Pekka Lång Karttojen äärellä työssä ja vapaa-ajalla

21.02.2018, klo 14:21

Verkkopäällikkö Pekka Långin tiimi varmistaa, että Haapaniemellä tuotettu kaukolämpö päätyy asiakkaiden koteihin. Hän otti tiimin vetovastuulleen vuoden vaihteessa.

Työssä kartat kertovat Pekka Långille muun muassa kaukolämpöverkon kunnosta. Vapaa-ajalla kartan lisäksi varustukseen kuuluvat usein kompassi ja suunnistuskengät.


– Kun meistä ei kuulu mitään, asiat ovat kunnossa. Kunnostustyöt tehdään hyvissä ajoin ennakoiden aina, kun se on mahdollista ja niistä tiedotetaan asiakkaille. Asentajien verkkotietojärjestelmään kirjaamat tiedot muodostavat kokonaiskuvan tilanteesta. Kunnossapidon taustalla on paljon tietoa, Pekka kertoo.

Kaukolämpöverkoston suunnitellut korjaukset keskittyvät kesään, jolloin hetkellinen lämmönjakelun katkos ei aiheuta huolia asiakkaille. Pekan työnkuvaan kuuluvat kunnossapidon ohella rakennuttaminen ja suunnittelu sekä lähiaikoina kaukokylmän rakentaminen.

– Meillä on osaava ja vastuuntuntoinen tiimi. Voin luottaa, että tiimin jäsenet hoitavat työnsä kunnolla loppuun saakka. Mukana on niin kokeneita kuin nuorempia tekijöitä, mikä tuo jatkuvuutta tekemiseen.

Pekka valmistui 2000-luvun alussa ympäristömittaustekniikkaan suuntautuneeksi insinööriksi. Taustalla on automaatioalan koulutus. Aiemmin hän työskenteli Espoossa HSY:n vesihuoltolaitoksella.

Kotiseutu veti perhettä puoleensa. Koti Kuopiosta ja nykyinen työpaikka löytyivät vuonna 2013.

– Täällä yleinen ilmapiiri on mukava ja kaikki on lähellä, sukulaiset mukaan lukien. Pääkaupunkiseudun ihmispaljouden ennätti nähdä 12 vuoden aikana, kertoo Joroisista kotoisin oleva Pekka.

Vapaa-aikaa ja työtä yhdistävät kartat. Lapsena alkanut suunnistusharrastus jatkuu edelleen, nykyään koko perheen voimin. Pekka on aktiivisesti mukana 8- ja 10-vuotiaiden lastensa harrastuksissa, mm. suunnistuskoulun ohjaajana sekä jalkapallo- ja salibandyjoukkueiden apuvalmentajana.

– Lasten kanssa liikkuessa arjen asiat unohtuvat. On ilo saada olla näkemässä lasten kehitystä ja innostusta lajeihin, Pekka sanoo.


Teksti: Reetta Mikkola
Kuva: Hannu Miettinen

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: