Asiakassuhde perustuu luottamukseen

26.05.2017, klo 08:55

Myyntipäällikkö Asko Leinonen vastaa Kuopion Energian kolmen hengen yritysmyyntitiimistä, joka hakee työkseen yritysasiakkaille heidän tarpeitaan parhaiten vastaavia sähkösopimuksia. Ammattilainen tunnistaa sähkönmyyjän ja asiakkaan yhteisen edun eli hyviin kokemuksiin perustuvan yhteistyön jatkumisen.


Vapaa-ajallaan Asko Leinonen viihtyy luonnossa liikkuen ja kalastellen.


– Asiakassuhteet perustuvat luottamukseen ja hyvään yhteisymmärrykseen. Puhutaan esimerkiksi salkkusopimusten hinnan kiinnityksistä, jotta sähkönhankinnan kustannuksia voidaan ennakoida ja hallita, Leinonen kertoo.

Sähkövoimatekniikan insinööriksi 1989 valmistunut Leinonen tuli Kuopion Energiaan töihin 1997, juuri markkinoiden vapautuessa.

– Koko kehityskaaren olen ollut tässä mukana. Päästökauppa toi lisämaustetta alalle 2005, ja aina on ollut jotain muutosta meneillään. Kysyntäjousto on yksi lähivuosien iso asia, hän toteaa.

Sähkömarkkinoita työkseen seuraava ammattilainen päivittää itse näkemyksiään myös tuntiopettajana Kuopion tekulla. Sähkön myyntipalvelu on entistä kokonaisvaltaisempaa asiantuntijatyötä. Yritysasiakkaitakin kiinnostaa entistä useammin hinnan lisäksi, miten sähkö on tuotettu.

– Joskus kolmantena osapuolena asiakkaita on edustamassa konsultteja, joiden kanssa yhteistyössä tehdään asiakkaan sähkönhankintaa. Samat konsulttien tarjoamat sähkösalkun hoitoon liittyvät palvelut löytyvät toki meiltäkin, Leinonen sanoo.

Sähkövoimatekniikka kiinnosti Leinosta jo lukiossa, vaikka siinä vaiheessa urheilullinen kaveri harkitsi myös liikunnanopettajakoulutukseen hakeutumista.

– Olen pienestä pitäen ollut tekniikasta kiinnostunut. Kun jonkun laitteen sai niin sen purki että näki, mitä se on syönyt. Käsillä tekeminen on tuttua, koneita ja laitteita on tullut aina rassattua, hän kertoo.

– Pelasin koripalloa maakuntasarjatasolla, ja kesällä harrastin yleisurheilua. Nilkat joutuivat koetukselle koripallossa, joten nykyään liikunta on enemmän kuntosalilla käyntiä, kesällä pyöräilyä ja talvella kävelyä, Leinonen kuvailee.

Omilla juurilla Kainuun Paltamossa tulee käytyä mökillä, mutta muuten elämä pyörii ”Julkulan perukalla” perheen ja lastenlasten parissa.

Teksti: Reetta Mikkola
Kuva: Hannu Miettinen

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: