Sen tuntee: Hiljainen tieto karttuu tehtäväkierrossa

27.11.2019, klo 06:28

Meidän sihteeritiimi on varmaan talon paras tiimi, sanoo assistentti Minna Pihko.


– Työasiat voi unohtaa, kun matsi imaisee mukaansa, Minna sanoo. Hän uskoo vakaasti, että KalPa vielä nousee, kunhan joukkue ehtii hitsautua yhteen.– Hyvässä porukassa töitä tehdään ristiin eikä jätetä yhden ihmisen taakse tietoa ja taitoa. Jos joku on lomalla tai poissa, mitään ei jää sen takia tekemättä.

Minna tietää mistä puhuu, sillä kouluvuosista lähtien hän on yli 30 varsinaisen palvelusvuotensa aikana ehtinyt hankkia hiljaista tietoa monessa tehtävässä – laskutuksessa, varastokirjanpidossa, asennustarkastuksessa ja sihteerinä tuotanto-osastolla, sähköverkko-osastolla ja nyt hallinnossa. 

– Kun näkee osastojen oman kulttuurin ja ymmärtää toimintatapoja, pystyy hyödyntämään kokonaisnäkemystä työyhteisön parhaaksi, hän kannustaa muitakin työkiertoon.

Minnaa viehättää, ettei sihteerinä voi tietää, mitä kaikkea seuraava päivä tuo tullessaan. Hän on myös mielellään valmistelemassa työpaikan yhteisiä tapahtumia.

– Nyt vielä vuorotellaan asiakaspalvelun tiskillä vuoden loppuun ja autetaan aspan porukkaa siirtymään uuteen palvelukeskukseen, hän lisää.

Yhteisöllisellä luonteella löytää paikkansa myös järjestöissä, kuten sihteeriyhdistyksessä sekä Kuopion Juustoseuran ja ammattiliitto Pron Savon energia-alan hallituksissa.

Into järjestää kivoja tilaisuuksia jatkuu perheen mökillä Vehmersalmella, missä Minna viettää viikonloput ympäri vuoden kokkaillen herkkuja omalle väelle, ystäville ja naapureille.

Vapaa-aikaa tahdittaa tyttären taitouintiharrastus. Perhettä yhdistää myös penkkiurheilu. Pihkoilla on neljä KalPan kausikorttia, ja jäähallilla kannustetaan kotijoukkuetta niin ylä- kuin alamäessä.

 

Teksti: Tiinu Wuolio
Kuva: Jape Tiitinen

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: