Kaukolämpö – tuttu, mutta nykyaikainen

Kaukolämpö – tuttu, mutta nykyaikainen

18.03.2021

Kaukolämpö herättää ajatuksia ja erilaisia tuntemuksia useimmissa meissä, mutta vastaavatko oletuksemme nykypäivää?

Välillä saamme lukea kaukolämmöstä lehtien palstoilta tai kuunnella tuumailuja kahvipöydistä, joissa usein esille nousevat voimalaitokset ja niissä käytettävät polttoaineet sekä pitkät perinteet energia-alalta. Itselleni herää kysymys, tunnetko jo Kauko Lämmön? Osoitteessa https://tunnetkokaukolammon.fi/ voit testata tietosi ja osallistua samalla arvontaan.

 

Kaukolämpö tunnetaan erittäin huolettomana, vaivattomana, paikallisena ja kilpailukykyisenä lämmitysmuotona. Listaukseen tulisi ehdottomasti nostaa mukaan ympäristöystävällisyys. Kaukolämmön tuoterepertuaaristamme löytyy Puulämpö-vaihtoehto, joka on tuotettu ainoastaan kotimaisilla, uusiutuvilla biopolttoaineilla hyödyntäen myös kaatopaikkojen biokaasua. Puulämpö-tuotteen valitsemalla voit lämmittää entistä ympäristöystävällisemmin unohtamatta muita jo entuudestaan tunnettuja etuja. Energiatehokkaille omakotitaloille voi valita tuotteeksi Tarkkalämmön, jossa yhdistyy kustannustehokkuus ja Puulämmön ympäristöedut.

 

Kaukolämmön kehittymisestä kertoo myös se, että kaukolämpöverkkoon on mahdollista myydä hukkalämpöä. Esimerkiksi teollisuuden prosesseissa syntyvän hukkalämmön myyminen jatkokäyttöön on energiatehokkuutta ja ympäristöystävällisyyttä parhaimmillaan! Vastaavasti taloyhtiölle on tuotteistettu Älykäs tasalämpö -tuoteperhe, jolla pyritään optimoimaan asiakkaan kiinteistöjen sisäolosuhteita ja energiankäyttöä.

 

Kesällä 2020 valmistui Kuopion Iloharjuun Suomen suurimpiin kuuluva aurinkokaukolämpökenttä, joka tuottaa päästötöntä kaukolämpöä kuopiolaisten käyttöveden lämmitykseen. Aurinkokaukolämpöjärjestelmä saa toimintaansa tarvitseman sähkön Iloharjussa toimivasta aurinkosähkövoimalasta.

 

Itse odotan mielenkiinnolla, minkä tyyppisiä energiajärjestelmiä tulevaisuus tuo tullessaan ja minkä kaiken parissa pääsemme toimimaan. Yhdessä asiakkaiden kanssa tekemällä pystymme edistämään ympäristöystävällisiä valintoja ja pienentämään hiilijalanjälkeämme.

 

Teemu Tirkkonen

myyntipäällikkö


Kommentit

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua!

#kuopionenergia #rakentaminen  

Kuopion Energian rakentamiskohteet kesällä 2021

Täällä tehdään tulevaisuuden infraa – Savilahdessa yhä suurin myllerrys

#blogi #kuopionenergia  

Kahvia, kiitos

Suomessa kahvi kuuluu erottamattomana osana monen ihmisen päivään. Meillä kahvin kulutus on maailman huippuluokkaa. Suomalainen juo nykyään keskimäärin 160 litraa kahvia vuodessa. Kahvitauko on tärkeä sekä työelämässä että hoivakodeissa. Ka...

#häiriöviestipalvelu #kuopionenergia  

Tiedotteet jakelun keskeytyksistä omaan matkapuhelimeen – Yhteystiedot ajan tasalle

Tieto sähkön ja lämmön jakelun keskeytyksistä, niin suunnitelluista kuin yllättävistä, kannattaa varmistaa omaan matkapuhelimeen tai sähköpostiin. Palvelun ansiosta voi varautua valtaosaan katkoista etukäteen, sillä suunnittelemattomia jake...

Katso myös nämä aihepiirit!

#blogi #häiriöviestipalvelu #kaukolämpö #kuopionenergia #KUOPIONENERGIA #pääkirjoitus #rakentaminen #sentuntee #SENTUNTEE #Tuhkanhyötykäyttö