Tärkeintä ei ole voitto

08.02.2019, klo 07:45

Suomessa asuu urheilukansa, jolle tärkeintä ei ole voitto, vaan kaksoisvoitto. Kuopion Energia -konserni nappasi hienon tuplavoiton Energiateollisuuden (ET) IROResearchilla syksyllä 2018 teettämässä energiayhtiöiden asiakastyytyväisyyttä mittaavassa tutkimuksessa. Kuopion Energia Oy osallistui kokonaistoimitusasiakkaiden (siirto- ja myyntiasiakkuus) tutkimukseen ja tulos oli 13 tutkimukseen osallistuneen yhtiön joukossa paras. Sähkönsiirtoasiakkaiden tutkimukseen osallistui 18 siirtoyhtiötä ja myös Kuopion Sähköverkko Oy oli tässä joukossa ykkössijalla.

Tutkimuksen mukaan energiayhtiöiden asiakkaille on tärkeintä häiriötön sähkön- tai lämmönjakelu, hinta ja selkeä laskutus. Kuopion Energian ja Kuopion Sähköverkon asiakkaat ovat erityisen tyytyväisiä henkilöstön ja asiakaspalvelun palveluhalukkuuteen. Tämän lisäksi asiakkaat antavat hyvät arvosanat muun muassa palvelun nopeudesta, online-palvelun käytettävyydestä ja hyödyllisyydestä sekä sähkönjakelun häiriöttömyydestä ja vikojen korjausnopeudesta. Petrattavaakin on, esimerkiksi tiedottamisen selkeydessä.


Haluamme kuunnella asiakasta ja tuottaa mahdollisimman hyvän asiakaskokemuksen. Seuraamme asiakastyytyväisyyttä myös tekstiviestikyselyin. Palautteissa toistuu ystävällisen, nopean, asiantuntevan ja ratkaisukeskeisen palvelun arvostus. Seuraavassa palautteessa on kiteytetty monen asiakkaan mielipide:
"Heti vastattiin puheluun ja kaunis ääni oli puhelun toisessa päässä. Kysyin asiani ja osattiin vastata heti ja kaikki onnistui yhdellä kerralla. Jatkakaa samaan malliin!".


Voittajan on helppo hymyillä, mutta voittoon sisältyy myös suuri vastuu. Meidän pitää osata ylläpitää laadukasta palvelua ja samalla kehittää palveluja. Sähköisen asioinnin palvelukokonaisuutta kehitetään asiakkaita kuunnellen, mutta perinteinen henkilökohtainen asiakaspalvelu pysyy edelleen yhtä tärkeänä asiointikanavana kuin digipalvelut.


Sydämelliset kiitokset teille kaikille Kuopion Energia Oy:n ja Kuopion Sähköverkko Oy:n mukaville asiakkaille hyvistä ja rakentavista palautteista. Ehkä voitto ei sitten kuitenkaan ole tärkeintä, vaan reilu peli.


Terveisin Kuopion Energia -konsernin väki

Kuopion Energia Oy
Eliisa Säntti
talousjohtaja

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: