Kaukolämpö – tuttu, mutta nykyaikainen

Kaukolämpö – tuttu, mutta nykyaikainen

18.03.2021

Kaukolämpö herättää ajatuksia ja erilaisia tuntemuksia useimmissa meissä, mutta vastaavatko oletuksemme nykypäivää?

Välillä saamme lukea kaukolämmöstä lehtien palstoilta tai kuunnella tuumailuja kahvipöydistä, joissa usein esille nousevat voimalaitokset ja niissä käytettävät polttoaineet sekä pitkät perinteet energia-alalta. Itselleni herää kysymys, tunnetko jo Kauko Lämmön? Osoitteessa https://tunnetkokaukolammon.fi/ voit testata tietosi ja osallistua samalla arvontaan.

 

Kaukolämpö tunnetaan erittäin huolettomana, vaivattomana, paikallisena ja kilpailukykyisenä lämmitysmuotona. Listaukseen tulisi ehdottomasti nostaa mukaan ympäristöystävällisyys. Kaukolämmön tuoterepertuaaristamme löytyy Puulämpö-vaihtoehto, joka on tuotettu ainoastaan kotimaisilla, uusiutuvilla biopolttoaineilla hyödyntäen myös kaatopaikkojen biokaasua. Puulämpö-tuotteen valitsemalla voit lämmittää entistä ympäristöystävällisemmin unohtamatta muita jo entuudestaan tunnettuja etuja. Energiatehokkaille omakotitaloille voi valita tuotteeksi Tarkkalämmön, jossa yhdistyy kustannustehokkuus ja Puulämmön ympäristöedut.

 

Kaukolämmön kehittymisestä kertoo myös se, että kaukolämpöverkkoon on mahdollista myydä hukkalämpöä. Esimerkiksi teollisuuden prosesseissa syntyvän hukkalämmön myyminen jatkokäyttöön on energiatehokkuutta ja ympäristöystävällisyyttä parhaimmillaan! Vastaavasti taloyhtiölle on tuotteistettu Älykäs tasalämpö -tuoteperhe, jolla pyritään optimoimaan asiakkaan kiinteistöjen sisäolosuhteita ja energiankäyttöä.

 

Kesällä 2020 valmistui Kuopion Iloharjuun Suomen suurimpiin kuuluva aurinkokaukolämpökenttä, joka tuottaa päästötöntä kaukolämpöä kuopiolaisten käyttöveden lämmitykseen. Aurinkokaukolämpöjärjestelmä saa toimintaansa tarvitseman sähkön Iloharjussa toimivasta aurinkosähkövoimalasta.

 

Itse odotan mielenkiinnolla, minkä tyyppisiä energiajärjestelmiä tulevaisuus tuo tullessaan ja minkä kaiken parissa pääsemme toimimaan. Yhdessä asiakkaiden kanssa tekemällä pystymme edistämään ympäristöystävällisiä valintoja ja pienentämään hiilijalanjälkeämme.

 

Teemu Tirkkonen

myyntipäällikkö


Kommentit

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua!

#blogi #kuopionenergia #sentuntee  

Turvetuotanto on hallittua toimintaa loppuun asti - mitä tapahtuu poistuville tuotantoalueille?

Sade rummuttaa ikkunaan, talvi lähestyy. Tutkin sääennustetta, milloin olisi tiedossa poutaisia päiviä, jotta voisin vielä muutaman kerran pakata autoon dronen sekä eväät ja suunnata suolle. Turvetuotantokausi on päättynyt jo kuukausi sitte...

#blogi #kuopionenergia #sentuntee  

Asenne ratkaisee

Löysin arkistojen kätköistä erään asiakaskirjeen vuodelta 2011, jossa asiakas ilmoitti sähkösopimuksensa päättymisestä ja uudesta osoitteestaan. Vaikka kirje oli kirjoitettu vaatimattomasti ruutupaperille, se oli kuitenkin varsin muodolline...

#kuopionenergia #sentuntee  

Kuopion Energia saavuttaa ilmastotavoitteensa yhdessä asiakkaiden kanssa – eroon hiilidioksidipäästöistä 2030

Elokuussa julkistettu hallitustenvälisen ilmastonmuutospaneelin IPCC:n raportti ravisteli yleisöä ja päätöksentekijöitä kiirehtimään tehokkaita ilmastotoimia. Kuopion Energian toimitusjohtaja Esa Lindholmia raportin pääviesti ei yllättänyt.

Katso myös nämä aihepiirit!

#blogi #häiriöviestipalvelu #kaukolämpö #kuopionenergia #pientuotanto #pääkirjoitus #rakentaminen #sentuntee #Tuhkanhyötykäyttö