Kuopion Energia valjastaa älyteknologian valvontatehtäviin

Kuopion Energia on ottanut käyttöönsä älykkään etävalvontajärjestelmän pilottihankkeessa. IoT-etävalvontalaitteet ovat toimineet testikohteissa hyvin ja helpottaneet sähkö- ja kaukolämpöverkon ylläpitoa ja huoltoa.

Lue lisää

Tärkeimmät asiat ovat arjen tuki ja luotsaaminen kohti isoja tavoitteita

Savonia-ammattikorkeakoulun rehtori Mervi Vidgrén on tottunut katsomaan vuosien päähän tulevaisuuteen. Ammattikorkeakoulu valmistaa opiskelijoita tulevaisuuden osaajiksi ja asiantuntijoiksi, jotka työskentelevät alallaan jopa 30 vuoden kuluttua.

Lue lisää

Talvi tulee, olemme valmiina – olethan sinäkin?

Talvi tapaa yllättää autoilijat, muttei Kuopion Energiaa. Vaihteleviin sääoloihin varaudutaan ympäri vuoden. Pitkäaikaisin sopimuksin varmistetaan polttoaineen saanti lämmön- ja sähköntuotantoon. Miten valmiina kuluttaja on talven tuloon?

Lue lisää

Sähkis-hankkeesta ratkaisuja sähköverkon digitalisointiin ja uusiin tuotantomalleihin

Savilahteen on rakentumassa moderni sähkötekniikan oppimis- ja kehitysympäristö. Euroopan aluekehitysrahaston rahoittama Sähköasema- ja kiinteistötekniikan TKIO eli Sähkis-hanke uudistaa Savonia-ammattikorkeakoulun sähkövoimatekniikan laboratoriolaitteistoa, oppisisältöjä sekä tutkimus- ja kehityspalveluja.

Lue lisää