Hype

Sähkömoottorissa on vääntöä ja sähköauto kiihtyy. Kiihtynyt on myös kuhina sähköautoilun ympärillä. Eikä ihme, sillä liikenteen sähköistäminen tuo mukanaan monia etuja. Sähköauto on hiljainen, sen huollon tarve on vähäinen, energia on edullista, lähipäästöt nolla ja kokonaispäästötkin selvästi alle polttomoottoriajoneuvojen. Vähäpäästöisyyteen liittyy se, että valtiovaltakin on kiinnostunut sähköa...

Lue lisää

Onko kotivara kunnossa?

Joka vuosi jossain päin Suomea tapahtuu odottamaton häiriötilanne, jossa sähköt ovat poikki lyhyen tai pitkän aikaa. Esimerkiksi lauantaina 12.8. Kiira myrsky iski voimalla eteläiseen Suomeen ja aiheutti merkittävää tuhoa. Metsäkeskuksen arvion mukaan puuta kaatui kolmen miljoonan euron arvosta. Myrsky rikkoi mennessään mm. kiinteistöjä, autoja, liikenneväyliä ja sähkölinjoja.

Lue lisää

Kaukolämmityksen suosio säilyy

Kaukolämmitys on saanut viime vuosina maalämmöstä varteenotettavan kilpailijan. Kaukolämpö on silti säilyttänyt asemansa niin koko valtakunnan lämmitysmarkkinoilla kuin Kuopion Energian toimialueellakin.

Lue lisää

Historian havinaa ja uusia tuulia

Uutta vuotta on eletty jo parin kuukauden verran. Vuoden vaihteessa tehtyjen uudenvuodenlupausten pitäisi olla vielä tuoreessa muistissa. Itse en yleensä tee uudenvuodenlupauksia vaan luotan siihen, että vuosien myötä tietoa ja kokemusta on kertynyt siinä määrin, että osaan asettaa asiat tärkeysjärjestykseen. Mutta nytpä teinkin poikkeuksen – ja se on tuonut mukanaan paljon uutta.

Lue lisää