Sen tuntee: Isoissa projekteissa tarvitaan suunnitelmallisuutta

23.09.2019, klo 12:41

Kaukolämmön suunnittelupäällikkö Perttu Nuutisen,40, työhön kuuluvat laajat kehitysprojektit ja suunnittelutyöt. Juuri nyt valtaosan työajasta vie kaukolämpöverkon uusiminen sekä uuden kaukojäähdytysverkon rakentaminen Savilahden alueelle.


Perttu Nuutisen suunnitelmat muuttuvat käytännöksi työmaalla. Taustalla näkyvät isot lämpöputket päätyvät pian maan alle osaksi Savilahden alueen uutta kaukolämpöverkkoa.

– Teen itse isompien runkojohtojen sekä alueiden suunnittelua. Lisäksi tiimiini kuuluvat yksi suunnitteluavustaja ja yksi liittymäsuunnittelija, joiden esimiehenä toimin, Perttu kertoo.

Kuopiossa käytetään paljon yhteisrakentamisperiaatetta, eli kootaan eri alan asiantuntijat yhteen työmaalle. Pertun yhteistyökumppaneita ovat esimerkiksi Kuopion kaupungin katusuunnittelu ja kaavoituspuoli, Kuopion vesi- ja sähköverkot sekä teleoperaattorit.

– Projektit ovat pitkiä ja voivat kestää vuosia. Työ vaatii suunnitelmallisuutta ja pitkäjänteisyyttä. Pitää olla itsenäinen ja rauhallinen kaveri.

Kuopion Energialle Perttu tuli töihin huhtikuussa 2007 kaukolämmön liittymäsuunnittelijaksi. Talo oli jo tuttu insinööriopintojen aikaisena kesätyöpaikkana. Työnkuva on laajentunut vähitellen.

– Parasta työssäni on nähdä, miten isot linjat rakentuvat ja vaikuttavat kaupunkilaisten elämään. Tehtävämme on pitää 6000 lämpöasiakasta lämpimänä.

Vapaa-ajalla perheen harrastukset pitävät Maaningalla asuvan miehen kiireisenä. Kolmesta pojasta kaksi harrastaa jalkapalloa ja yksi motocrossia, vaimo crossfitiä ja Perttu itse maastopyöräilyä sekä kuntosalia.

– Kuskaan, kustannan, kannustan ja korjaan. Ostimme juuri ison pakettiautonkin, jolla voi reissata motocross-kisoihin ja peleihin.

–  Itse sain kavereilta syntymäpäivälahjaksi osallistumisen kesän Tahko MTB -maastopyöräkisaan, johon tuli kyllä treenattua. Liikunta antaa itsellekin potkua. Jaksaa sitten istua suunnittelemassa.

Teksti: Sonja Rahkonen
Kuva: Jape Tiitinen

 

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: