Sähköistymisen toinen aalto muuttaa arkea – taustalla viisi ajuria

Energiateknologian kiihtyvä kehitys heijastuu väistämättä arkipäiväämme. Sähkötekniikan professori Jarmo Partanen nostaa esiin viisi muutosten vauhdittajaa, jotka voivat näkyä niin sähkönkäytössä, liikenteessä kuin ilmastotekoina.

Lue lisää

Yhteinen maailmankuva sai energiayhtiöt lyömään hynttyyt yhteen

Kesällä julkistettiin tieto Savon Voiman, Jyväskylän Energian, Kuopion Energian ja Lappeenrannan Energian uuden yhteisen energiapalveluyrityksen perustamisesta. Sen suunnittelu on täydessä käynnissä ja liiketoiminnan on tarkoitus alkaa vielä kuluvan vuoden aikana.

Lue lisää

Poliisi ja kirjailija Marko Kilpi: Kovin kiintynyt Kuopioon

Kun Marko Kilpi liikkuu Kuopion torilla, ei mene monta minuuttia ennen kuin tulee tuttuja vastaan. Vanhempi konstaapeli ja poliisityön kovien kokemusten käsittelyn asiantuntija, kirjailija, dokumentaristi, perheenisä, paistinkääntäjä, kitaristi, kuntoliikkuja, yrittäjä ja järjestöihminen – miehestä on moneksi.

Lue lisää

Kaukolämpö tähtää pitkälle tulevaisuuteen – Terve kilpailu on alan ja asiakkaan etu

Median perusteella moni näyttää siirtyvän kaukolämmöstä lämpöpumppuihin, mutta tilastojen mukaan kaukolämpö on suositumpaa kuin koskaan, jos sitä mitataan uudisrakentamisen rakennustilavuudella. Tuorein lukema on 65 prosenttia, eikä yli 60 lukemaa ole aiemmin nähty.

Lue lisää