Ilmastokysymystä lähestyttävä yhteistyön kautta

Hallitustenvälinen ilmastopaneeli IPCC julkaisi lokakuun alussa erikoisraportin, jossa verrataan maapallon keskilämpötilan 1,5 asteen nousun vaikutuksia kahden asteen vastaaviin. Taustalla on Pariisin ilmastosopimus kolmen vuoden takaa.

Lue lisää

Sähköä uudesta yhtiöstä

Sähkön suurasiakasmyynti vapautui kilpailulle samana vuonna, kun Suomi voitti ensimmäisen kerran jääkiekon maailmanmestaruuden. Kolme vuotta myöhemmin, vuonna 1998, myös kuluttaja-asiakkaat pääsivät kilpailuttamaan sähkönmyyjiä. Kilpailun uskottiin tuolloin johtavan nopeaan energiayhtiöiden yhdistymisaaltoon ja sähkönmyyjien määrän putoamiseen reiluun kymmeneen.

Lue lisää

Savilahden energiaratkaisut

Kirjoitin tasan vuosi sitten kaukolämmön suosion säilymisestä huolimatta siitä, että kilpailu lämmitysmarkkinoilla on kiristynyt. Kaukolämpö nousi viime vuonnakin Suomen suosituimmaksi lämmitysmuodoksi ja uusista rakennuksista kolme neljästä kytkettiin kaukolämpöön. Kuopiossa kaukolämmön suosio oli valtakunnallista tasoakin kovempi.

Lue lisää

Kuopion Energia – kuluttajan parhaaksi!

Energiapolitiikkaan ja sen tuotantoon liittyvät kysymykset koskettavat meitä kaikkia. Harva tulee kuitenkaan ajatelleeksi sähkö-tai lämmityslaskua maksaessaan, mitkä kaikki tekijät vaikuttavat laskun suuruuteen.

Lue lisää