Älykäs sähköverkko 2.0

On keskiviikkopäivä 6. maaliskuuta. Säätila on hieman tuulinen, mutta ei mitenkään myrskylukemissa. Pohjois-Savossa vietetään hiihtolomaa. Yllättäen ja ennalta arvaamatta Haminalahdessa katkeaa sähköt 386 asiakkaalta klo 13:54:16. Jossain on vika.

Lue lisää

Savilahden energiaratkaisut

Kirjoitin tasan vuosi sitten kaukolämmön suosion säilymisestä huolimatta siitä, että kilpailu lämmitysmarkkinoilla on kiristynyt. Kaukolämpö nousi viime vuonnakin Suomen suosituimmaksi lämmitysmuodoksi ja uusista rakennuksista kolme neljästä kytkettiin kaukolämpöön. Kuopiossa kaukolämmön suosio oli valtakunnallista tasoakin kovempi.

Lue lisää

Kuopion Energia – kuluttajan parhaaksi!

Energiapolitiikkaan ja sen tuotantoon liittyvät kysymykset koskettavat meitä kaikkia. Harva tulee kuitenkaan ajatelleeksi sähkö-tai lämmityslaskua maksaessaan, mitkä kaikki tekijät vaikuttavat laskun suuruuteen.

Lue lisää

Hype

Sähkömoottorissa on vääntöä ja sähköauto kiihtyy. Kiihtynyt on myös kuhina sähköautoilun ympärillä. Eikä ihme, sillä liikenteen sähköistäminen tuo mukanaan monia etuja. Sähköauto on hiljainen, sen huollon tarve on vähäinen, energia on edullista, lähipäästöt nolla ja kokonaispäästötkin selvästi alle polttomoottoriajoneuvojen. Vähäpäästöisyyteen liittyy se, että valtiovaltakin on kiinnostunut sähköa...

Lue lisää