Tärkeimmät asiat ovat arjen tuki ja luotsaaminen kohti isoja tavoitteita

Savonia-ammattikorkeakoulun rehtori Mervi Vidgrén on tottunut katsomaan vuosien päähän tulevaisuuteen. Ammattikorkeakoulu valmistaa opiskelijoita tulevaisuuden osaajiksi ja asiantuntijoiksi, jotka työskentelevät alallaan jopa 30 vuoden kuluttua.

Lue lisää

Talvi tulee, olemme valmiina – olethan sinäkin?

Talvi tapaa yllättää autoilijat, muttei Kuopion Energiaa. Vaihteleviin sääoloihin varaudutaan ympäri vuoden. Pitkäaikaisin sopimuksin varmistetaan polttoaineen saanti lämmön- ja sähköntuotantoon. Miten valmiina kuluttaja on talven tuloon?

Lue lisää

Sähkis-hankkeesta ratkaisuja sähköverkon digitalisointiin ja uusiin tuotantomalleihin

Savilahteen on rakentumassa moderni sähkötekniikan oppimis- ja kehitysympäristö. Euroopan aluekehitysrahaston rahoittama Sähköasema- ja kiinteistötekniikan TKIO eli Sähkis-hanke uudistaa Savonia-ammattikorkeakoulun sähkövoimatekniikan laboratoriolaitteistoa, oppisisältöjä sekä tutkimus- ja kehityspalveluja.

Lue lisää

Sähköautomaatiomestarilla on monta rautaa tulessa

Vilppo Kaipainen työskentelee Kuopion Energialla kaukolämpöosaston sähkö- ja automaatioasennusmestarina ja vastaa kaukolämmön vara- ja huippulämpökeskusten, kaukojäähdytyslaitosten sekä pumppaamoiden sähkö- ja automaatiokunnossapidosta.

Lue lisää