Ilmastokysymystä lähestyttävä yhteistyön kautta

Hallitustenvälinen ilmastopaneeli IPCC julkaisi lokakuun alussa erikoisraportin, jossa verrataan maapallon keskilämpötilan 1,5 asteen nousun vaikutuksia kahden asteen vastaaviin. Taustalla on Pariisin ilmastosopimus kolmen vuoden takaa.

Lue lisää

Hype

Sähkömoottorissa on vääntöä ja sähköauto kiihtyy. Kiihtynyt on myös kuhina sähköautoilun ympärillä. Eikä ihme, sillä liikenteen sähköistäminen tuo mukanaan monia etuja. Sähköauto on hiljainen, sen huollon tarve on vähäinen, energia on edullista, lähipäästöt nolla ja kokonaispäästötkin selvästi alle polttomoottoriajoneuvojen. Vähäpäästöisyyteen liittyy se, että valtiovaltakin on kiinnostunut sähköa...

Lue lisää

Onko kotivara kunnossa?

Joka vuosi jossain päin Suomea tapahtuu odottamaton häiriötilanne, jossa sähköt ovat poikki lyhyen tai pitkän aikaa. Esimerkiksi lauantaina 12.8. Kiira myrsky iski voimalla eteläiseen Suomeen ja aiheutti merkittävää tuhoa. Metsäkeskuksen arvion mukaan puuta kaatui kolmen miljoonan euron arvosta. Myrsky rikkoi mennessään mm. kiinteistöjä, autoja, liikenneväyliä ja sähkölinjoja.

Lue lisää

Kaukolämmityksen suosio säilyy

Kaukolämmitys on saanut viime vuosina maalämmöstä varteenotettavan kilpailijan. Kaukolämpö on silti säilyttänyt asemansa niin koko valtakunnan lämmitysmarkkinoilla kuin Kuopion Energian toimialueellakin.

Lue lisää