Karita Tykkä – Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin lähettiläs

Kuopiossa syntynyt ja koulunsa käynyt ruokakirjailija ja hyvinvointiyrittäjä Karita Tykkä tunnetaan yhä missinä ja mallina, vaikka on sitten missivuotensa ehtinyt paljon muuta. Hän on muun muassa ehtinyt juontaa monia tv-ohjelmia, suunnitella koruja sekä julkaista neljä terveellisiin herkkuihin opastavaa kirjaa.

Lue lisää

Sähkönsäästöä pienin muutoksin – kolmanneksen kapeampi sähkölasku

Jorma Puranen kurkistaa kotinsa ja vapaa-ajan asuntonsa sähkönkulutuksen muutaman kerran viikossa Nokkela Energiavahdista. Se on auttanut pienentämään kodin sähkölaskua jopa kolmanneksen ja ennakoimaan seuraavan laskun suuruuden.

Lue lisää

Pilppi tuo säästöjä ja mukavuutta peruskorjattuun kerrostaloon

Poistoilmalämpöpumppu, tuttavallisemmin pilppi, ottaa talosta poistettavasta ilmasta lämpöä talteen ja siirtää sen tuloilmaan, lämpimään käyttöveteen tai vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään. Lisäksi se huolehtii ilmanvaihdosta ja lämpimän käyttöveden tuottamisesta.

Lue lisää

Käyttöinsinööri tutustui sähköverkkoon jo pikkupoikana

Jani Mielosen johtama tiimi vastaa sähköverkon käytöstä, huollosta sekä kunnossapidosta, eli siitä että Kuopion Sähköverkon sähkönjakelu olisi mahdollisimman häiriötöntä. Tiimin tehtäviin kuuluu myös mittauspalvelut sekä kaapelinnäyttö.

Lue lisää