Saman katon alla

29.03.2018, klo 10:25

Kukapa olisi voinut kolme kuukautta sitten aavistaa, kuinka hyvin Kuopion Energian henkilöstö kotiutuu Haapaniemelle uuteen toimitaloon. Nämä ensimmäiset kuukaudet ovat antaneet jo hyvän kuvan siitä, miten työskentely avokonttorityylisessä toimistossa sujuu. Olemme varmasti vieläkin jonkin aikaa testausvaiheessa ja ainahan on toki mahdollista tehdä pientä viimeistelyä vaikkapa oman työpisteen osalta.

Uusi toimitalo on pääosin avokonttoritilaa ja se vaatiikin hieman sopeutumista monelta sellaiselta työntekijältä, joka aikaisemmin on tottunut työskentelemään omassa pikku sopissaan. Avokonttori voi olla haasteellinen paikka tehdä töitä. Meidän on kiinnitettävä enemmän huomiota äänen käyttöön, sillä melutaso voi nousta yllättävän korkeaksi ison ryhmän puhuessa yhtä aikaa. Avokonttori antaa toki myös mahdollisuuden uudenlaiseen työskentelyyn. Joissakin asioissa yhteistyö sujuu varmasti paljon helpommin, kun se työkaveri onkin siinä lähellä, sermin takana.

Asiakaspalvelun tiloissa on nyt myös kaipaamamme puhelinkoppi yksityispuheluja varten. Jossain vaiheessa leikittelimme ajatuksella, että sellainen lontoolainen punainen puhelinkoppi olisi kiva, mutta me saimmekin konttoriimme valkoisen äänieristetyn kopin. Hyvän äänieristyksen lisäksi tämä lasilaatikko taitaa silloin tällöin estää myös puhelinyhteydet. Riippuuko nuo yhteydet sitten operaattorista ja siitä, mihin soittaa. Mongoliaan asti siitä ei ainakaan soitella. Olisiko lontoolainen hatarampi malli ollut sitten tässä hyvä, mene ja tiedä.

Pääaulassa on Ritva-Liisa Pohjalaisen suunnittelema lasitaideteos Yhdessä. Siinä on 40 erisävyistä herraa ja rouvaa hienosti rivissä ja se kuvastaa uuden toimitalomme henkeä. Olemme vihdoin koko Kuopion Energian henkilöstö yhdessä, läsnä ja lähellä toisiamme. Yhdessä tekeminen edellyttää hyvää tiimihenkeä koko talolta ja näin itse kukin voi tehdä sen oman yksilöllisen tehtävänsä parhaalla mahdollisella tavalla.

Uusi toimitalo on hieno design-kokonaisuus, jonka suunnittelussa näkyy yhtenäinen linjaus, niin kalusteissa kuin väreissäkin. Lasiseinät lisäävät kaikkialle avaruuden tuntua. Yksi hienoimmista paikoista on ehdottomasti koko talon yhteinen lounasravintola Watti, jossa voi nauttia hyvän ruoan lisäksi hienoista maisemista. Siellä vietetty lounashetki tai kahvitauko on itse kullekin virkistävä ja se on todellista irtautumista omasta työstään.

Ruokalan terassi on vielä lumen peitossa ja näin maaliskuun lopullakin pikku pakkanen pitää meitä otteessaan. Mutta kesää kohti mennään ja ehkäpä jo kuukauden päästä terassin ovet aukeavat ja sitten saamme viettää siellä kesäkauden avajaisia.

Kuopion Energia Oy

Leila Yletyinen

Asiakasneuvoja

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: