TET-harjoittelusta apuja jatko-opintopaikan valintaan

22.10.2019, klo 11:53

Nimeni on Teemu. Olin Kuopion Energialla TET-harjoittelussa viikolla 41. Ensi keväänä minulla on edessä yhteishaku, enkä ole varma, mille alalle haluan. Halusin TET-harjoituksella saada tietoa mediatyöstä, kuvaamisesta, blogin kirjoittamisesta, viestinnästä yms. Halusin tietoa myös tietotekniikka-alan tehtävistä ja muista toimistotehtävistä.

Viikko 41 on valtakunnallinen Energiansäästöviikko. Silloin Kuopion alueen 9-luokkalaiset pääsevät vierailemaan Kuopion Energialla. Olin mukana kuuntelemassa diaesityksiä energiantuotannosta, energiansäästöstä ja energia-alan työpaikoista. Olin apuna neljän 9-luokkalaisryhmän kanssa, ja kahden ryhmän kanssa menin mukaan voimalaitokselle kuvaamaan ja pitämään huolen siitä, että kukaan ei koske mihinkään. Samalla otin kuvia tehtaasta ja oppilaista. Kierrokset ja diaesitykset menivät hyvin ja toivon, että ysit oppivat energiantuotannosta. Itse opin neljä kertaa esityksen kuultuani paljon energiantuotannosta.


Toisena päivänä olin ICT-asiantuntija Reijo Malisen mukana. Hän näytti minulle Kuopion Energian ICT-puolen tehtäviä ja voimalaitosta enemmän. Hän näytti minulle myös laitoksen valvomon. Myöhemmin kävimme auttamassa ja tutkimassa parakkien WLAN-yhteyttä. Kävin Reijon kanssa myös irrottamassa kuitupäätteitä johdoista työmaalla.
Tiistaina oli Kuopion Energialla Energiansäästöviikkoon liittyvä energiavartti, jolloin henkilökunta sai tulla pelaamaan energiansäästöpeliä. Kolmelle parhaalle oli palkinto ja kaikki osallistujat saivat suklaata. Osallistujia ei valitettavasti ollut paljoa, ja kysymykset olivat haastavia, mutta hauskaa oli! Voittajat saivat hienot Kuopion Energian pipot. Tiistain loppupäivä meni kuvia muokkaillessa ja blogia kirjoittaessa. 


Pääsin myös tutustumaan kaukolämpöinsinööri Riku Rönkön työhön. Olin hänen mukanaan tarkistamassa, onko kerrostalon kaukolämpölaitteet kunnossa. Työ oli mielenkiintoinen ja tekemistä oli paljon, joka on hyvä asia. Työ oli hauskaa ja monipuolista.


Olin ensimmäistä kertaa elämässäni kokouksessa, WAU. Siellä juteltiin Kuopion Energian tilastoista ja henkilökunnasta.


Kuopion Energialla on todella paljon eri alojen työntekijöitä. Olen kiinnostunut markkinointi- ja sometyöstä ja niistä sainkin paljon tietoa. TET-viikon aikana sain ottaa paljon kuvia ja editoida niitä eri käyttöön (esim. Instagram, intranet) ja kirjoitin yhden uutisen itsekin intranetiin. 


Kokonaisuudessaan TET-viikko meni hyvin. Minulla oli paljon erilaista tekemistä ja aika meni liiankin nopeasti. Kuopion Energialla koko henkilökunta on todella mukava ja haluaisin kiittää kaikkia. Hirveästi viikossa ei kerennyt nähdä, mutta silti näin ja opin paljon energiantuotannosta ja mielenkiintoisista töistä. Ja nyt tiedän varmaksi, että merkonomiala on minun juttuni.


Teemu Nurminen
TET-harjoittelija, Suininlahden koulu, 9 A

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: