Sen tuntee: Hymy herkässä ensimmäisessä vakityössä

20.05.2019, klo 07:46

– Hymy siinä irtosi, kun sain marraskuussa työpaikan Kuopion Energialta. Työkokemusta minulla oli jo, mutta tämä on ensimmäinen vakityöpaikkani, kertoo nuorempi mittausasentaja Oscari Airaksinen, 20. Ja hymyilee vähän edelleenkin.


Oscari Airaksinen liikkuu työssään paljon ympäri kaupunkia. Normiaamuna hän käy läpi kalenterin, hakee sähkömittareita lisää, järjestelee auton ja lähtee matkaan.

Työssä Kuopion Sähköverkko Oy:n mittausasentajana parasta on päivien monipuolisuus. Ensimmäiset kuukaudet Oscari on saanut opetella työn eri puolia ja niksejä yhdessä työparin kanssa.

– Nyt alan työskennellä itsenäisesti. Mitä enemmän tekee ja oppii tuntemaan ihmisiä, niin sitä helpommaksi päivät muuttuvat.

Mittausasentajan työnkuvaan kuuluvat sähkömittareiden vaihdot, työmaakeskusten mittarointi sekä erilaiset selvittelyt. Jos asiakas huomaa sähkönkulutuksessa poikkeamia ja haluaa selvittää syyn, saattaa pihaan kaartaa Oscarin auto.

– Jututan ensin asiakasta ja lähden sitten mittailemaan virtoja, jotta pääsen rajaamaan ongelmaa. Tähän asti yleisin selitys on ollut päälle jäänyt lattialämmitys. Kaikki tilanteet ovat aina selvinneet. Tarvittaessa saan hyvin apua myös kokeneemmilta työkavereilta.

Vapaa-ajalla nuoren miehen elämä pyörii jalkapallon ympärillä. Hän pelaa itse hyökkääjänä nelosdivarissa Kings Akatemiassa. Treenejä ja pelejä on useita kertoja viikossa, minkä lisäksi hän seuraa ulkomaan sarjoja. Juuri muulle ei työn lisäksi jää aikaa.

– Jalkapallon parissa fokus on täysin siinä hommassa. Mittaushommat unohtuvat. Hyvä peruskunto ja joukkueessa karttuvat vuorovaikutustaidot ovat kyllä hyödyllisiä töissäkin.

– Tavallisena päivänä aloitan työt aamukuudelta ja lähden kotiin ennen kolmea. En ole aamuihminen, mutta kun pääsee ajoissa pois, niin se motivoi. Ehdin katsoa töiden jälkeen kotona yön pelitulokset ja tilanteet ennen kuin suuntaan illan treeneihin.

 

Teksti: Sonja Rahkonen
Kuva: Jape Tiitinen

 

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: