Kunnostamme ja ylläpidämme verkkojamme

16.06.2020, klo 10:53

Olemme sitoutuneet tekemään asiakkaidemme arjesta huolettomampaa. Pidämme lämpötilan sopivana ja sähköt päällä kaikissa olosuhteissa. Jotta voimme pitää jatkossakin toimitusvarmuutemme huipussaan, teemme suunnitelmallisesti töitä jakeluverkkojemme kunnossapidon eteen. Työmaitamme näkyy erityisesti kesäaikaan ympäri kotikaupunkiamme.

Sekä sähkön että kaukolämmön jakeluverkkojen saneerauksia tehdään muun muassa alueilla, joissa on muutakin rakentamista (esim. kadun saneeraus). Kaukolämmön kunnostettavat kohteet tulevat pääasiassa ilmi putkien ja kaivojen kuntoa tutkimalla. Myös lämpöhäviöitä tarkkailemalla saadaan haarukoitua kunnostettavia verkon osia. Kaupunkilaisille saneeraus näkyy kaivantona ja asiakkaalle myös lämpökatkona. Saneerauksia tehdään lämmityskauden ulkopuolella, jolloin asiakkaalle aiheutuva haitta mahdollisimman pieni. Tällä hetkellä kaukolämpöverkoston kunnostuskohteita on Savilahdessa ja Kuopionlahdella, joissa rakennetaan muutenkin paljon. Lisäksi kaukolämpötyömaita on Hatsalasta, Petoselta ja Jynkästä.

Kaupunkiyhtiönä suurin osa sähkön jakeluverkostamme on maakaapelina, mutta myös ilmajohtoaverkkoa on edelleen paikka paikoin. Kaiken kaikkiaan jakeluverkkomme on 1600 kilometriä pitkä. Sähköverkon työmaat ovat kaukolämmön tavoin usein yhteisrakentamiskohteita, jolloin eri toimijat tekevät työnsä samalla työmaalla ns. samoilla kaivuilla. Sähköverkkoa rakennetaan uusien asemakaava-alueiden ja täydennysrakentamisen vuoksi. Saneerauskohteissa vanhaa ilmajohtoverkkoa kaapeloidaan maahan, minkä myötä maisema usein hieman muuttuu - yleensä siistiytyy, kun puupylväät puretaan. Kuopion Sähköverkko Oy:n saneeraustyömaita näkyy ympäri kaupunkia, esimerkiksi Puijonlaaksossa, Kelloniemessä, Julkulassa ja keskusta-alueella. Myös haja-asutusalueella, kuten Haminalahdessa ja Lapinmäessä, kunnostamme verkkoamme. Työmaat saattavat aiheuttaa hetkellisiä häiriöitä asiakkaidemme sähkönjakeluun.

Sekä sähkön että lämmön jakeluverkkojemme kuntoa tarkkaillaan monin tavoin. Yksi kaupunkilaisille näkyvä verkon ylläpidon muoto on linjojen helikopterikuvaukset. Lämpöverkostoa kuvataan ajoittain helikopterista lämpökameralla, jolloin mahdolliset vuodot voivat paljastua. Sähköverkon ilmajohtojen vieruspuuston oksistoa voidaan puolestaan raivata helikopterisahauksen avulla. Lisäksi ilmajohtoverkkoa tarkastellaan kulkemalla jalkaisin johtokujat läpi. Myös saarikohteissa suoritetaan tarkastuksia veneillen ja jalkaisin.

Jatkuvista ylläpitotöistä huolimatta suunnittelematon jakeluhäiriö voi joskus yllättää. Tarjoamme asiakkaillemme maksuttoman häiriöviestipalvelun, jonka kautta häiriöistä tiedotetaan tekstiviestein ja/tai sähköpostilla. Arki helpottuu, kun tietää arvion häiriön kestosta ja saa tiedon myös sen päättymisestä. Lue liittymisohjeet verkkosivuiltamme.  Suunnitelluista lämpö- tai sähkökatkoista tiedotamme asiakkaitamme ennakkoon tekstiviestipalvelumme kautta.

Haluamme tarjota asiakkaillemme mielenrauhaa niin kotiin, työpaikalle kuin kesämökillekin.

Teksti: Maarit Antikainen
Kuva: Satu Nurminen

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: