Perheelle, tavaroille ja lähes kaikelle sopiva polkupyörä

Perheelle, tavaroille ja lähes kaikelle sopiva polkupyörä

23.05.2022

Laatikkopyörä on toimiva ratkaisu lapsiperheille. Sillä kulkevat niin lapset kuin tavarat kotiovelta päiväkodin tai koulun ovelle ja helposti myös kaupan kautta. Tästä tulee myös yksi pyörätyypin nimistä, perhepyörä. Perhepyörällä lapsi kulkee mukana helposti jo syntymästä lähtien.

– Laatikkopyörä on monipuolinen. Se sopii monipuolisesti harrastuksiin ja perheen matkoihin. Liikkuminen on vaivattomampaa kuin autolla ja sillä pääsee aina ovelta ovelle, ilman parkkiongelmia ja pahoja ruuhkia, miettii Pauli Salminen, joka on perustanut pyöräilyharrastuksen myötä myös Liikkuva Laatikko -nimisen pyöräliikkeen.

– Usein mietitään milloin perhepyörä kannattaisi hankkia. Minusta se kannattaa hankkia jo ennen vauvan syntymää, jolloin pyörän käyttöön ehtii tottua rauhassa. Tiedän perheitä, jotka ovat hakeneet vauvan syntymän jälkeen kotiin perhepyörällä.

 

Laatikkopyörä sopii moneen

Laatikollinen pyörä taipuu moneen. Lasten lisäksi sillä kulkevat niin ostokset kuin harrastusvälineet. Laatikko voi olla joko kuomulla suojattuna tai avonaisena. – Laatikkopyörä on oikeastaan ainoa vaihtoehto pienimpien lasten kuljettamiseen. On vain kyse siitä, miten laatikko varustellaan.

Laatikkopyörässä saa niin lapset kuin tavarat tarvittaessa säältä suojaan. Laatikon peitteeksi on tarjolla erilaisia suojakuomuja. – Lasten kuljettamisessa onkin usein tärkeintä saada heidät säältä suojaan. Laatikollinen pyörä on kuin lastenvaunut, mutta sillä pääsee paljon pidemmälle kuin vaunuja työntäen, muistuttaa Salminen.

– Laatikkopyörä on minusta usein paras vaihtoehto liikkumiseen. Sähköavusteisuus tekee siitä myös mukavamman. Viisi vuotta sitten oli vielä haasteellista myydä sähköavusteita pyörää, mutta nyt tilanne on kääntynyt aivan päinvastoin. Ilman sähköavustusta pyörän myyminen on vaikeaa.

 

Laatikkopyörä on pitkäikäinen

Usein epäillään lasten kyllästyvän laatikkopyörän kyydissä olemiseen heti kun vähän kasvavat.

– Tietenkin he liikkuvat myös omalla pyörällä, mutta kokemuksesta voin sanoa, että 10-vuotiaskin tulee vielä mielellään kyytiin, kun mennään yhdessä harrastuksiin. Laatikkopyörä on lapsille myös parempi ja turvallisempi paikka kuin pyörän peräkärry. Polkijan edessä olevassa laatikossa he ovat koko ajan valvonnan alla.

– Pyörän käyttö ei myöskään lopu lasten kasvamiseen. Itse ajan suurimman osan ajoista laatikollisella pyörällä, vaikka kyydissä ei olekaan lapsia. Tällä on helppo kuljettaa kaikki harrastustavarat tai isotkin ostokset kotiin. Laatikkoon mahtuu helposti ostoskärryllinen tavaraa ja laatikkopyörällä ne kulkevat mukavasti kaupasta suoraan kotiovelle, muistuttaa Pauli Salminen.

 

Teksti: Ari J. Vesa
Kuva: Liikkuva Laatikko

 


Kommentit

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua!

#moottorilämmitys #turvallisuus  

Taloyhtiöissä hyvä muistuttaa lämmitystolppien turvallisesta käytöstä

Autojen lämmitystolpista syntyy talviaikaan monessa taloyhtiössä kiistaa ja pahimmillaan jopa turvallisuusriskejä. Riskien välttämiseksi taloyhtiön on hyvä muistuttaa asukkaita auton lämmittämisen pelisäännöistä esimerkiksi siitä, ettei läm...

#sähköinen liikenne #sähköpyörä  

Tavarapyörien suosio nousussa kaupungeissa

Liikkuminen monipuolistuu liikenteen sähköistyessä. Myös kaksipyöräiset sähköistyvät ja uudet laitteet löytävät tiensä kaduille. Tavarapyörät ovat yhä tavallisempi näky myös Suomessa, niin vapaa-ajalla kuin yrityskäytössä.

#sähköauto  

Sähköautojen määrä kovassa kasvussa

Kilpailu sähköautojen ostajista tulee kiihtymään kuluvana vuonna. Jo viime vuonna sähköautojen osuus myydyistä uusista autoista nousi yli kymmeneen prosenttiin, ylittäen selvästi dieselautojen ja kaasuautojen myynnin. Linja-autoista sähkökä...

Katso myös nämä aihepiirit!

#sähköauto #sähköinen liikenne #moottorilämmitys #laiteuutuudet #turvallisuus #sähköpyörä #vapaalla #sähköpotkulauta #sähkölentokone #ilmastonmuutos #energiavinkki #tulevaisuus