Kuivuus on turvetuotannon edellytys, mutta kasvattaa paloriskiä

Suomessa sää on yleisin puheen aihe kahvipöydissä ja puolituttujen kanssa. Oli sää hyvä tai huono, niin aina löytyy kommentoitavaa. Kuluneen kevään ja kesän aikana olen seurannut säitä ja vuodenaikojen etenemistä erityisellä mielenkiinnolla, sillä turvetuotanto on erittäin riippuvaista säistä.

Lue lisää

Amerikan malliin

Miten hyvin kotimaassamme asiat ovat? Mediaa seuraamalla tuntuu siltä, että kaikki on aina huonosti tai vähintäänkin ennen kaikki oli paremmin ja esimies on aina väärässä. Verrataanko huonosti olevia asioita johonkin: muihin maihin, edelliseen vuosikymmeneen tai vuosisataan, naapurin hyvinvointiin, omiin ennakkoluuloihin vai ei mihinkään. Onko valittamisesta tullut tapa?

Lue lisää

Puhelinmyyjän arkea

Millainen suhtautuminen sinulla on puhelinmyyjiin? Tuntuuko sinusta joskus siltä, että puhelinmyyjät soittelevat jatkuvasti ja heistä on vaikeaa päästä eroon? Mietitkö, miten lopettaisit puhelun kivasti, koska juuri sillä hetkellä ei ole aikaa puhua tai et ole kiinnostunut heidän asiastaan?

Lue lisää

Mielenrauhaa sähköautoilijoiden naapureille

”On näköjään naapuri hankkinut uuden hybridiauton, ja vielä tuollaisen ladattavan mallin. Missähän se oikein meinaa autoaan ladata? Taloyhtiön lämmitystolpille sillä ei ainakaan ole mitään asiaa tuon pelin kanssa.” Sähköautojen ja ladattavien hybridiautojen määrän kasvaessa tällaiset ajatukset ovat varmasti monen taloyhtiöasukkaan mielessä. Perinteisesti suomalainen maksaa mielellään viisikymppiä,...

Lue lisää