Kerro mielipiteesi sähköverkon kehittämisestä

Kerro mielipiteesi sähköverkon kehittämisestä

05.05.2022

Sähkö on tulevaisuuden energiaa, joka vaatii toimivat sähköverkot. Olemme Kuopion Sähköverkko Oy:llä saaneet valmiiksi laajan kehittämissuunnitelman, johon toivomme myös kommentteja asiakkailtamme. Kommentoiminen on helppoa sähköisellä kuulemisalustalla.

Aurinkopaneelit oman kiinteistön katolla, tuulivoima ja muut uudet sähkön tuotantotavat ja jopa sähkön varastointi ovat tulevaisuutta. Sähköala kehittyy vauhdilla. Puhtaampi ja toimivampi tulevaisuus vaativat toimivat sähköverkot. Samalla myös energiaverkkojen huoltovarmuuden merkitys on korostunut.

Sähkönsiirtoyhtiöt toimivat koko energia-alan kehityksen moottorina. Ilman toimivaa sähkönjakelua kehitys ei ole mahdollista. Luotettavasti toimiva sähkönsiirto on nykyaikainen, tulevaisuuden toimiala.  

Sähkönkäyttö myös lisääntyy nopeasti, kun sähkö korvaa fossiilisia polttoaineita esimerkiksi teollisuudessa, liikenteessä ja lämmityksessä. Samaan aikaan sähköverkkoon liitetään uutta sähköntuotantoa. Siksi sähköverkot vaativat jatkuvaa kehittämistä.

– Olemme Kuopion Sähköverkko Oy:llä tehneet määrätietoista työtä alueemme sähköverkon kehittämisessä, jonka ansiossa sähkökatkot on saatu minimoitua. Toimitusvarmuus on verkossamme hyvä ja saamme täytettyä verkollemme asetetut toimitusvarmuustavoitteet määräajassa, sanoo Kuopion Sähköverkko Oy:n kehitysinsinööri Jukka Taipale.

 

Kehittämissuunnitelma kahden vuoden välein

– Uusin kehittämissuunnitelmamme on valmistunut entistä monipuolisempana. Suunnitelmaan on lisätty ennustemalleja ja helppolukuista grafiikkaa, jotta myös asiakkaidemme on helpompi tutustua alueemme sähköiseen tulevaisuuteen, kertoo Taipale.

Sähkömarkkinalain mukaisesti jokainen sähköverkkoyhtiö laatii kahden vuoden välein jakeluverkon kehittämissuunnitelman, jossa yhtiö kuvaa sähköverkon kehittämisen periaatteet ja tavoitteet kehittämisvyöhykkeittäin.

Energiavirastolle toimitettavissa kehittämissuunnitelmissa selvitetään, miten paikallista sähköverkkoa kehitetään tulevaisuudessa, jotta se pysyy turvallisena, takaa luotettavan sähkönjakelun ja lakisääteisten toimitusvarmuusvaatimusten toteutumisen sekä mahdollistaa energiamurroksen ja vihreän siirtymän verkkoon liittyneille asiakkailleen.

 

Tutustu ja kommentoi kehittämissuunnitelmaa

– Ennen uusimman kehittämissuunnitelman toimittamista Energiavirastolle haluamme kuulla asiakkaidemme kommentteja ja huomioida erilaiset toiveet ja tarpeet alueemme sähköverkolle. Olemme teettäneet helppokäyttöisen kuulemisalustan nettisivuillemme, jotta kommentointi olisi mahdollisimman helppoa ja vaivatonta, kertoo Taipale.

Kuulemisalusta aukeaa Kuopion Energia-konsernin nettisivuille 9.5.2022 ja kommentointi on avoinna 10.6. asti. Seuraa tiedotusta asiasta yhtiön somekanavissa.

Tule mukaan kehittämään luotettavaa, energiamurroksen mahdollistavaa, älykästä ja kustannustehokasta sähkönjakeluverkkoa. Kehittämissuunnitelmien kommentointi on tärkeä osa yhtiöiden ja asiakkaiden välistä vuoropuhelua.

Tästä pääset kommentoimaan suunnitelmaa.

 

Teksti: Ari J. Vesa, Adato viestintä
Kuva: Scanstockphoto

 


Kommentit

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua!

#kuopionenergia #sähköverkko #sentuntee #turvallisuus  

Kysy ennen kuin kaivat

Kesällä rakennetaan ja kaivetaan maata. Kun maatöitä tehdään pintaa syvemmältä alueilla, jossa maassa voi olla sähkö- ja tietoliikennekaapeleita, vesijohtoja tai kaukolämpölinjoja, selvitä aina niiden paikat ennen kaivutöiden aloittamista. ...

#blogi #energiantuotanto #kuopionenergia #sentuntee  

Katse kääntyy kotimaiseen, turpeelle ei armoa

Venäjän hyökkäys Ukrainaan sekoitti pandemiasta toipuvat ja muutenkin murrosvaiheessa olevat energiamarkkinat. Niin EU:n kuin Suomenkin Venäjä-riippuvuuteen liittynyt riski realisoitui. Paine irtautua fossiilienergiasta sai ilmastonmuutokse...

#blogi #kuopionenergia #sentuntee  

Vuoden 2021 tulos turvaa tulevaa

Vuosi 2021 oli poikkeuksellinen monin tavoin. Elettiin toista koronavuotta - välillä epidemiaa oltiin jo selättämässä ja sitten tilanne taas huononi. Vuosi oli myös säiden puolesta erikoinen. Talvi oli kylmä ja runsasluminen, kesä lämmin ja...

Katso myös nämä aihepiirit!

#blogi #energiantuotanto #hyvinvointi #häiriöviestipalvelu #ilmastonmuutos #kaukolämpö #kuopionenergia #pientuotanto #pääkirjoitus #rakentaminen #sentuntee #sähköverkko #Tuhkanhyötykäyttö #tulevaisuus #turvallisuus