Kaukolämmön uudet tuotteet vastaavat muuttuviin tarpeisiin

Kaukolämmön uudet tuotteet vastaavat muuttuviin tarpeisiin

21.11.2022

Kaukolämmön tuotteet uudistuvat vuoden vaihteessa. Tuoteuudistuksen lähtökohtana on ollut Kuopion Energian halu vastata asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin. Kaukolämmön uusi alkuperätakuujärjestelmä mahdollistaa ilmastotietoisen eli hiilineutraalin lämmöntuotannon viranomaisen myöntämällä sertifikaatilla.  

Kuopion Energia tarjoaa pian aiempaa useammille kaukolämmön asiakkailleen vaihtoehtoja sen mukaan, miten paljon lämpöä kukin vuoden mittaan käyttää tai minkä verran hinta- tai ympäristötekijöitä painottaa.  

– Pyrimme lähemmäksi kunkin asiakkaan lämmitystarvetta, joka ei ole kaikille sama, kaukolämmön myyntipäällikkö Teemu Tirkkonen sanoo. 

Kuopiossa kaikki kaukolämmön tuotteet ovat vastuullisia ja lisäksi ekolämpötuotteet ovat myös sertifioituja. 

 

Valinnalla voi säästää rahaa ja luontoa 

Kaukolämmön uusista vaihtoehdoista on haluttu tehdä ihmisille helpommin ymmärrettäviä.  

– Toki edelleen mielellään avitetaan asiakasta valitsemaan juuri itselleen se oikea tuote. Valinnalla vaikuttaa myös omiin kustannuksiinsa, hän muistuttaa. 

Esimerkiksi tähän asti Tarkkalämpönä tunnettu energiankäytöstään erityisen tarkan kuluttajan tuote on ensi vuonna nimeltään SÄÄSTÖ ekokaukolämpö. Se sopii hyvin ympäristö- ja kustannustietoiselle omakotiasujalle, jonka lämmönkulutus on vuodessa alle 30 MWh. 

– SÄÄSTÖ-tuotteen valinnut asiakas voi säästää vuodessa kymmeniä euroja, jopa satasen. Jos Tarkkalämpö on jo käytössä, se vaihtuu automaattisesti SÄÄSTÖ ekokaukolämmöksi, Tirkkonen kertoo. 

Kustannuksiin voi vaikuttaa myös välttämällä tarpeetonta lämmittämistä. Alentamalla lämpötilaa asteella, kuten Motivan Astetta alemmaksi -kampanjassa kannustetaan, säästö tuntuu kukkarossa. 

– Se on paras tapa vaikuttaa omaan energialaskuun. Laskemalla lämpötilaa asteella voi saada viiden prosentin säästön lämmityskuluista, Tirkkonen muistuttaa.  

 


Kaukolämmön tuotteen valinnalla asiakas voi vaikuttaa omiin kustannuksiinsa. Valinnassa auttaa tieto omasta lämmönkulutuksesta, jonka voi tarkistaa käte­västi Väpistä, kertoo myyntipäällikkö Teemu Tirkkonen.

 

Oman kulutuksen näkee Väpistä 

Jos oman kodin lämmönkulutus ylittää 30 MWh vuodessa, voi valita REILU kaukolämmön. Erityisen ympäristötietoisen kuluttajan valinta puolestaan on kulutuksen määrästä riippuen joko sertifioitu REHTI ekokaukolämpö tai sertifioitu SÄÄSTÖ ekokaukolämpö.  

Omaa lämmönkulutusta voi seurata Väpistä. Jos kulutuksen tai vaikka ilmastohuolen takia näyttää siltä, että on aika vaihtaa oma kaukolämpötuote itselle sopivampaan, se käy helposti Kuopion Energian verkkosivuilla. Lomakkeen voi täyttää osoitteessa www.kuopionenergia.fi/tuotevaihto

 

Teksti: Tiinu Wuolio
Kuva: Kuopion Energia


Kommentit

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua!

#kuopionenergia #pääkirjoitus #sentuntee  

Kysyntä, tarjonta ja vihreä siirtymä

Energian tuonnin loppuminen Venäjältä kiihdyttää siirtymistä uusiin kestävämpiin energiamuotoihin. Valitettavasti siirtyminen ei tapahdu kivuttomasti.

#kuopionenergia #sentuntee  

Arvailun tilalle faktaa ja älykästä lämmönsäätöä

Urpo Hirvonen esittelee tyytyväisenä Saarijärventie 13:n uutta lämmönjakokeskusta ja sen älykästä lämmönsäätöä. – Nyt on nykyaikaiset vehkeet viimeistä huutoa. Tulee säästöä ja saadaan ‘mutun’ tilalle faktatietoa lämpötiloista ja kulutukse...

#kuopionenergia #sentuntee  

Näin varaudut mahdollisiin sähkökatkoksiin talvella

Ensi talvena on todennäköisesti luvassa sähkön säännöstelytoimia, kun kylmät säät lisäävät sähkön tarvetta. Kuopion Sähköverkon asiantuntijat muistuttavat, että heillä on hyvät suunnitelmat poikkeustilanteisiin. Silti varautuminen katkoksii...

Katso myös nämä aihepiirit!

#astettaalemmas #blogi #energiansäästö #energiantuotanto #energiavinkki #hiilijalanjälki #hyvinvointi #häiriöviestipalvelu #ilmastointi #ilmastonmuutos #kaukolämpö #kotona #kuopionenergia #pientuotanto #pääkirjoitus #rakentaminen #sentuntee #sähkö #sähköauto #sähköinen liikenne #sähkönsäästö #sähköverkko #Tuhkanhyötykäyttö #tulevaisuus #turvallisuus