmuuden merkitys on korostunut.

Sähkönsiirtoyhtiöt toimivat koko energia-alan kehityksen moottorina. Ilman toimivaa sähkönjakelua kehitys ei ole mahdollista. Luotettavasti toimiva sähkönsiirto on nykyaikainen, tulevaisuuden toimiala.  

Sähkönkäyttö myös lisääntyy nopeasti, kun sähkö korvaa fossiilisia polttoaineita esimerkiksi teollisuudessa, liikenteessä ja lämmityksessä. Samaan aikaan sähköverkkoon liitetään uutta sähköntuotantoa. Siksi sähköverkot vaativat jatkuvaa kehittämistä.

– Olemme Kuopion Sähköverkko Oy:llä tehneet määrätietoista työtä alueemme sähköverkon kehittämisessä, jonka ansiossa sähkökatkot on saatu minimoitua. Toimitusvarmuus on verkossamme hyvä ja saamme täytettyä verkollemme asetetut toimitusvarmuustavoitteet määräajassa, sanoo Kuopion Sähköverkko Oy:n kehitysinsinööri Jukka Taipale.

 

Kehittämissuunnitelma kahden vuoden välein

– Uusin kehittämissuunnitelmamme on valmistunut entistä monipuolisempana. Suunnitelmaan on lisätty ennustemalleja ja helppolukuista grafiikkaa, jotta myös asiakkaidemme on helpompi tutustua alueemme sähköiseen tulevaisuuteen, kertoo Taipale.

Sähkömarkkinalain mukaisesti jokainen sähköverkkoyhtiö laatii kahden vuoden välein jakeluverkon kehittämissuunnitelman, jossa yhtiö kuvaa sähköverkon kehittämisen periaatteet ja tavoitteet kehittämisvyöhykkeittäin.

Energiavirastolle toimitettavissa kehittämissuunnitelmissa selvitetään, miten paikallista sähköverkkoa kehitetään tulevaisuudessa, jotta se pysyy turvallisena, takaa luotettavan sähkönjakelun ja lakisääteisten toimitusvarmuusvaatimusten toteutumisen sekä mahdollistaa energiamurroksen ja vihreän siirtymän verkkoon liittyneille asiakkailleen.

 

Tutustu ja kommentoi kehittämissuunnitelmaa

– Ennen uusimman kehittämissuunnitelman toimittamista Energiavirastolle haluamme kuulla asiakkaidemme kommentteja ja huomioida erilaiset toiveet ja tarpeet alueemme sähköverkolle. Olemme teettäneet helppokäyttöisen kuulemisalustan nettisivuillemme, jotta kommentointi olisi mahdollisimman helppoa ja vaivatonta, kertoo Taipale.

Kuulemisalusta aukeaa Kuopion Energia-konsernin nettisivuille 9.5.2022 ja kommentointi on avoinna 10.6. asti. Seuraa tiedotusta asiasta yhtiön somekanavissa.

Tule mukaan kehittämään luotettavaa, energiamurroksen mahdollistavaa, älykästä ja kustannustehokasta sähkönjakeluverkkoa. Kehittämissuunnitelmien kommentointi on tärkeä osa yhtiöiden ja asiakkaiden välistä vuoropuhelua.

Tästä pääset kommentoimaan suunnitelmaa.

 

Teksti: Ari J. Vesa, Adato viestintä
Kuva: Scanstockphoto

 


Kommentit

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua!

#blogi #kuopionenergia #sentuntee #työ  

Meillä tehdään merkityksellistä työtä

Hiljattain tuli kuluneeksi kahdeksan vuotta siitä, kun tulin töihin Kuopion Energialle. Omassa työhistoriassani työsuhde on pisin jo tässä vaiheessa, mutta verrattuna Kuopion Energialla työskentelevien työsuhteiden keston keskiarvoon, joka ...

#blogi #kuopionenergia #sähköauto #sähköinen liikenne  

Sähköautoilijan mietteitä - energiatehokkuus ratkaisee

Sähköautoilua on omalla kohdallani takana kohta kaksi vuotta ja 40 000 kilometriä. Ajosuorite on kertynyt melko tasaisesti osin maantiellä, osin taajamassa ja kaupungissa. Peräkärryäkin on tullut aina toisinaan vedettyä. Autona Teslan karva...

#astettaalemmas #energiansäästö #energiavinkki #kotona  

Kodeissa viileämpää ja suihkut lyhyempiä

Kodeissa on lähdetty hyvin toteuttamaan energiansäästötoimia. Kansalaispulssi-kyselyn mukaan huonelämpötiloja on pudotettu astetta alemmas, suihkuaikojen ja kodinkoneiden käyttöä karsittu astetta lyhyemmiksi ja autoilua vähennetty astetta v...

Katso myös nämä aihepiirit!

#astettaalemmas #blogi #energiansäästö #energiantuotanto #energiavinkki #hiilijalanjälki #hyvinvointi #häiriöviestipalvelu #ilmastointi #ilmastonmuutos #kaukolämpö #kotona #kuopionenergia #pientuotanto #pääkirjoitus #rakentaminen #sentuntee #sähkö #sähköauto #sähköinen liikenne #sähkönsäästö #sähköverkko #Tuhkanhyötykäyttö #tulevaisuus #turvallisuus #työ