Sähkökatko tropiikissa

Sanotaan, että matkailu avartaa, saati sitten asuminen vieraassa kulttuurissa. Nuorena minulla oli perheeni kanssa mahdollisuus asua niin kaukana kuin pippuri kasvaa. Indonesia on suuri, kuuma ja kostea maa. Kymmenen miljoonan – epävirallisesti 20 miljoonan – asukkaan Jakartassa majamme oli keskellä paikallista lähiöasutusta (kampung, indonesian kielellä).

Lue lisää

Millaisen hiilijalanjäljen sinä jätät jälkeesi?

Energiateollisuuden (ET) vuoden vaihteessa julkaiseman tutkimuksen mukaan suomalaiset ovat entistä huolestuneempia päästöistä ja ilmastonmuutoksesta. Trendi on ollut nouseva vuodesta 2011 lähtien, eli käsitys ilmastonmuutoksesta todellisena ja vakavana uhkana kasvaa vuosi vuodelta.

Lue lisää

Minun metsäni

Kirsi Kunnaksen Tiitäisen satupuussa (1956) on runo nimeltä ”Heikki ja minä”, jossa "Heikki menee metsään ja minä menen mukaan. Me metsän jutut kuunnellaan ja niitä sitten muunnellaan". Mitähän mieltä Heikki olisi nykypäivän hiilinielukeskustelusta tai siitä, että EU määrää Suomen metsien hakkuumäärän?

Lue lisää

Nokkela maailman pelastaja

Sähkön säästämisestä on puhuttu sata vuotta ja puheeksi se on myös jäänyt. Suurin säästämisen este on ollut tietämättömyys omasta kulutuksesta. Se on kuin juoksisi Cooperin testin ilman ajan ja matkan mittaamista. Nyt on toisin - kulutustietoa piisaa ja kun Nokkela Energiavahti pakkaa sen helposti tajuttavaan muotoon, niin jopa alkaa tulosta näkyä.

Lue lisää