Sulata pakastin pakkasella!

01.02.2019, klo 13:02

Paras aika pakastimen sulattamiselle ovat pakkaskelit. Pakkasella pakasteet voi kantaa hetkeksi parvekkeelle tai ulos terassille. Kun viet pakasteita ulos, muista peittää ne niin, etteivät linnut pääse ruokia nokkimaan.Pakastin sulatetaan kun sen sisälle on muodostunut huurretta, viimeistään silloin kun seinäpinnat ovat huurteen peittämiä. Myös automaattisulatteiset pakastimet kannattaa silloin tällöin tyhjentää ja puhdistaa seinäpinnat, korit ja laatikot.

Imuroi pakastimen sulattamisen yhteydessä myös pölyt pois pakastimen alta ja takaa.

Kun aloitat sulattamisen, kytke virta pakastimesta pois. Nosta korit pois pakastimesta ja lado pakasteet esimerkiksi sanomalehdillä vuorattuihin pahvilaatikoihin tai jos mahdollista kylmälaukkuihin. Pahvilaatikot peitetään vielä täkeillä tai huovilla, vaikka ne viedäänkin kylmään ulos.

 

Nopeuta sulamista kuumalla vedellä

Kun pakastin on tyhjä, jätä ovi auki. Nopeuta jään sulattamista laittamalla pakastimen alaosaan astia, joka on täytetty kuumalla vedellä. Jos pakastimeen on kertynyt jäätä tai jäälevyjä, kerää ne pois ennen kuin jää sulaa.

Valvo, että pakastimen pohjalle sulava vesi valuu pohjan aukon tai etuosasta avattavan kourun kautta pakastimen ulkopuolelle laitettavaan astiaan.

Laita sulamisvedenkeräysastia paikalleen heti kun aloitat sulattamisen, jotta vettä ei pääse asunnon lattialle. Jos pakastimessa ei ole vedenpoistoreikää tai kourua, kuivaa vesi pois pakastimen pohjalta ja estä esimerkiksi etureunaan laitettavalla rätillä tai pyyhkeellä veden pääsy asunnon lattialle.

Älä jätä pakastinta koskaan sulamaan itsekseen, vaan tarkkaille, että sulamisvesi menee astiaan ja kuivaa ylimääräinen vesi säännöllisesti pois.


Pyyhi ja kuivaa lopuksi pinnat

Kun pakastin on sulanut, pyyhi se puhtaaseen astianpesuveteen kostutetulla siivousliinalla. Pese myös pakastimen irrotettavat hyllyt, korit ja muut irto-osat. Pyyhi pakastin sekä muut pestyt osat kuiviksi ja anna lopunkin kosteuden kuivua kunnolla ennen kuin kytket pakastimen päälle.

Kun pakastin on kuivunut, kytke se pakastinkytkennälle ja anna kylmetä hetki. Lajittele sen jälkeen pakasteet omiksi ryhmikseen ja aseta ne järjestyksessä takaisin pakastimeen.

Hävitä liian vanhat pakasteet. Muista kytkeä pakastin takaisin normaalitilaan, kun se on saavuttanut -18 asteen lämpötilan.

Puhdas ja sulatettu pakastin toimii varmemmin ja kuluttaa myös vähemmän sähköä.

 

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: