Kesätyöntekijät tuovat kesän

15.06.2020, klo 11:59

Kuopion Energia on palkannut tänä kesänä 15 kesätyöntekijää ja tarjoaa ammattiin opiskeleville nuorille mahdollisuuden kartuttaa arvokasta työkokemusta. 


"Kuopion Energian talousjohtaja Eliisa Säntti (oik.) iloitsee tiiminsä kesävahvistuksesta. Toukokuun lopussa kesätyönsä aloittanut tradenomiopiskelija Tatu Salmi (vas.) odottaa kesätyöltään mahdollisuutta tutustua laajasti taloushallinnon työtehtäviin."


– Kesäkuun alussa järjestettävä perinteinen kesätyöntekijöiden perehdytystilaisuus on meillä aina varma kesän merkki. Esittelemme yrityksen toimintaa ja periaatteemme sekä toivotamme kesätyöntekijät tervetulleiksi. Jokainen kesätyöntekijä saa koko kesäksi oman kesätyökummin, kertoo Kuopion Energian talousjohtaja Eliisa Säntti.

Perehdytyksessä erityisen tärkeällä sijalla ovat työturvallisuusasiat. Kesätyöntekijöitä ei jätetä yksin, vaan läheisyydessä on aina kokenut työntekijä, kesätyökummi, joka opastaa ja auttaa tarvittaessa.

– Oppimista tapahtuu kumpaankin suuntaan. Me kokeneet työntekijät opetamme nuoria, mutta he myös tuovat meille kouluistaan uutta oppia ja näkökulmia meille, Säntti jatkaa.


Kesätyöntekijöiden panos on tärkeä

Tänä vuonna kesätyöhakemuksia saapui yli 400, ja ne käytiin huolellisesti läpi työntekijöiden valitsemiseksi. Kuopion Energialla laaditaan etukäteen tarkka kartoitus kesätyöntekijöiden tarpeesta. Jokaiselle heistä laaditaan mielekkäät työnkuvat ja selkeät työtehtävät.

– Kaikille tehdään kirjalliset työsopimukset ja palkkaus määräytyy opintojen vaiheen mukaisesti. Kesän päätteeksi kaikki saavat kirjallisen työtodistuksen, Säntti jatkaa.

Joillekin kesätyöntekijöille Kuopion Energia on voinut tarjota jopa urapolun harjoittelusta ja kesätyöstä vakituiseen työpaikkaan.


Uuden oppiminen motivoi

Kuopion Energian hallinnossa kesätyönsä toukokuussa aloittaneen kolmannen vuoden tradenomiopiskelija Tatu Salmen rekrytointiprosessi oli nopea.

– Jo seuraavana päivänä sähköisen hakemuksen lähettämisestä sain haastattelukutsun Kuopion Energialle. Haastattelua seuraavana päivänä sainkin ilahduttavan tiedon kesätyöpaikasta, kertoo Tatu Salmi.

Toukokuusta elokuun loppuun saakka kestävästä kesätyörupeamasta Salmi kuittaa myös opintoihinsa kuuluvan työharjoittelun suoritetuksi.

–  Täällä saan tärkeää työkokemusta ja oppia taloushallinnon tehtävistä. Ensimmäiset pari viikkoa tein ostolaskujen tiliöinnit ja laskujen maksatukset yhdessä vakituisen työntekijän kanssa, mutta nyt osaan jo tehdä monta asiaa itsenäisesti. Odotan kesätyöltäni mahdollisuutta oppia monipuolisesti taloushallinnon tehtävistä, summaa Salmi.Teksti: Maria Pecoraro
Kuva: Petra Tiihonen

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: