Tuhkasta tieksi – ja muutoinkin hyödyksi

Ulkona paukkuu pakkanen ja takassa rätisee tuli, joka lämmittää mukavasti. Palavista puista syntyy tuhkaa, jonka voi hyödyntää esimerkiksi omassa puutarhassa lannoitteena.

Lue lisää

Turvenuijan tilitys

Energiaturve ja sen alasajo on ollut budjettiriihen aikana keskustelun kohteena. Otan riskin turvenuijaksi leimautumisesta ja nostan esille asioita, jotka ovat julkisessa keskustelussa viime aikoina hieman unohtuneet.

Lue lisää

Haapaniemen voimalaitoksen turbiinirevisio

Haapaniemen voimalaitoksen HP2-turbiinin revisio aloitettiin huhtikuun alussa. Edellisestä revisiosta oli kulunut aikaa 7 vuotta, joten tarvetta turbiinin revisiolle, kansankielellä huollolle, jo olikin. Korona-pandemian alkumainingit toivat allekirjoittaneelle muutamia harmaita hiuksia, sillä pitkään oli epäselvää, kuinka maailmaa pikkuhiljaa sulkeva tauti tulee vaikuttamaan varaosien ja ulkopuol...

Lue lisää

Uudistumisen aika

Kuopion Energia haluaa olla strategiansa mukaisesti puhtaan energian sanansaattaja ja kestävän energiatalouden vahvin mielipidevaikuttaja omalla toiminta-alueellaan. Olemme sitoutuneet toimittamaan kuopiolaisille sähköä, lämpöä ja viilennystä vastuullisesti. Edistämme ja inspiroimme työllämme muutosta kohti kestävää energiataloutta – yksi toimija, talous ja teko kerrallaan.

Lue lisää