Pidä itsestäsi huolta

06.11.2018, klo 08:14

Leppoisan ja valoisan kesän jälkeen moni on saattanut jo kaivatakin pimeneviä ja tunnelmallisia iltahetkiä. Elokuussa kesäinen tuulahdus oli vielä hetken siinä lähellämme, mutta pian jouduimme sanomaan kesäkaudelle hyvästit ja valmistautuminen syksyn tuloon alkoi. Olemme hädin tuskin selvinneet kesäkauden lopettajaisista, kun jo pimeä ja sumuinen syksy paiskautui vasten kasvojamme hyisen tuulen lailla. Vaikka syksyn pimein aika onkin nyt käsillä, niin sen ei suinkaan tarvitse merkitä sitä, että kaikki värit häviäisivät elämästämme. Me voimme saada myös syksymme loistamaan, jos vain itse sitä haluamme.

Syksy voi parhaimmillaan tuoda tullessaan meille jotain aivan uutta. Olisiko silloin kenties hyvä ajankohta aloittaa jokin uusi harrastus, kuntokuuri tai jotain muuta mieltä virkistävää?

Oma kuntoiluharrastukseni pitää ainakin minut virkeänä ympäri vuoden. Minä tarvitsen säännöllisesti kierroksia pumpulleni ja olen oivaltanut, että liikunnan avulla saan tuon asian hoidettua varsin mainiosti.

Hyvänä työnantajana Kuopion Energia kannustaakin työntekijöitä aktiivisuuteen vapaa-ajalla. Henkilöstöetuihin kuuluva ePassi on käyttöominaisuuksiltaan monipuolinen, sillä se mahdollistaa kuntoilun ja kulttuurin harrastamisen ja etua voi hyödyntää nykyisin myös hyvinvointipalveluihin. Lisäksi Kuopion Energian henkilöstöllä on mahdollisuus osallistua syksyllä alkaneeseen lihaskuntokouluun. Se on hyvää jatkumoa v. 2017 tammikuussa alkaneelle juoksukoululle, joka sisälsi myös hyvinvointivalmennusta.

Omasta virkistäytymisestä ja hyvinvoinnista voi pitää huolta myös muulla tavalla. On tärkeää haastaa itseään välillä johonkin uuteen. Itse haaveilin pari vuotta jonkun uuden kielen opiskelusta, kunnes nyt tänä syksynä aloittelin venäjän alkeiskurssin. Nyt on sitten ohjelmassa aakkosia ja alkeita sekä lisäksi mukavaa perehtymistä uuteen kulttuuriin.

Kun työelämän järjestelyt ovat kunnossa ja työ on niin sanotusti tekijänsä mittainen, silloin työntekijällä on mahdollisuus myös laadukkaaseen vapaa-aikaan.

Tee mieleisiä asioita vapaa-ajallasi. Järjestä itsellesi elämyksiä, joiden merkityksiä saatat pohtia vielä pitkään elämässäsi. Koe liikunnan riemu tai anna jonkun kulttuuriesityksen koskettaa sinua. Sovi tapaamisia ystävien kanssa, jotta voitte keskustella teille tärkeistä asioista. Elä elämääsi niin, että voit joka aamu heräillä hymyssä suin.

Kuopion Energia Oy

Leila Yletyinen
Asiakasneuvoja

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: