Henkilökohtainen energiavalmentaja Väppi palvelee kellon ympäri

23.09.2019, klo 12:55

Milloin sähköä kuluu eniten? Paljonko suihkussa käynti vie lämpöä? Tippuiko energiankulutus viime vuodesta? Uudessa Väppi-palvelussa voi seurata omaa energiankäyttöä ja hallita asiakastietoja. Väppi toimii tietokoneen selaimella ja älypuhelimessa.

 
Helppokäyttöisyys on Väppi-palvelun parhaita puolia. Kehitystiimiin kuuluvan Teemu Tirkkosen mukaan palvelussa on juuri ne ominaisuudet, joita ihmiset käyttävät paljon.

Uusi Väppi-palvelu on kuin henkilökohtainen energiavalmentaja. Digitaalisessa palvelussa Kuopion Energian asiakkaat voivat seurata sähkön ja kaukolämmön käyttöä kiinteistöissään tunti-, päivä-, kuukausi- ja vuositasolla. Samasta paikasta löytyvät myös sopimus- ja asiakastiedot.

– Väppi tarjoaa juuri ne tiedot ja ominaisuudet, joita ihmiset käyttävät paljon. Energiankulutus ja siihen vaikuttaminen kiinnostavat aiempaa enemmän, kertoo Väppi-projektissa mukana oleva kaukolämmön ja -jäähdytyksen myyntipäällikkö Teemu Tirkkonen.

– Helppokäyttöinen palvelu toimii älypuhelimella sekä tietokoneen selaimella. Suunnittelussa on huomioitu erityisesti yleistyvä mobiilikäyttö. Puhelimella tietoja on helppo katsoa missä vaan.

Väppi korvaa Kuopion Energialla aiemmin käytössä olleen Nokkela Energiavahti -palvelun. Nokkela on käytössä vielä vuoden loppuun asti. Väppiin pitää jokaisen luoda uudet käyttäjätunnukset.

 

Kulutus esiin, poikkeamat kuriin

Väppi auttaa ymmärtämään ja säätelemään omien kiinteistöjen energiankulutusta. Kuopion Energian asiakkaiden kulutustiedot näkyvät Väpissä jo vuoden 2017 alusta lähtien, joten kulutuksen kehitystä voi seurata jo pidemmälläkin aikavälillä. Noin päivän viiveellä omat kulutustiedot saa tuntikohtaisesti.

Arjessa näkee helpommin, miten vaikka kodin laitteiden säätäminen tai saunassa käyminen kuluttaa sähköä tai pitkä suihku lämpöä. Palvelu näyttää myös ne tunnit, kun energiaa on kulunut eniten ja vähiten, avaa Tirkkonen.

– Lämmitysenergian käytön tehokkuutta kokonaisvaltaisemmin mittaa myös erillinen lämpöindeksi, jota voi verrata vastaavien kiinteistöjen lukuihin. Tieto on sääkorjattua ja siten vertailukelpoista.

Palvelussa voi hallita kätevästi myös omia asiakastietoja. Kuopion Energian asiakkaiden sopimustiedot sähkönsiirron ja kaukolämmön osalta löytyvät jo palvelun kautta, ja laskutustiedotkin ensi vuoden alusta lähtien. Jos sähkönmyyjänä on Väre, näkyvät tiedot myös sähkönmyynnin osalta.– Uudessa Väppi-palvelussa voi seurata helposti omaa sähkön ja kaukolämmön käyttöä. Energiankulutus ja siihen vaikuttaminen kiinnostavat ihmisiä aiempaa enemmän, kertoo myyntipäällikkö Teemu Tirkkonen. 

Kehitystä asiakaskokemus edellä

Väppi on kehitetty ja kehittyy asiakaskokemuksen parantamiseksi. Yksi Väpin erikoisuuksista on esimerkiksi mahdollisuus seurata omien aurinkopaneelien tuottoa. Toistaiseksi ominaisuus on liitettävissä ainoastaan Savon Voiman tai Väreen aurinkosähköjärjestelmiin, joissa on lisävarusteena luentakomponentti.

– Kun aurinkopaneelien omistajia on yhä enemmän, haluamme tietysti vastata myös heidän tarpeisiinsa. Väpin ominaisuudet kehittyvät varmasti eteenpäin jatkuvasti, toteaa Tirkkonen.

Väppi-palvelussa ovat mukana Väre sekä Savon Voima, joiden asiakkailta palvelu on saanut hyvän vastaanoton ja sovelluskaupoissa korkeat arviot. Tirkkosen mukaan kehitys jatkuu.

– Seuraava kehityspalaveri on jo nyt syksyllä. Yhdessä tätä kehitetään jatkuvasti paremmaksi asiakkaiden ehdoilla.

 

Näin otat Väpin käyttöön


Kun luot Väppi-tilisi nyt, niin saat käyttöösi Viaplay-kanavapaketin maksutta kahdeksi kuukaudeksi.

1. Mene osoitteeseen vappi.fi tai lataa mobiilisovellus
Tietokoneen selaimella löydät rekisteröitymissivun osoitteesta vappi.fi. Jos olet mobiilikäyttäjä, etsi ja lataa Väppi-sovellus Apple Storesta tai Google Play -kaupasta.

2. Luo uusi tili
Aloita tilin luominen antamalla jatkossa kirjautumiseen tarvittavat sähköposti ja salasana. Hyväksy tietosuojaseloste ja tilaa aktivointikoodi.

3. Syötä aktivointikoodi
Järjestelmä lähettää kirjautumisen jälkeen automaattisesti sähköpostiisi aktivointikoodin. Syötä koodi näytöllä näkyvään kohtaan ja siirry tunnistautumiseen.

4. Tunnistaudu
Vahvista tilisi luominen tunnistautumalla palveluun joko pankkitunnuksillasi tai asiakasnumero-henkilötunnus-yhdistelmällä.

5. Ota Väppi aktiiviseen käyttöön
Valmista tuli! Kirjaudu jatkossakin palveluun omilla tunnuksillasi. Jos loit tilin tietokoneella, lataa vielä Väppi-sovellus sovelluskaupasta ja kirjaudu samoilla tunnuksilla.Teksti: Sonja Rahkonen
Kuvat: Jape TiitinenKommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Väliin kirjautuminen vaikeaa

Johtuukohan minusta vai mistä, kun väliin kirjautuminen takkuaa.

- to 5. joulukuuta 2019 08.47.09

Väppi

Mitä tarkoittaa lasku tiedoissa TILA VÄLTÄÄ.. Ei taida olla suomen kielessä k. o sanaa.. Vai onko se Pohjois-Savoa (Kuopion kieltä) ????

- ti 4. helmikuuta 2020 18.41.21

väppi ei kirjaudu

en pääse väpin sivuille! lienekkö jo ikä esteenä? voisitteko jotenkin auttaa?

- ti 30. kesäkuuta 2020 09.46.15

Vastaus: väppi ei kirjaudu

Hei
Ongelmatilanteissa kannattaa soittaa asiakaspalveluumme numeroon 020 520 01. Asiakaspalvelijamme auttavat arkisin klo 8–18.
T. Kuopion Energia/Satu

- ti 30. kesäkuuta 2020 13.47.29