Myllerrysten vuosi 2019

Vuosi 2019 päättyy pian ja alkaa olla aika suunnata katseet tulevaan vuoteen. Tämä loppumaisillaan oleva vuosi jää monelle yrityksemme työntekijälle mieleen erittäin tapahtumarikkaana vuotena. Melkein voisi sanoa, että vuosi on ollut aikamoista myllerrystä.

Lue lisää

Ilmastokysymystä lähestyttävä yhteistyön kautta

Hallitustenvälinen ilmastopaneeli IPCC julkaisi lokakuun alussa erikoisraportin, jossa verrataan maapallon keskilämpötilan 1,5 asteen nousun vaikutuksia kahden asteen vastaaviin. Taustalla on Pariisin ilmastosopimus kolmen vuoden takaa.

Lue lisää

Sähköä uudesta yhtiöstä

Sähkön suurasiakasmyynti vapautui kilpailulle samana vuonna, kun Suomi voitti ensimmäisen kerran jääkiekon maailmanmestaruuden. Kolme vuotta myöhemmin, vuonna 1998, myös kuluttaja-asiakkaat pääsivät kilpailuttamaan sähkönmyyjiä. Kilpailun uskottiin tuolloin johtavan nopeaan energiayhtiöiden yhdistymisaaltoon ja sähkönmyyjien määrän putoamiseen reiluun kymmeneen.

Lue lisää

Savilahden energiaratkaisut

Kirjoitin tasan vuosi sitten kaukolämmön suosion säilymisestä huolimatta siitä, että kilpailu lämmitysmarkkinoilla on kiristynyt. Kaukolämpö nousi viime vuonnakin Suomen suosituimmaksi lämmitysmuodoksi ja uusista rakennuksista kolme neljästä kytkettiin kaukolämpöön. Kuopiossa kaukolämmön suosio oli valtakunnallista tasoakin kovempi.

Lue lisää