Sähköä uudesta yhtiöstä

21.09.2018, klo 09:03

Sähkön suurasiakasmyynti vapautui kilpailulle samana vuonna, kun Suomi voitti ensimmäisen kerran jääkiekon maailmanmestaruuden. Kolme vuotta myöhemmin, vuonna 1998, myös kuluttaja-asiakkaat pääsivät kilpailuttamaan sähkönmyyjiä. Kilpailun uskottiin tuolloin johtavan nopeaan energiayhtiöiden yhdistymisaaltoon ja sähkönmyyjien määrän putoamiseen reiluun kymmeneen.

Kilpailutusinto heräsi ennakoitua hitaammin. Vasta viime vuosina on päästy tasolle, jota sähkömarkkinalain laatijat lienevät reilut 20 vuotta sitten tavoitelleet. Kiristynyt kilpailu edellyttää sähkökauppiaalta panostamista myyntiin ja markkinointiin, alentuneet katteet kustannusten kurissa pitämiseen. Asiakas äänestää jaloillaan, jos hinta ja laatu eivät ole kohdillaan.

Kuopion Energian kokoiselle, paikallisesti toimivalle yhtiölle on haasteellista kilpailla suurten pörssiyhtiöiden ja kansainvälisten toimijoiden kanssa. Resurssimme eivät riitä valtakunnanlaajuiseen myyntiin ja markkinointiin, joten on luontevaa etsiä niihin kumppaneita. Siksi päätimme kesäkuussa perustaa yhteisen sähkönmyyntiyhtiön Savon Voiman, Lappeenrannan Energian ja Jyväskylän Energian kanssa. Uusi yhtiö aloittaa toimintansa vuoden vaihteeseen mennessä.

Käsiämme emme suinkaan nosta pystyyn kiristyvässä kilpailussa, vaan tavoitteenamme on palvella asiakkaitamme entistä paremmin. Senkin vuoksi haluamme olla osakkaana kasvavassa ja kehittyvässä yhtiössä. Leveämmät hartiat turvaavat mahdollisuuden kehittää uusia palveluita asiakkaillemme – tällaisista olemassa olevina esimerkkeinä aurinkosähköjärjestelmät ja sähköisen liikenteen palvelut.

Kuopion Energia ei luovu sähkönmyynnistä, mutta se järjestetään jatkossa muiden suomalaisten, samanhenkisten toimijoiden kanssa yhdessä omistetun yhtiön kautta. Lupaamme jatkossakin reilua peliä, hyvää asiakaspalvelua ja kilpailukykyisiä tuotteita. Kaukolämpö- ja sähkönsiirtoasiakkaita palvelemme Kuopion Energiana kuten aiemminkin.

Kiitän asiakkaitamme tähänastisesta luottamuksesta. Rakenteiden muuttuessa teemme kaikkemme, että voimme olla luottamuksenne arvoisia myös jatkossa.


Esa Lindholm
toimitusjohtaja
Kuopion Energia Oy

 

 

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: