Muutosvastarintaa

24.04.2020, klo 12:00

Tänä keväänä minulle olisi tullut täyteen kahdeksan vuoden työrupeama Kuopion Energian asiakaspalvelussa. Kun aloitin työt asiakaspalvelutiimissä maaliskuussa 2012, niin silloin tämä pieni kaupunkilaisyhtiö eli vielä vakaata elämää Snellmaninkadulla tasaisen asiakasvirran ansiosta. Minulle muodostui alkuvuosien aikana kuva itsenäisestä energiayhtiöstä, ja sain myös usein kuulla yhtiölle uskollisten työntekijöiden hienoja tarinoita pitkien työurien varrelta.

Sähkömarkkinoilla tapahtui kuitenkin pikkuhiljaa muutoksia, jotka heijastuivat myös Kuopion Energian toimintaan. Vuosien aikana esimerkiksi asiakaspalvelun tehtävissä toivottiin jo hieman myynnillistä aktiivisuutta sopimusasioissa. Tällä muutoksella haluttiin lisätä asiakaskontakteja, joka taas toisi pysyvyyttä oman alueen asiakkaiden suhteen. Ja tottahan toki tällä myyntityöllä saavutettiinkin hyviä tuloksia. Suuryhtiöiden edessä pienempien sähkönmyyjien oli lopulta taivuttava ja niinpä Kuopion Energiakin löi niin sanotusti hynttyyt yhteen kolmen muun energiayhtiön kanssa.

Työntekijöille nämä yhtiössä tapahtuneet muutokset ovat aina olleet pienen kriisin paikka. Tuttu ja turvallinen työ muuttuu ja ensimmäisenä mielessä pyörivät varmasti kysymykset; muuttuuko työtehtävät ja jatkuuko työ. Entä jos meidät irtisanotaan? Jos näissä muutoksissa koetellaan työntekijöiden hermoja, niin haastavaa aikaa tämä kaikki on myös esimiehille. Hyvällä ja avoimella muutosjohtamisella on iso merkitys, jotta työntekijät saavat vastauksia kysymyksiinsä, kun epätietoisuus tulevasta on suurimmillaan. Työntekijöissä ilmenevä muutosvastarinta täytyy osata käsitellä oikein. Pitkäaikainen esimiehemme sai varmasti usein kuulla huoliamme lukuisten muutosten edessä, mutta hän osasi kuitenkin hyvin viedä asioita eteenpäin. Hän piti positiivista henkeä yllä ja tsemppasi meitä parhaansa mukaan. Muistankin hänen monesti todenneen, että kaiken voi tehdä ”ilon kautta”.

Organisaatiomuutoksesta ja muutosvastaisuudesta on ajatuksiaan ilmaissut myös kekseliäs huumoriryhmä Alivaltiosihteeri. Löysin hauskan Muutosvastarinta-aiheisen sketsin, jonka ryhmä oli julkaissut jo vuonna 2008. Varmasti tuon sketsin nähtyään itse kukin tunnistaa siitä jotain omaa käyttäytymistä. Muutosten aikana moni haluaisi asioitten pysyvän ennallaan, koska se työntekeminen on ollut niin tuttua ja turvallista. Vaikka sketsissä muutosvastarinnan luontoääntä kuvataankin iloiseksi arkiseksi jurputukseksi, niin todellisuudessa tämän työpaikoilla esiintyvän ”lintulajin” ääntely saattaa välillä olla myös itkunsekaista hykerrystä. Muutokset ja uudet asiat kuormittavat aina työntekijää ja henkinen hyvinvointi horjuu.

Viimeisin suurin muutos on ehdottomasti ollut muutto pois tutusta toimitalosta. Me asiakaspalvelun työntekijät ehdimme työskennellä Kuopion Energian uudessa toimitalossa Haapaniemellä vain pari vuotta, kun saimme jo tietää uusista asiakaspalvelua koskevista järjestelyistä. Edessä oli muutto Toivalaan. Aloittaisimme työt Savon Voiman asiakaspalveluväen kanssa yhteisessä palvelukeskuksessa Savon Voiman tiloissa.

Vastaanotto Toivalassa on ollut lämmin ja se on auttanut sopeutumistamme tähän suureen muutokseen. Työtehtävien suhteen uutta opeteltavaa on ollut paljon, mutta siellä me nyt jumppaamme asioita yhdessä ja saamme varmasti parhaan mahdollisen avun uusilta työkavereilta. Olen varma, että me kotiudumme uuteen yhteisöön hyvin.
Saimme Kuopion Energialta hyvät matkaeväät. Sitä on muun muassa vuosien aikana työtehtävien ja erilaisten koulutusten kautta kertynyt ammattitaito, ja tätä ammattitaitoa voimme hyödyntää myös uudessa työpaikassa. Matkaeväisiin kuuluu myös yhteenkuuluvuuden tunne ja tietoisuus hyvän yhteistyön jatkumisesta Kuopion Energian eri osastojen kanssa. Tämä kaikki on sellaista henkistä pääomaa, joka kehittyy vuosien saatossa.

Organisaatiomuutokset ovat nyky-yhteiskunnassa arkipäivää, ja varmasti jokainen työntekijä kohtaa omalla työurallaan jossain vaiheessa jonkun muutoksen. Organisaatiomuutokset eivät aina välttämättä pääty onnellisesti kaikkien työntekijöiden osalta. 2000-luvulla on tapahtunut monia fuusioitumisia, joiden seurauksena yritykset ovat joutuneet irtisanomaan henkilöstöä.

Vaikka muutos aina vähän kirpaisee ja saatamme katsoa kaihoisasti menneisiin asioihin, voimme kuitenkin olla tässä vaiheessa onnellisia työpaikastamme. Juuri nyt me elämme Suomessa erittäin poikkeuksellista aikaa. Ehkä vasta tämän isomman kriisin keskellä me voimme nähdä ja käsittää paremmin ne arvokkaat pienetkin asiat, joita meille tällä hetkellä elämässämme on.

Leila Yletyinen
Asiakasneuvoja
Savon Voima Oyj

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: