Myllerrysten vuosi 2019

27.11.2019, klo 08:14

Vuosi 2019 päättyy pian ja alkaa olla aika suunnata katseet tulevaan vuoteen. Tämä loppumaisillaan oleva vuosi jää monelle yrityksemme työntekijälle mieleen erittäin tapahtumarikkaana vuotena. Melkein voisi sanoa, että vuosi on ollut aikamoista myllerrystä.

Vuoden vaihteessa aloitti toimintansa osakkuusyhtiömme Väre. Se työllisti erityisesti asiakaspalvelun ja laskutuksen, kuten myös viestinnän henkilöstöä ensimmäisen vuosipuolikkaan. Kesäloman jälkeen alkoikin sitten iso myllerrys, kun Savon Voiman ja Kuopion Energian fuusiohanke julkistettiin. Osa henkilöstöstä on työskennellyt fuusioon liittyvien selvitysten kimpussa koko syksyn. Näin loppuvuodestakin vielä jännitämme, että mitenkähän tässä käy. Fuusioselvityksen ohella olemme valmistelleet Savon Voiman ja Kuopion Energian yhteisen asiakaspalvelukeskuksen perustamista.

Näiden liiketoimintajärjestelyiden ja -selvitysten rinnalla käynnissä on ollut muitakin mittavia hankkeita. Savilahteen on valmistumassa kaukojäähdytyslaitos, joka hyödyntää Neulalahden kylmää vettä kiinteistöjen jäähdyttämisessä. Ratkaisu parantaa kiinteistöjen energiatehokkuutta huomattavasti kiinteistökohtaiseen jäädytykseen verrattuna. Suurin kaukojäähdytysasiakkaamme KYS arvioi, että se pystyy vähentämään tällä keskitetyllä kylmän tuotannolla sähkön käyttöä merkittävästi, jopa 10 prosenttia vuotuisesta sähkönkulutuksesta. Kyseessä on siis ilmastopoliittisestikin merkittävä hanke.

Myös Haapaniemen voimalaitosalueella on tapahtunut paljon. Voimalaitoksen viereen on syksyn aikana noussut 50 metriä korkea rakennus. Kyseessä on 15 000 m3 lämmintä vettä varastoiva kaukolämpöakku. Sen avulla voimalaitoksen tuotanto voidaan optimoida niin, että sähköä tuotetaan silloin, kun sen markkinahinta on korkeimmillaan. Akku auttaa myös parantamaan jo ennestään erinomaista kaukolämmön toimitusvarmuutta.

Tänä vuonna on uusittu ja otettu käyttöön Haapaniemen sähköaseman 110 kV kojeisto. Uusi kojeisto mahtuu 10 kertaa pienempään tilaan kuin nykyinen avokytkinkenttä. Vanha avokytkinkenttä puretaan pian ja tila vapautuu muuhun käyttöön ensi kesään mennessä. Purkujätteet menevät joko uusiokäyttöön tai kierrätykseen.

Isojen kehityshankkeiden ohella kehitämme ja tehostamme myös päivittäistä toimintaamme jatkuvasti. Kuten artikkelissa Yritysvastuu on tekoja, ei sanoja kerromme, olemme vuosien ajan panostaneet vastuullisiin tekoihin, ei niinkään sanoihin. Jatkossa pyrimme myös viestimään paremmin vastuullisista teoistamme.

Uskon, että myös ensi vuonna saamme tehdä isoja ja pieniä vastuullisia tekoja. Ja vaikka ympärillä olisi miten kovaa myllerrystä, yhdestä asiasta emme tingi – sähköt ja lämmöt pidetään päällä ensi vuonnakin.

Lämmintä ja valoisaa loppuvuotta!

Satu Nurminen
henkilöstö- ja viestintäpäällikkö

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: