Sen tuntee: Kehitystyössä parasta on muiden auttaminen

21.09.2020, klo 14:44

Kuopion Sähköverkko Oy:n projekti-insinööri Mikko Vähäsaari yhdistää työssään sähkötekniikan ja tietotekniikan osaamistaan. Hän kokee iloa, kun voi työllään auttaa kollegoita sekä asiakkaita. Kehitystyössä uusien ratkaisujen etsiminen pitää mielen virkeänä ja haastaa oppimaan uutta joka päivä.


Projekti-insinööri Mikko Vähäsaari testaa lisätyn todellisuuden prototyyppilaitetta, joka on suunniteltu helpottamaan sähköverkon suunnittelua, rakennuttamista sekä työmaakäyntejä. Uusien teknologisten ratkaisujen etsiminen kuuluu tärkeänä osana Mikon monipuolista työnkuvaa.  
  

Mikko Vähäsaari vastaa Kuopion Sähköverkko Oy:llä erilaisten tietojärjestelmien toimivuudesta sekä uusien järjestelmien käyttöönotosta. Hän toimii tiiviissä yhteistyössä Kuopion Energian IT-palveluiden kanssa. Mikon työnkuvaan kuuluu myös sähkönsiirron hinnoitteluun liittyvä suunnittelu.  

– Projektien keihäänkärki on kollegoiden työn helpottaminen ja tehostaminen automaation ja it-ratkaisujen avulla. Pyrimme automatisoimaan tylsiä rutiinitöitä ja siten vapauttamaan työaikaa esimerkiksi asiakkaiden palvelemiseen, kuvailee Mikko.  

Mikon työpöydälle kuuluvat myös datan hyödyntämiseen liittyvät kehitystehtävät. Hänen tehtävänsä on saattaa miljoonat datarivit tiiviiseen ja ymmärrettävään muotoon. Kuopion Sähköverkon kymmenet tuhannet sähkömittarit sekä muu verkko-omaisuus tuottavat arvokasta tietoa sähköjärjestelmän tilasta. Tietoa voidaan hyödyntää mm. suunnittelussa, kunnossapidossa, verkon käytössä sekä vikojenhallinnassa.

 

Luonnonläheinen ja sopivan kokoinen Kuopio

Projekti-insinöörin vapaa-aika kuluu kuntosalilla, Crosstraining-harrastuksen sekä luonnossa liikkumisen parissa. Siihen luonnonläheinen Pohjois-Savo tarjoaa hienot maisemat. Kuopio on Mikon mielestä juuri sopivan kokoinen kaupunki, jossa kaikkialle pääsee jalan tai pyörällä. Länsirannikolla Raahessa kasvaneelle paikallinen kaarteleva puhetapa vaati aluksi totuttelua. 

– Voi olla, että olen joskus herättänyt järkytystä paikallisissa suorapuheisuudellani. Olen viihtynyt täällä jo kuusi vuotta, vaikka en olekaan alun perin lupsakka savolainen. 

Mikko seuraa aktiivisesti teknologian ja ohjelmistoalan edistysaskeleita. Tällä hetkellä erityisenä kiinnostuksenkohteena ovat sähköautot. 

– Tekniikka on sydäntäni lähellä ja seuraan tiiviisti sen kehitystä. Yritän aktiivisesti estää itseäni ostamasta sähköautoa. Sähköautokuumeeseen ei kuulemma ole kuin yksi lääke!Teksti: Maria Pecoraro
Kuva: Jape TiitinenKommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: