Minun kesätyöni

24.06.2019, klo 12:40

Aloitin viime viikolla kesätyöni Kuopion Energian kesäsomettajana. Olen 16-vuotias lukiolainen ja aloitan ensi syksynä toisen vuoden opinnot Kuopion taidelukio Lumitin tanssilinjalla. Asuin koko viime vuoden Espanjassa perheeni kanssa, ja kesätöiden hankkiminen sieltä käsin osoittautui hieman hankalaksi.

Sain kuitenkin muutama kuukausi sitten vielä Espanjassa asuessani tietää, että pääsin kesätöihin Kuopion Energialle. Olin hyvin innoissani, mutta samalla myös aika jännittynyt. Päässäni pyöri paljon kysymyksiä siitä, millaista työni tulee olemaan, olenko tarpeeksi hyvä ja mitä minulta, 16-vuotiaalta opiskelijalta, odotetaan. Ennen töiden aloittamista osallistuin perehdytyspäivään, jossa sain paljon tietoa ja uusia ideoita. Etsin myös paljon tietoa Kuopion Energiasta ja sen arvoista ja periaatteista, jotta en olisi ihan hukassa, kun ensimmäinen työpäivä koittaisi. 


Kun tulin töihin, ajatukseni olivat tekemästäni taustatyöstä huolimatta hieman sekavat ja jännittyneet. Oli paljon hommaa ja kaikki tuntui niin uudelta ja erilaiselta. Minua kuitenkin neuvottiin ja ohjeistettiin hyvin, ja hommat alkoivat sujumaan nopeasti. Työhöni kuuluu lähinnä Kuopion Energian sosiaalisen median eri kanavien päivittelyä. Koska somen käyttö on minulle tuttua ja mieluisaa, on töidenkin teko mielenkiintoista. Täällä olen alkanut katsomaan somea myös enemmän markkinoinnin ja viestinnän yhtenä kanavana, sillä onhan sosiaalinen media sitäkin.


Mielestäni Kuopion Energia on loistava ensimmäinen kesätyöpaikka, ainakin minulle. Kaikki ihmiset ovat mukavia ja ystävällisiä, ja apua saan muilta työntekijöiltä aina. Tältä kesätyöltä odotan saavani uusia kokemuksia ja sitä, että uskaltaisin olla vielä vähän reippaampi ja rohkeampi. Vaikka työni pyörii lähinnä somen ympärillä, olen silti oppinut paljon energiantuotannosta ja kaikesta mitä siihen liittyy. Olen myös päässyt vierailemaan voimalaitoksella ja työmailla, joka on auttanut minua hahmottamaan kaikkea oppimaani käytännössä. Koen, että minut on otettu erittäin hyvin vastaan ja olen jo kuin osa porukkaa. Vastaantulijat moikkaavat tai vähintään hymyilevät joka kerta, kun kävelen jotakuta vastaan. Siitäkin jo tulee sellainen olo, että olen tervetullut ja työntekijät nauttivat työstään täällä, mahtavasta ilmapiiristä ja yhteishengestä puhumattakaan.

Kuopion Energia Oy
Mona Alanko
kesäsomettaja

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: