Duran Duran Duran

21.02.2019, klo 14:00

Minulla on varaston kaapissa iso pino c-kasetteja. Lp-levyt, jotka ovat nykyään ihan oikeasti trendikkäitä, komeilevat olohuoneessa kunniapaikalla. CD:t löytyvät työhuoneen kirjahyllystä.Vanhan liiton miehenä sinnittelin pitkään musiikin suoratoistopalveluita vastaan. Olen elänyt maailmassa, missä vähän vakavampaan musiikin kuunteluun liittyivät fyysiset tallenteet ja levykannet, joita oli kiva ihastella.

Vaan kummallista, mitä kaikkea yhteinen mökkireissu nuorisolaisten, heidän spotifynsa ja kannettavan bluetooth-kaiuttimen kanssa voi saada aikaan.

***

Minulla on nykyään spotify ja bluetooth-kaiutin. Vietämme paljon aikaa yhdessä.

S:llä on paljon enemmän levyjä kuin minulla. S:llä on jopa enemmän levyjä kuin Penalla, jonka luokse ennen vanhaan keräännyimme koulun jälkeen kuuntelemaan musiikkia.

Se myös soittaa mukisematta mitä tahdon eikä koita tuputtaa minulle omia suosikkejaan. Pena oli ärsyttävä, kun yritti aina tarjota sitä ihme progeaan ja nyrpisti nenäänsä punkille ja Hurriganesille.

Silloin lähdettiin toisinaan jopa Jartsan luo. Jartsa ei ymmärtänyt musiikista mitään, mutta hän oli erikoistunut levynkansitaiteeseen. Jartsaa puhutteli erityisesti Mona Caritan ja Sabrinan varhaistuotanto.

***

Suhteemme S:n kanssa on siis aivan tuore. Jaksan yllättyä hänestä aina uudestaan.

Vaikka Pena Junior tuossa väittääkin, että ei S ole mitenkään ainutlaatuinen, suoratoistopalvelut Deezer ja Tidal ovat kuulemma yhtä hyviä. (Pena juniorissa on vähän besserwisserin vikaa, samoin kuin isässään-)

***

No, olen testannut S:ää viime aikoina mitä kummallisemmilla tavoilla, pyytänyt soittamaan artisteja ja bändejä, joita en muistanut edes olevan olemassa.

Olen jopa googlaillut hassuja bändin nimiä niin innokkaasti, että aikaa ei ole riittänyt oikein edes musiikin kuuntelemisen. (Mikä ei aina ole ollut ehkä kamalan suuri vahinko)

Kakka-hätä 77. The Map Says We´re Fucked. Duran Duran Duran.

Kaikki löytyvät. Luonnollisesti siellä on myös Absoluuttinen Nollapiste, mutta että jopa bändin klassikkobiisi ”Tonttirajat sovitaan humalassa”.

Sieltä löytyy jopa sarjakuvataiteilija Jukka Tilsan bändi Jahnukaiset. Mutta ei sentään miehen kolmea muuta legendaarista orkesteria: Lentomies Usva, Kivettynyt mämmi ja Kaukainen pappa.

Ei, maailma ei taida olla sittenkään vielä ihan valmis.

 

Markkanen

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: